Bulldock 25 EC 1 l
  • Bulldock 25 EC 1 l

Bulldock 25 EC 1 l

Almában almamoly ellen szexferomon-csapdás rajzásmegfigyelés alapján, a rajzáscsúcsot követő 8-10 nappal lárvakeléskor javasolt az első permetezést elvégezni. A zöld alma-levéltetű ellen az első levéltetű kolóniák kialakulásakor szükséges védekezni. A készítmény... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Almában almamoly ellen szexferomon-csapdás rajzásmegfigyelés alapján, a rajzáscsúcsot követő 8-10 nappal lárvakeléskor javasolt az első permetezést elvégezni. A zöld alma-levéltetű ellen az első levéltetű kolóniák kialakulásakor szükséges védekezni. A készítmény korai zöldbimbós állapottól teljes sziromhullásig nem alkalmazható.
Szilvában és ringlóban károsító szilvamoly ellen szexferomon-csapdás rajzásmegfigyelés alapján a lárvakelés kezdetén javasolt a permetezést elvégezni. A poloskaszagú darazsak ellen közvetlenül a sziromhullás után kell a védekezést elvégezni. A levéltetvek ellen az első levéltetű kolóniák kialakulásakor szükséges védekezni. A készítmény zöldbimbós állapottól teljes sziromhullásig nem alkalmazható.
Szőlőben (bor-, csemege-) szőlőmolyok ellen a védekezéseket szexferomon-csapdás megfigyelés alapján, a tömeges lárvakelés idején kell megkezdeni. A kabócák elleni védekezést a fiatal lárvák ellen kell időzíteni. A készítmény a virágzat kifejlődésétől a virágzás végéig nem alkalmazható.
Kalászosokban (őszi búza, tritikále) a vetésfehérítő bogarak elleni permetezést a bogarak táblára történő betelepedése, illetve a lárvák tömeges kelése idején kell elvégezni. A levéltetvek ellen előrejelzés alapján az első nagyobb levéltetű kolóniák kialakulásakor szükséges védekezni. Gabonapoloskák ellen az egyedek táblára történő betelepedése, illetve a lárvák tömeges kelése idején kell permetezni.
Őszi káposztarepcében a védekezést a repcedarázs fiatal lárvái ellen kell időzíteni. A repcebolha és a földi bolhák ellen a kártevők táblára történő betelepedésének az időszakában, rendszerint a repce szikleveles, néhány lombleveles állapotában válik indokolttá a kezelés. A károsított levélfelület ismeretében kell dönteni a védekezés szükségességéről.
Tavasszal a repceszár-ormányos, a repce-fénybogár és a repcebecő-ormányos táblára történő tömeges betelepedése idején szükséges elvégezni a kezelést. A készítményt legkésőbb a repce rejtett bimbós állapotáig szabad kipermetezni.
Zöldborsóban és száraz borsóban a fiatal, kelő L1-L2 fejlődési stádiumú bagolylepke lárvák ellen kell időzíteni a kijuttatást. A levéltetvek ellen előrejelzés alapján, a betelepedő szárnyas nőstények egyedszámát figyelemmel kísérve kell a védekezés szükségességéről dönteni. A permetlébe nedvesítőszer adagolása szükséges. Borsómoly ellen általában kétszeri védekezéssel érhető el a megfelelő hatás. Szexferomon-csapdával végzett rajzás megfigyelés alapján az első kezelést közvetlenül virágzás végén szükséges elvégezni, kizárólag abban az esetben, ha a táblán virágzó növény már nem található, a másodikat pedig 14 nap elteltével. A készítmény az első virágbimbók megjelenésétől a virágzás végéig nem alkalmazható.
Káposztafélékben (fejes-, kelkáposzta, brokkoli, bimbóskel, karfiol) károsító fehérlepke, káposztamoly és bagolylepke lárvák (L1-L2 fejlődési stádiumú) kelésekor kell a permetezést elvégezni. A földi bolhák ellen az első kártételek megjelenésekor célszerű a védekezést elvégezni. A permetlébe nedvesítőszer adagolása szükséges.
Kukoricában (takarmány-, csemege-) a kukoricamoly, illetve a gyapottok-bagolylepke elleni védekezést előrejelzésre (fénycsapdás, szexferomon-csapdás megfigyelés, valamint tojáscsomó vizsgálat) alapozva, a tömeges lárvakelés idején kell végrehajtani. A kukoricabogár imágói elleni védekezés célja a bogarak tojásrakás előtti gyérítése a jövő évi lárvakártétel mérséklése, valamint a bibeszálak lerágásának, ezáltal a hiányos termékenyülésnek az elkerülése érdekében. A védekezést a tömeges rajzás idejére, lehetőleg a tojásrakás előtti időre kell időzíteni. A kukoricabogár rajzásdinamikájáról növényvizsgálattal és sárga ragadós csapdák segítségével, a tojásrakásról a nőstény imágók tojástartalmának egyedi vizsgálatával (a bogarak potrohának enyhe megnyomásával és kézi nagyító segítségével) lehet tájékozódni. Nem szabad permetezni a virágzás kezdetétől a virágzás végéig.
Dohányban károsító vetési bagolylepke és gyapottok-bagolylepke lárvák (L1-L2 fejlődési stádiumú) megjelenésekor célszerű a készítményt kipermetezni.

