Cyperkill 25 EC 50 ml
  • Cyperkill 25 EC 50 ml

Cyperkill 25 EC 50 ml

A Cyperkill 25 EC hatóanyaga a cipermetrin 8 optikai izomer keveréke. Ennek köszönhető, hogy a Cyperkill 25 EC nagy hatékonysággal használható olyan körülmények között is, ahol a 8 közül csak néhány izomert tartalmazó készítmények kevésbé hatékonyak (pl. mert a... Részletes leírás
2 294 Ft (nettó: 1 806,24 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
Nem kiszállítható info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Cyperkill 25 EC hatóanyaga a cipermetrin 8 optikai izomer keveréke. Ennek köszönhető, hogy a Cyperkill 25 EC nagy hatékonysággal használható olyan körülmények között is, ahol a 8 közül csak néhány izomert tartalmazó készítmények kevésbé hatékonyak (pl. mert a rovarok ellenállóakká váltak ezen izomerekkel szemben). A 8 izomer, 8 karként segíti egymást. Ha az egyik kar elfárad, a másik 7 szorításából még mindig nincs menekvés.

A piretroidok helye a növényvédelmeben

A piretroidok megítélése az integrált növényvédelmi technológiák elterjedésével átértékelődni látszik. Tekintettel azonban arra, hogy az integrált termesztés egy profitorientált gazdaságban történik, és nem más, mint környezetvédelmi szempontból igényes, intenzív termesztés, bármennyire optimalizálja is a termelő a technológiát, a kémiai eszközök alkalmazása nélkül a jelenleg ismert legfejlettebb technológiai szinten és a jelenleg termesztésben használt fajtákkal eredményes (gazdaságos) termesztés nem folytatható.
Azokban a kultúrákban, ahol a hasznos szervezetek jelenléte és védelme nem meghatározó az integrált növényvédelem megvalósításában – pl. szántóföldi kultúrák -, a piretroidok használatát több tényező is indokolja:

- a leggazdaságosabb megoldások egyike
- kontakt, gyors hatás
- rövid élelmezés-egészségügyi várakozási idő
- sajátos kémiai jellemzőiknek és (páraszerű hatást lehetővé tevő) alacsony olvadáspontjuknak köszönhetően a piretroidok általában erős repellens hatással rendelkeznek, ami távol tartja az ízeltlábúakat (beleértve pl. a méheket is, csökkentve ezzel a méhtoxikológiai problémát) a kezelt területtől.
Kijuttatás

Kultúra

Károsítók

Dózis
l/ha, kg/ha

A kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége

Kalászosok

vetésfehérítő bogarak, levéltetvek

0,15

300-500

őszi káposztarepce

repce-fénybogár, repcebecő-ormányos

0,15

300-400

alma

almamoly

0,15-0,2

500-1000

szőlő

szőlőmolyok

0,15-0,2

800-1000

paprika
paradicsom
(szabadföld és üvegház)

zöld őszibarack levéltetű, gyapottok bagolylepke,


0,2
(hajtatásban 0,04%)

500-1500

üvegházi molytetű

0,4
(hajtatásban 0,08%)


Kalászosokban: a vetésfehérító bogarak ellen a kártevő tömeges betelepedésekor, vagy a lárvák kelésének fő időszakában célszerű a védekezést elvégezni. A gabonalevéltetvek ellen az első kolóniák kialakulása idején ajánlott kijuttani a szert.
Repcében: a repce-fénybogár és a repcebecő-ormányos elleni védekezést az imágók táblára történő betelepedése idején kell elvégezni.
Almában: almamoly ellen előrejelzés alapján, a lárvakeléskor célszerű elkezdeni a védekezéseket. Elhúzódó rajzás esetén nemzedékenként 2-3 kezelés is szükséges lehet. Megkésett védekezéskor a magasabb dózis alkalmazása javasolt.
Szőlőben: szőlőmolyok ellen szexferomon csapdás előrejelzés alapján a kezeléseket a fiatal lárvák ellen a főrajzást követően, nemzedékenként 1-2 alkalommal célszerű elvégezni. Elhúzódó rajzás esetén a kezeléseket 7-10 nap múlva javasolt megismételni. A védekezések hatékonyságát az időben és jól elvégzett zöldmunka kedvezően befolyásolja.
Szabadföldi paprikában és paradicsomban: zöld őszibarack levéltetű ellen az állománykezeléseket sárgatálas megfigyelés alapján, az első egyedek betelepülését követően, a kis kolóniák kialakulása előtt célszerű elkezdeni, és a védekezéseket a telepnövekedés idején javasolt megismételni.
Hajtatott paprikában és paradicsomban: üvegházi molytetű ellen a kezeléseket az első kis kolóniák kialakulása előtt célszerű elkezdeni. A készítmény elsődlegesen a fiatal L1 és L2 lárvák ellen hatékony. A védekezéseket az imágókra és a fiatal lárvákra irányozva célszerű elvégezni, és a kezeléseket javasolt többször megismételni. Gyapottok bagolylepke ellen a védekezéseket előrejelzés alapján 5-7 naponként megismételve, a kultúrnövény generatív stádiumában célszerű elvégezni.

A készítményhez nedvesítőszer hozzáadása javasolt.


Engedélyezett kultúrák/károsítók
Kultúra: Almatermésűek, Kalászosok, Paprika, Paradicsom, Repce, Szőlő
Kártevő: Almamoly, Nyerges szőlőmoly, Repcebecőormányos, Repcefénybogár, Tarka szőlőmoly, Vetésfehérítő bogár
Gyártó
Arysta Lifescience
Cikkszám
T00505
Súly
0.05 kg
Raktáron
1-10 db
UN szám
1993
ADR besorolás
GYÚLÉKONY,Foly.A.M.N.N.(cypermetril),3,III
ADR szám
2
ADR
3
Hatóanyag
cipermetrin
Növényvédőszer forgalmazási kategória
3
Zöldség
igen
Gyümölcs
igen
Veteményes kert
igen
Szőlő
igen
Értékesítési alapegység
db
Biztonságtecnikai Adatlap
Cyperkill-25-EC.doc (doc fileformat, 91k)
Termék ismertető
cyperkilltermism1.pdf (pdf fileformat, 521.19k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Dipel DF WG 20g
938 Ft
Vertimec Pro 1 l
49 978 Ft
NanoTac EC 1 l
26 539 Ft
Floramite 240 SC 1 l
211 061 Ft
NanoTac EC 0,25 l
7 028 Ft
Insegar 25 WG 0,6 kg
29 172 Ft
Decis Mega 50 EW 1 l
17 031 Ft
Cyperkill 25 EC 0.2 l
5 164 Ft
Mospilan 20 SG 4 g
909 Ft
Ninja Zeon 5 CS 1 L
Steward 30 DF 170 g
27 147 Ft
NeemAzal-T/S 1 l
32 035 Ft