Sumi-Alfa 5 EC 1 l
  • Sumi-Alfa 5 EC 1 l

Sumi-Alfa 5 EC 1 l

Javasolt technológia Virágzó növényzeten vagy azok szomszédságában a védekezés csak a méhek napi repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést éjfélig be kell fejezni, illetve... Részletes leírás
8 981 Ft (nettó: 7 071,94 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
1-4 munkanap. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
Nem kiszállítható info
A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehető. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges. A jelenlegi járványra való tekintettel a személyes átvétel nem lehetséges.

Javasolt technológia

Virágzó növényzeten vagy azok szomszédságában a védekezés csak a méhek napi repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést éjfélig be kell fejezni, illetve éjféltől a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

A kezeléseket az előrejelzésre alapozva, a kártevők betelepedésekor, illetve azok legérzékenyebb fenológiai stádiumában kell elvégezni.

Repcében – ha a repcebecő-ormányos nincs jelen – az alacsonyabb dózis alkalmazása javasolt. Ismételt kezelésnél, továbbá ha a kártevő rovarnépességben repcebecő-ormányos is van, a magasabb dózist kell alkalmazni.

Kukoricában a kukoricamoly ellen a tömeges lárvakelés időszakában kell permetezni. A kukoricabogár imágói elleni védekezés célja a bogarak tojásrakás előtti gyérítése, a jövő évi lárvakártétel mérséklése, valamint a bibeszálak lerágásának, és így a hiányos termékenyülésnek az elkerülése érdekében. A védekezést a tömeges rajzás idejére, lehetőleg a bogarak tojásrakása előtti időre kell időzíteni. A bogarak rajzás-dinamikájáról sárga ragadós csapdák segítségével, a tojásrakásról az imágók tojástartalmának egyedi vizsgálatával (a bogarak potrohának enyhe megnyomásával és kézi nagyító segítségével) lehet tájékozódni. Ha a nővirágzás még nem haladta meg az 50%-ot és egyidejűleg a zöld bibeszálak 1,5 cm-re történt visszarágása már észlelhető a táblában, haladéktalanul védekezni kell. Mivel a készítmény nem hosszú hatástartamú, az imágók rajzáserősségétől függően ismételt védekezés(ek)re lehet szükség. A kukorica pollenszóródása (hímvirágzása) idején, illetve ha a védendő táblán virágzó gyomok vagy a környezetében virágzó kultúra található, a szer csak méhkímélő technológiával juttatható ki.

A kijuttatáshoz szőlő és gyümölcskultúrákban az ültetvény művelésmódjától, a lombozat nagyságától és az alkalmazott géptípustól függően 500-1500 l/ha, burgonyában, paradicsomban és paprikában a növényállomány nagyságától függően 300-1000 l/ha, kalászosokban, repcében a növényállománytól és a kártevők elhelyezkedésétől függően 150-300 l/ha permetlé szükséges. Viaszos felületű növények esetében tapadásfokozó szerrel kell elkészíteni a permetlevet.

Dísznövényekben fitotoxicitási vizsgálat elvégzése szükséges a permetezés megkezdése előtt.

A készítményt légi kijuttatás esetén 50-70 l/ha vízmennyiséggel kell kijuttatni (őszi-, tavaszi kalászosok, repce, burgonya, paradicsom, paprika, almatermésűek, csonthéjasok, szőlő, csemegekukorica és takarmánykukorica).


Kijuttatási tanácsok

Kontakthatású, piretroid hatóanyagú rovarölő szer. A kijuttatásnál el kell érni a 60-70 csepp/cm2 fedettséget, amit finom porlasztással lehet biztosítani, azaz 200-300 mikronos cseppeket kell létrehozni. A permetezés során ügyelni kell arra, hogy a növényállomány belső részét, a levelek fonákját is kellő cseppszámmal lehessen befedni. Szántóföldön lehetőleg kettős lapossugarú szórófejjel, álló kultúrákban (szőlő, gyümölcs) axiálventillátoros, nagy mennyiségű levegő szállítására alkalmas permetezéssel kell kijuttatni.

Fúvókaajánlás: Kettős lapossugarú fúvóka, hagyományos vagy légbeszívásos kivitelben, de ez utóbbi esetben 4 bar körüli nyomáson üzemeltetve.
Gyártó
Chemark
Cikkszám
T02431
Súly
1.00 kg
UN szám
3351
ADR besorolás
Foly.,MÉRGEZŐ,GYÚLÉKONYPIRETROIDPESZTICID,M.N.N.,(eszfe
ADR szám
3
Hatóanyag
eszfenvalerát
Növényvédőszer forgalmazási kategória
2
Dísznövény
igen
Zöldség
igen
Gyümölcs
igen
Értékesítési alapegység
db
Biztonságtecnikai Adatlap
Sumi-Alfa-5-EC.doc (doc fileformat, 31k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Ortus 5 Sc 5ml
602 Ft
Apacs 50 WG 3g
NeemAzal-T/S 1 l
27 918 Ft
Decis 50 ml
1 705 Ft
Zoom 11 SC 5 ml
843 Ft
Mospilan 20 SG 1 kg
60 241 Ft
Novodor FC 0,1 l
1 637 Ft
Actara 240 SC 5ml
Spintor 480SC 40 ml
Ortus 5 SC 0,5 l
12 058 Ft
Decis Mega 50 EW 1 l
14 537 Ft
Cyperkill 25 EC 50 ml
1 790 Ft