A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzási időszakban nem alkalmazható! Mézharmat vagy virágzó gyomnövények jelenléte esetén nem alkalmazható!

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

HATÁS FELTÉTELE, HATÁSSPEKTRUM:

Az eredményes védekezés feltétele a megfelelő időzítés, ezért a fiatal fejlődési fokozatú kártevők ellen, a kártétel kezdetén kell védekezni.

FONTOSABB KOMBINÁCIÓK ÉS AZOK ELŐNYEI:

Bulldock 25 EC + Bio-Film 0,3 l/ha dózisa. Az adalékanyag a növényvédő szer hatását és esőállóságát növeli.
Repceszárormányos ellen Bulldock 25 EC + Pyrinex 25 CS (Pyrinex R Pack).

KÜLÖNLEGES ELŐNYE:

Gyors, látványos taglózó hatás.

KIEGÉSZÍTŐ TECHNIKAI ADATOK:

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:alma, szilva, ringló, zöldborsó,káposztafélék: 7 nap, szőlő, kukorica (csemege): 14 nap, kukorica (takarmány), kalászosok, száraz borsó: 21 nap, őszi káposztarepce: 35 nap, dohány - előírás szerinti felhasználás esetén nem szükséges
Engedélyszám: 04.2/1197-1/2013 NÉBIH, 04.2/1067-1/2016. NÉBIH
Kiszerelés: 1literes flakon, 5 literes kanna
Forgalmi kategória: II.
Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.

A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, a készítmény használata előtt minden esetben olvassa el az engedélyokiratot és a címkét!

Megosztás
Nyomtatás

Letölthető dokumentumok

Biztonsági adatlap

PDF

0.9MB
Engedélyokirat

PDF

1MB

Hatóanyag
25 g/l béta-ciflutrin
Gyártó
Adama Kft
Cikkszám
T05332
Súly
1.00 kg
UN szám
1993
ADR besorolás
GYÚLÉKONY,Foly.A.M.N.N.(béta-ciflutrin),3,III
ADR szám
3
Növényvédőszer forgalmazási kategória
2
Zöldség
igen
Gyümölcs
igen
Veteményes kert
igen
Szőlő
igen
Értékesítési alapegység
db
Végleg megszűnt a termék
igen
Biztonságtecnikai Adatlap
BULLDOCK-25-EC-tcm110-41525.pdf (pdf fileformat, 852.14k)
FVM Engedély Okírat
Bulldock-25-EC-kiskult-mod-tcm110-56646.pdf (pdf fileformat, 472.45k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Chess 50 WG 0,25 kg
Coragen 20 SC 1 l
149 514 Ft
Affirm 1 kg
11 560 Ft
K-Obiol 25EC 50ml
2 532 Ft
Benevia 1 l
80 066 Ft
Dipel DF WP 0,5 kg
14 521 Ft
Nissorun 10 WP 20 g
2 168 Ft
Sumi-Alfa 5 EC 1 l
10 180 Ft
Admirál 10 EC  0,2 l
12 923 Ft
Mospilan 20 SG 0,2 kg
18 348 Ft
Dipel DF WG 20g
728 Ft
Decis Mega 50 EW 1 l
16 878 Ft
Apis 200 SE 1 l
46 108 Ft