Osmocote Exact DCT HiEnd 8-9 hó Nitrogénes 15-9-11+2MgO+TE 25 kg

T06835
A kettős burkolási technológiával (Dual Coating Technology – DCT) készült Osmocote Exact DCT negyedik generációs programozott feltáródású műtrágya új minőségi kategóriát teremtett a burkolt műtrágyák körében. E forradalmi termék az általa tartalmazott tápanyagok leadását egy későbbi, előre meghatározott időpontban kezdi meg. A kettős burkolási... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.
A kettős burkolási technológiával (Dual Coating Technology – DCT) készült Osmocote Exact DCT negyedik generációs programozott feltáródású műtrágya új minőségi kategóriát teremtett a burkolt műtrágyák körében. E forradalmi termék az általa tartalmazott tápanyagok leadását egy későbbi, előre meghatározott időpontban kezdi meg.

A kettős burkolási technológia lényege, hogy az Osmocote Exact szemcséje köré egy második, eltérő összetételű burkolat kerül. A második burkolat feladata az, hogy a műtrágya kijuttatását követő két-három hónapig késleltesse a tápanyagok kioldódását. Az új tápanyag-feltáródási séma tökéletes megoldást nyújt olyan termesztési körülményekre, amelyek esetén a burkolt műtrágyák nem biztosítottak teljes körű tápanyagellátást.

A burkolt műtrágyák negyedik generációja.(DCT). Az Osmocote Exact standard és a Protect keveréke.A kezdeti alacsonyabb tápanyagleadást,2-2,5 hónap múlva egy emeltebb tápanyagszint követi.Extra növekedéssel reagálnak azok a kultúrák,ahol a tenyészidőszak második felében több tápanyagra van szükség. Leginkább a márciusi-májusi cserepezések során érdemes használni. Hatástartam: 5-6 és 8-9 hónap,amelyet a barna és kék színkódú szemcsék jeleznek Fontos: a dózis meghatározásához a következőket kell figyelmbe vennünk. Sóérzékeny kultúráknál a dózisa ugyanakkora maradhat,mint a hasonló hatástartamú Osmocote Exact standardé.A kezdeti alacsonyabb sótartalmat a gyökérzet erőteljes fejlődéssel hálálja meg. Nagy tápanyagigényű kultúráknál a dózisát a hasonló hatástartamú Osmocote Exact standardé fölé kell emelni kb 20-25%-al.A tenyészidőszak második felében kevesebb vagy teljesen elhagyott tápoldatozással kell számolhatunk. Az Osmocote Eaxct standard Hi.End technológiával a növekedési ciklus második felében extra tápanyagokkal láthatjuk el a növényeket,anélkül,hogy tápoldatoznunk kellene.Biztonságos és egyszerű megoldás örökzöldek,fenyőfélék,virágzó cserepesek felneveléséhez.

Az Osmocote Exact Hi.End kitűnő választás azok számára a termelők számára, akik olyan növényeket nevelnek, amelyek tápanyagigénye a második fejlődési szakaszban nagyobb.

Az Osmocote Exact Hi.End 8 – 9 Hónapos műtrágyát speciálisan január és március között ültetett cserepes és konténeres dísznövények tápanyag-utánpótlására fejlesztették ki. Többféle, edényben nevelt dísznövény, így tűlevelű és lomblevelű örökzöld cserjék, illetve más konténeres díszfaiskolai növények számára javasolt.

A nyári időszakban extra tápanyag-utánpótlást igénylő növények esetében a dózis 1,0 g/l-rel (+25%) magasabb legyen, mint a hagyományos Osmocote Exact Standard adagja. Sóérzékeny növényfajok esetén – amelyek a tenyészidőszak első hónapjában kisebb mennyiségű tápanyagot igényelnek – a javasolt dózis megegyezik az általános javaslattal

Javasolt dózisok:
A tenyészidőszak végén több tápanyagot igénylő tűlevelű örökzöldek (Hi.End)


Sóérzékeny növények
Alacsony tápanyagigényű növények: 2,5 - 3.5 g/l
Átlagos tápanyagigényű növények: 3,5-4 g/l
Nagy tápanyagigényű növények: 4-5g/l



* A feltüntetett adagok indító műtrágyát nem tartalmazó termesztő közeg esetén általánosan javasolt dózisok. Személyre szabott szaktanácsért, fóliasátorban, illetve üvegházban történő alkalmazás esetén lépjen kapcsolatba az Everris szaktanácsadójával.
Súly: 25 kg
Szélesség: 410 mm
Magasság: 610 mm
Hossz: 140 mm
Elérhetőség: raktáron
Kultúra: Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.