Gazdaságos zöldenergia
  • Gazdaságos zöldenergia

Gazdaságos zöldenergia

Könyvünkben sokoldalúan bizonyítjuk, hogy már ma is gazdaságos a zöldenergia, vagyis az energetikai biomassza tüzeléses hasznosítása. A jelenlegi piaci árak mellett a leggazdaságosabb a szalma, amelynek ára mindössze 0,42 Ft/MJ, ezt követi a faapríték 0,86... Részletes leírás
5 100 Ft (nettó: 4 857,14 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
1-4 munkanap. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
1-7 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Könyvünkben sokoldalúan bizonyítjuk, hogy már ma is gazdaságos a zöldenergia, vagyis az energetikai biomassza tüzeléses hasznosítása. A jelenlegi piaci árak mellett a leggazdaságosabb a szalma, amelynek ára mindössze 0,42 Ft/MJ, ezt követi a faapríték 0,86 Ft-tal, majd a lignit következik 1,08 Ft-tal. A negyedik helyen lévô feketeszén már 5,2-szer drágább, mint a szalma, és 2,5-szer kerül többe MJonként, mint a faapríték. Fûtési célra hazánkban legnagyobb mennyiségben földgázt használunk, amelynek egységnyi energiára, vagyis 1 MJ-ra jutó kiskereskedelmi ára 5,7-szerese a szalmáénak és 2,8-szerese a faaprítékénak. Ugyan a lignit ára viszonylag kedvezônek tûnik, azonban ha az általa elôidézett környezetrombolást és szennyezést is figyelembe vesszük, akkor a kép igen kedvezôtlenné válik, hiszen amíg a szalma hamutartalma 4–6%, a fáé 3–6%, addig a lignité 45–55%. Amíg a fában nincs, a szalmában alig kimutatható a kéntartalom, addig a lignitben 2,5–4% van. Kutatási tevékenységünket az a meggyôzôdés vezeti, hogy sok-sok indokolatlan késedelem után be kell következnie végre a megújuló energiák és az ezek között is kiemelt helyen lévô zöldenergia hazai hasznosításának.
Gyártó
Szaktudás Kiadó
Cikkszám
T07578
Súly
0.31 kg
Értékesítési alapegység
db

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában