Pyranica 20 WP 0.1kg
  • Pyranica 20 WP 0.1kg

Pyranica 20 WP 0.1kg

Az atkák minden fejlődési alakja ellen. Felszívódó hatóanyag. Gyors taglózás, hosszú hatás. Környezetbarát Hatásmód és hatékonyság A Pyranica 20 WP hatóanyaga a tebufenpirad gátolja a mitokondriális légzést és az elektrontranszportot, ami megakadályozza a... Részletes leírás
Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
1-4 munkanap. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
Nem kiszállítható info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Az atkák minden fejlődési alakja ellen. Felszívódó hatóanyag. Gyors taglózás, hosszú hatás. Környezetbarát

Hatásmód és hatékonyság

A Pyranica 20 WP hatóanyaga a tebufenpirad gátolja a mitokondriális légzést és az elektrontranszportot, ami megakadályozza a keresztrezisztenciát az atkáknál, melyek az általánosan elterjedt akaricidekkel szemben már rezisztenssé váltak. Hatásmódja teljesen egyedülállóvá teszi az atkaölő szerek között, mert a gyors taglózó hatás, valamint a hosszú hatástartam (50-60 nap) mellett felszívódó hatással (mély hatás) rendelkezik.

Ez a transzlamináris tulajdonság azt jelenti, hogy a Pyranica 20 WP-t a levél színére permetezve a levél fonákán rejtőzködő atkákat is elpusztítja.

A készítmény az atkák minden fejlődési alakja (tojás-lárva-krisalok-nimfa-kifejlett alak) ellen hatásos, a különböző fejlődési alakok elleni hatékonyságban csak jelentéktelen különbségek mutatkoznak.

Hatásspektruma rendkívül széles, több, mint 436 gyümölcs, zöldség- és dísznövényfajta károsítói ellen kiváló hatással rendelkezik: különféle takácsatkák (piros gyümölcs-, kétfoltos-, barna-, galagonyatakácsatka stb.), levélatkák (pl. szőlő-, almalevélatka), gubacsatkák (pl. szőlőgubacsatka, körtelevél-gubacsatka), tetűatkák (pl. szamócaatka), laposatka-félék, levélbolhák (pl. körte-levélbolha), liszteskék, tripszek, valódi levéltetvek.

A hasznos, ragadozó szervezeteket kíméli, a kultúrnövényekre nem fitotoxikus, méhekre nem veszélyes.
Felhasználási javaslatok

Almatermésűekben a szert előrejelzésre alapozva kell kijuttatni tavasszal, a piros gyümölcsfa-takácsatka 60-70%-os lárvakelésekor, illetve vegetációban, ha a levelenkénti atkaszám eléri az átlagos 2-3 mozgó alakot. A készítmény hosszú hatástartamú. Levéltetvek ellen a védekezéseket rajzásmegfigyelés alapján a tavaszi nemzedékek ellen, illetve a nyár végén visszarepülő ivaros pár megjelenésekor kell elkezdeni. A készítmény hatása Superspray adalékanyaggal történő együttes kijuttatással fokozható. Bórhiány megelőzésére Kén-S Bór-t használhatunk. Terméskötődés elősegítésére, valamint a minőség és tárolhatóság javítására Amalgerol növény- és talajkondicionáló alkalmazása ajánlott. A készítmény dózisa 1000 l lémennyiség felett 0,025 %.

Körtében kora tavasszal az áttelelő kifejlett egyedek, illetve a fiatal L1-L2 lárváik ellen célszerű a védekezéseket irányítani. A kezelések idejét előrejelzés alapján és nem programszerűen javasolt elvégezni. A készítmény hatása Superspray adalékanyag hozzáadásával fokozható.

Szőlőben levélatka, takácsatka, gubacsatka ellen a kora tavaszi áttelelő nemzedék megjelenésekor, előrejelzésre alapozva, a rügygyapotos állapotot követően, az első lomblevelek megjelenésekor közvetlenül javasolt védekezni. A nyári nemzedék ellen célszerű júliusban védekezni, így megakadályozva a telelőre vonulást. Ez a kezelés a következő évi populációt is gyéríti. A nyári védekezéseknél a magasabb dózis alkalmazása indokolt. A készítmény hatása Superspray adalékanyag hozzáadásával fokozható. A bórhiány megelőzésére a Kén-S Bór lombtrágya alkalmazása ajánlott.

Szabadföldi és fűszerpaprikában közönséges takácsatka ellen a védekezéseket tömeges lárvakeléskor kell elkezdeni, és szükség szerint 1-2 alkalommal javasolt megismételni.

Vetőmag előállító kukoricában károsító takácsatkák ellen a növényeken történő felszaporodásuk kezdetén kell a készítményt kipermetezni. A kártevők egyedszámát növényvizsgálattal kell előzetesen felmérni. A védekezést akkor kell elkezdeni, ha levelenként 2-3 mozgó alak található. Szükség szerint egy alkalommal javasolt megismételni a permetezést legkésőbb viaszérésig (BBCH 85).

A készítmény hatása Superspray adalékanyaggal együttesen kijuttatva fokozható.Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termék címkéjén leírt utasításokat!
Gyártó
FMC
Cikkszám
T10222
Súly
0.10 kg
Növényvédőszer forgalmazási kategória
2
Zöldség
igen
Gyümölcs
igen
Szőlő
igen
Értékesítési alapegység
db
Biztonságtecnikai Adatlap
Pyranica-20-WP.doc (doc fileformat, 52.5k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Actara 240 SC 250ml
NeemAzal-T/S 5 l
141 895 Ft
Nissorun 10 WP 100 g
7 919 Ft
Pirimor 50 WG 10g
955 Ft
Cyperkill 25 EC 0.2 l
5 164 Ft
Decis 50 ml
Sherpa 100 EC 0,2l
2 402 Ft
Biola 0.5 L pumpás
Oroganic/Prev-Gold 1 l
16 608 Ft
Ortus 5 SC 0,2 l
7 048 Ft