Osmocote Exact DCT HiEnd 5-6 hó Nitrogénes 15-9-12+2MgO+Te 25 kg
  • Osmocote Exact DCT HiEnd 5-6 hó Nitrogénes 15-9-12+2MgO+Te 25 kg

Osmocote Exact DCT HiEnd 5-6 hó Nitrogénes 15-9-12+2MgO+Te 25 kg

A kettős burkolási technológiával (Dual Coating Technology – DCT) készült Osmocote Exact DCT negyedik generációs programozott feltáródású műtrágya új minőségi kategóriát teremtett a burkolt műtrágyák körében. E forradalmi termék az általa tartalmazott tápanyagok... Részletes leírás
43 379 Ft (nettó: 34 157 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
1-7 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A kettős burkolási technológiával (Dual Coating Technology – DCT) készült Osmocote Exact DCT negyedik generációs programozott feltáródású műtrágya új minőségi kategóriát teremtett a burkolt műtrágyák körében. E forradalmi termék az általa tartalmazott tápanyagok leadását egy későbbi, előre meghatározott időpontban kezdi meg.

A kettős burkolási technológia lényege, hogy az Osmocote Exact szemcséje köré egy második, eltérő összetételű burkolat kerül. A második burkolat feladata az, hogy a műtrágya kijuttatását követő két-három hónapig késleltesse a tápanyagok kioldódását. Az új tápanyag-feltáródási séma tökéletes megoldást nyújt olyan termesztési körülményekre, amelyek esetén a burkolt műtrágyák nem biztosítottak teljes körű tápanyagellátást.

A burkolt műtrágyák negyedik generációja.(DCT). Az Osmocote Exact standard és a Protect keveréke.A kezdeti alacsonyabb tápanyagleadást,2-2,5 hónap múlva egy emeltebb tápanyagszint követi.Extra növekedéssel reagálnak azok a kultúrák,ahol a tenyészidőszak második felében több tápanyagra van szükség. Leginkább a márciusi-májusi cserepezések során érdemes használni. Hatástartam: 5-6 és 8-9 hónap,amelyet a barna és kék színkódú szemcsék jeleznek Fontos: a dózis meghatározásához a következőket kell figyelmbe vennünk. Sóérzékeny kultúráknál a dózisa ugyanakkora maradhat,mint a hasonló hatástartamú Osmocote Exact standardé.A kezdeti alacsonyabb sótartalmat a gyökérzet erőteljes fejlődéssel hálálja meg. Nagy tápanyagigényű kultúráknál a dózisát a hasonló hatástartamú Osmocote Exact standardé fölé kell emelni kb 20-25%-al.A tenyészidőszak második felében kevesebb vagy teljesen elhagyott tápoldatozással kell számolhatunk. Az Osmocote Eaxct standard Hi.End technológiával a növekedési ciklus második felében extra tápanyagokkal láthatjuk el a növényeket,anélkül,hogy tápoldatoznunk kellene.Biztonságos és egyszerű megoldás örökzöldek,fenyőfélék,virágzó cserepesek felneveléséhez.

Az Osmocote Exact Hi.End kitűnő választás azok számára a termelők számára, akik olyan növényeket nevelnek, amelyek tápanyagigénye a második fejlődési szakaszban nagyobb.

Az Osmocote Exact Hi.End 5 – 6 Hónapos műtrágyát speciálisan január és március között ültetett cserepes és konténeres dísznövények tápanyag-utánpótlására fejlesztették ki. Többféle, edényben nevelt dísznövény, így tűlevelű és lomblevelű örökzöld cserjék, illetve más konténeres díszfaiskolai növények számára javasolt a használata.

A nyári időszakban extra tápanyag-utánpótlást igénylő növények esetében a dózis 0,5 g/l-rel (+25%) magasabb legyen, mint a hagyományos Osmocote Exact Standard adagja. Sóérzékeny növényfajok esetén – amelyek a tenyészidőszak első hónapjában kisebb mennyiségű tápanyagot igényelnek – a javasolt dózis megegyezik az általános javaslattal

Javasolt dózisok:

Sóérzékeny növények
Alacsony tápanyagigényű növények: 2 - 3. g/l
Átlagos tápanyagigényű növények: 3-4 g/l
Nagy tápanyagigényű növények: 4-5g/l* A feltüntetett adagok indító műtrágyát nem tartalmazó termesztő közeg esetén általánosan javasolt dózisok. Személyre szabott szaktanácsért, fóliasátorban, illetve üvegházban történő alkalmazás esetén lépjen kapcsolatba az Everris szaktanácsadójával.
Gyártó
ICL | Everris | Scotts
Cikkszám
T06460
Súly
25.00 kg
Raktáron
10+ db
ADR besorolás
Nem ADR köteles
Internetes cikk
I
Dísznövény
igen
Értékesítési alapegység
db
Biztonságtecnikai Adatlap
osmocote-HiEnd-15-9-16-5-6ho.pdf (pdf fileformat, 184.77k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Gazdabolt.hu
jan 25, 2011
5
(5/5
Köszönjük észrevételét, javítottuk a hibát!
Sütõ János
jan 23, 2011
4
(4/5
Tisztelt Ügyintézõ!
Észrevételt szeretnék tenni. A Spenót újzélandi tájékoztatójában így szerepel: " 120 0C fok alatt nem csírázik" . Csodálkoznák ha ezen hõmérséklet felett megtenné! De ha igen akkor sem tartanám mert túl nagy lenne a hõigénye. Rossz belegondolni mekkora hõre lenne igénye a felneveléshez. ( Bizobnyára elgépelték. Csak mókának szántam a beírást. Ha mégis kijavítják, köszönöm.)
Üdvözlettel Sütõ János.
Oldal: 1

Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

29 367 Ft