Fűmag Szárazságtűrő keverék Polder 20 kg
  • Fűmag Szárazságtűrő keverék Polder 20 kg

Fűmag Szárazságtűrő keverék Polder 20 kg

Szélsőséges területekre "Szárazságtűrő" keverék nem öntözhető, száraz, sekély termőrétegű, illetve lejtős területeken is használható. Jellemzői: száraz körülmények között is stabil, kellő sűrűségű, hosszú élettartamú gyepek kialakítására alkalmas.... Részletes leírás
27 412 Ft (nettó: 21 584 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
1-7 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Szélsőséges területekre
"Szárazságtűrő" keverék
nem öntözhető, száraz, sekély termőrétegű, illetve lejtős területeken is használható.
Jellemzői: száraz körülmények között is stabil, kellő sűrűségű, hosszú élettartamú gyepek kialakítására alkalmas.
Vetőmagmennyiség: 40-50 g/m2
ÖSSZETÉTEL
Vörös csenkesz 40.00%
Angolperje 20.00%
Felemáslevelű csenkesz 20.00%
Nádképű csenkesz 20.00%

Gyepvetőmagok termeltetésével, feldolgozásával és értékesítésével foglalkozó Polder Kft. a vetőmag szakma e speciális területén a hazai piac egyik meghatározó szereplője. Hosszú évek tapasztalatainak figyelembevételével állították össze azokat a fűmag-keverékeket, amelyek állandóan megtalálhatók kínálatukban. Ezekkel a felhasználói igények nagy része kielégíthető. A keverékek összetevőinek döntő hányadát a saját termeltetésből származó hazai fajták (a pázsitok létesítésére ajánlott keverékeknél saját nemesítésű fajták) adják.
Pázsitok, különböző gyepfelületek kialakításához általában több fajból (azon belül fajtából) álló fűmag keverékeket használnak. Az egy fajjal történő telepítésre (un. tiszta vetés) ritkán kerül sor. Rendszerint rossz adottságú területeken történő takarmány előállítás céljából jön szóba néhány nagy hozamú szálfű (pl. magyar rozsnok, csomós ebír, nádképű csenkesz) egyfajú telepítése.
A fűmag keverékekkel történő telepítés mindenképpen kedvezőbb eredményt ad. Gondoljunk csak arra, hogy a keverékben szereplő fajok tulajdonságai és termőhelyi igénye különböző, így az eltérő termőhelyeken más és más komponens kiteljesedése biztosíthatja a zárt állományt.
Az eltérő fejlődési sajátosságokkal bíró fajok jól kiegészítik egymást állományuk kialakításában (pl. tarackos és bokros növekedésű fajok). A díszgyepek esetében is magasabb esztétikai értékű pázsit alakítható ki a megfelelő levélszélességű, levélszínű és más eltérő tulajdonsággal rendelkező fajták összeválogatásával.
Gyártó
Polder
Cikkszám
T07671
Súly
20.00 kg
Raktáron
10+ db
Pázsit
igen
Értékesítési alapegység
db

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

J Fekete
febr 14, 2018
5
(5/5
Nekem bevállt!Száraz, Homokos talajom van , ebben is elvan!
Oldal: 1

Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában