Osmocote vas 3-4 hónapos (17%)  25 kg
  • Osmocote vas 3-4 hónapos (17%)  25 kg

Osmocote vas 3-4 hónapos (17%) 25 kg

Biztonságos és hatékony vas alapkezeléshez. Vízben oldható vasszulfát szemcsékből készül, melyeket a gyártás során növényi gyantaburkolattal vesznek körül. 3-4 hónapos hatástartamú. Dózisa szaktanács alapján 0,5-1,2 kg/m3 A legnyilvánvalóbb ok a közeg... Részletes leírás
Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
1-4 munkanap. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
1-7 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Biztonságos és hatékony vas alapkezeléshez. Vízben oldható vasszulfát szemcsékből készül, melyeket a gyártás során növényi gyantaburkolattal vesznek körül. 3-4 hónapos hatástartamú.
Dózisa szaktanács alapján 0,5-1,2 kg/m3

A legnyilvánvalóbb ok a közeg alacsony vastartalma. Ha a növény nem jut elegendő vashoz a termesztő közegből, akkor előbb-utóbb megjelennek rajta a hiánytünetek.

A termesztett dísznövények vasigénye nem egyforma, vannak kifejezetten vasigényes növények, ilyen a Buxus, a Calluna, a Cytisus, a Hebe, a Hydrangea, a Pieris és a Vinca. Fontos tehát, ha tisztában vagyunk azzal, hogy az általunk termeszett növények mennyire vasigényesek.


A vashiány megelőzésére, a vasigényes növények megfelelő ellátására kínáljuk az Osmocote Iron 100 %-ban burkolt szemcsékből álló, szabályozott tápanyag leadású Osmocote technológiával készülő, vas-szulfát tartalmú műtrágyát. 0,5-1,0 kg/m3 adagban közvetlenül a közegbe bekeverve használható. Garantált vastartalma 17,8 %, ami teljesen vízoldható formában van jelen. Biztonságos, hosszú hatástartamú termék, amely folyamatos vas-utánpótlást biztosít 3-4 hónapon keresztül. Vasigényes növényekhez, vashiány megelőzésére, kiegészítő vastápláláshoz ajánlott. Kiválóan alkalmazható abban az esetben, ha öntözőrendszerének tisztán tartásához UV-s sterilizáló berendezést használ. Így a szilárd halmazállapotú, a közegbe előre bekevert Osmocote Iron használatával elkerülhető, hogy az öntözővízzel adagolt vaskelát szétessen.

A növény a tápanyagok nagy részét a gyökerein keresztül veszi föl, éppen ezért tápanyaghiányhoz, azon belül vashiányhoz vezethet az is, ha a gyökerek valamilyen okból, például talajból fertőző betegség vagy a közeg magas sótartalma miatt károsodtak. Ha a gyökerek valami miatt sérülnek, kevesebb tápanyagot, köztük vasat tud hasznosítani a növény.
Gyártó
ICL
Cikkszám
T04748
Súly
25.00 kg
ADR besorolás
Nem ADR köteles
Dísznövény
igen
Értékesítési alapegység
db
Biztonságtecnikai Adatlap
Osmocote-IronMSDS.pdf (pdf fileformat, 137.32k)
Termék ismertető
OsmocoteIron.pdf (pdf fileformat, 1.89M)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Buviplant A 1 kg
2 021 Ft