Római saláta 2g

T06422
A római saláta általános jellemzése: Ősi, európai saláta típus. Kötözősalátának is nevezik, mert nem képez olyan szorosan zárt, tömött fejet, mint a fejessaláta, ezért régebben összekötözték, hogy halványabb legyen a belső levelek színe. Ma már ez nem divat és sokkal egészségesebbek a zöld változatok. A római-, vagy kötözősaláta a fész... Részletes leírás
341 Ft (nettó: 269 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (1-4 nap) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A római saláta általános jellemzése:

Ősi, európai saláta típus. Kötözősalátának is nevezik, mert nem képez olyan szorosan zárt, tömött fejet, mint a fejessaláta, ezért régebben összekötözték, hogy halványabb legyen a belső levelek színe. Ma már ez nem divat és sokkal egészségesebbek a zöld változatok.

A római-, vagy kötözősaláta a fészkesvirágzatúak rendjébe, azon belül a fészkesek családjába tartozik. Egyéves növény. Levelei zöldessárga színűek, lapát vagy hosszúkás tojásdad alakúak. Hajtása nyúltabb, mint a fejes salátáé. Kevésbé hőigényes zöldségnövény, 14-20 fok között fejlődik a legjobban. A fényben szegény téli hónapokban is sikerrel lehet termeszteni.Melegre nem érzékeny, felmagzásra nem hajlamos. Egész nyáron át termeszthető.

A római saláta termesztése:

Vetése:

Szabadföldbe szakaszosan vethető március és július között, 1 cm mélyre. 16-20 0C -on 8-14 napig csírázik. Kelés után ritkítani kell.

Tenyészterület:

25x 15 cm

Vetőmagszükséglet:

1-1,5 g/10m2

A római saláta betakarítása:

júniustól októberig.

Súly: 0.004 kg
Szélesség: 140 mm
Magasság: 80 mm
Hossz: 1 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.