NeemAzal-T/S 50 ml
  • NeemAzal-T/S 50 ml

NeemAzal-T/S 50 ml

NeemAzal® T/S Növényi kivonat hatóanyagú rovarölőszer aknázómolyok és üvegházi molytetű ellen A NeemAzal® T/S hatóanyaga a trópusi Neem-fa magjából kivont azadirachtin, melyből a professzionális formulációjú készítmény 1%-ot tartalmaz. E hatóanyag megállítja... Részletes leírás
2 148 Ft (nettó: 1 691,55 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
Nem kiszállítható info
A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehető. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

NeemAzal® T/S
Növényi kivonat hatóanyagú rovarölőszer aknázómolyok és üvegházi molytetű ellen
A NeemAzal® T/S hatóanyaga a trópusi Neem-fa
magjából kivont azadirachtin, melyből a professzionális formulációjú készítmény 1%-ot tartalmaz. E hatóanyag megállítja a kártevők táplálkozását, csökkenti termékenységüket és gátolja vedlésüket. A NeemAzal T/S felszívódik a levéllemezbe, ezért hatástartama hosszú, és olyan nehezen kontrollálható kártevők ellen is hat, mint a molytetvek és az aknázómolyok.
A NeemAzal® T/S tulajdonképpen az egyetlen felszívódó, biológiai kitinszintézis gátló és táplálkozás blokkoló rovarölő szer! Bár felszívódik a levéllemezbe, a hatóanyag helyben marad és nem transzlokálódik, valamint lebomlása is gyorsan, 5-7 nap alatt végbemegy.
A készítmény nem taglózó hatású!. A NeemAzal®T/S-sel történt kezelés után a kártevő lárvaalakjainak táplálkozása és vedlése gátlódik, majd elpusztulnak; az imágók táplálkozása és szaporodóképessége gátlódik, pusztulásuk kisebb mértékű.
A NeemAzal®T/S viszonylag lassú, „inszektisztatikus" hatásmódja miatt a védekezés hatékonyságának ellenőrzését 7-10 nappal a kezelés után kell elvégezni. A táplálkozás blokkoló hatás miatt a károsítás nagyon gyorsan megszűnik, de a pusztuláshoz 5-7 nap szükséges lehet.
A NeemAzal® T/S hazánkban az egyetlen, EU engedéllyel is rendelkező, bevizsgált és folyamatosan ellenőrzött minőségű azadirachtin hatóanyagú rovarölőszer, mely előnyös tulajdonságait garantálja.
Előnyök:
- Magas hatékonyság szívó és kisebb méretű rágó kártevők ellen
- Felszívódó hatóanyag
- Új, egyedi hatásmechanizmusú anyag, ezért fontos szerepe van az anti rezisztencia stratégiában
- Rejtett életmódú aknázó kártevők ellen is hatékony

A készítmény a hasznos élő szervezetek többségét (pl. fürkészarazsak, katicabogarak, ragadozó atkák) nem károsítja. A NeemAzal® T/S kezelés után a megmaradt levéltetveket a katicabogarak és fürkészdarazsak gyorsan felszámolják. A NeemAzal® T/S a szívogató ragadozó poloska lárvákra közepesen veszélyes, de gyéríti a fátyolka és a zengőlégy lárvákat is, amelyek a már azadirachtinnal „jóllakott" levéltetvekből lakmároznak. Kontakt módon nem veszélyes semmilyen élő szervezetre, a kártevőkre gyakorolt hatást csak a táplálkozás során felvett azadirachtin hatóanyag fejti ki! Ez a bizonyos hasznos élő szervezetekre gyakorolt gyérítő hatás azonban semmiféleképpen nem hasonlítható össze a kémiai rovarölők (főleg a piretroidok és foszforsavészterek, valamint a neonikotinoidok) totális pusztításával!
Felhasználási terület:
- Konvencionális-, integrált- és ökológiai paradicsomtermesztésben egyaránt
- Konvencionális-, integrált- és ökológiai almatermesztésben egyaránt
- Magyarországon egyelőre paradicsomban üvegházi molytetvek és almában aknázómolyok ellen engedélyezett
Alkalmazása:
- 0,3-0,5%-os koncentrációjú oldatban alkalmazható
Az utolsó kezelés fenostádiuma:
- hajtatott paradicsom esetén: termésfejlődés (BBCH 70)
- alma esetében: gyümölcsfejlődés 50 %-os gyümölcsméret (BBCH 75)
A permetezést mindig az esti órákban végezzük! Olajkészítményekkel ne keverjük, általában javasolt az önálló kijuttatás. Azonban, ha szükséges pl. kénnel (Thiovit Jet) és réz-hidroxiddal (Pomuran Réz) keverhető.
Hajtatott paradicsomban a készítményt az üvegházi liszteske lárvakelésének az időszakára kell időzíteni, ami nem sokkal az első imágók megjelenése után várható. Mindenképpen javasolt a Biocont sárga színcsapdás rovarfogó lapok használata a liszteske előrejelzésére! A készítmény a lárvák és a pupáriumok ellen fejti ki a hatását. Szükség esetén 7-14 nap múlva a kezelés megismételhető.
Almában a készítményt a lárvakelés időszakában kell kijuttatni. Aknázómoly feromoncsapdák alkalmazása nélkülözhetetlen a megfelelő időzítés biztosítása érdekében! A kezelés az első két lárvastádium ellen hatásos. Elhúzódó rajzás esetén a kezelés 10 nap elteltével megismételhető.
Élelmezésegészségügyi várakozási ideje: paradicsomban 1 nap, almában előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozás.
Gyártó
Biocont Magyarország Kft
Cikkszám
T12475
Súly
1.00 kg
Raktáron
10+ db
Növényvédőszer forgalmazási kategória
3
Zöldség
igen
Gyümölcs
igen
Értékesítési alapegység
db
Biztonságtecnikai Adatlap
neemazalTS-biztonsagi-adatlap.pdf (pdf fileformat, 148.63k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Nissorun 10 WP 20 g
1 555 Ft
Pirimor 50 WG 10g
720 Ft
Lannate 20 SL 5 l
57 684 Ft
CoraxBio Gyep Box
Dipel DF WP 5 kg
101 415 Ft
40 941 Ft
Cyperkill 25 EC 0.2 l
3 916 Ft
Karate Zeon 5 CS 0,25 l
5 574 Ft 6 059,04 Ft (8.0%)
Laser 1 l
91 467 Ft
Actara 240 SC 250ml
Teppeki 50 WG 0,14 kg
13 159 Ft
Sherpa 100 EC 0,2l
1 915 Ft
Warrant 200 SL 1 l
25 491 Ft
Affirm 1 kg
11 348 Ft