Paradicsom mix 6 db-os palánta csomag
  • Paradicsom mix 6 db-os palánta csomag
  • Paradicsom mix 6 db-os palánta csomag-2
  • Paradicsom mix 6 db-os palánta csomag-3

Paradicsom mix 6 db-os palánta csomag

Legyen saját paradicsomos kertje, neveljen profi palántát gyökeres dugványból! A csomag 6 db professzionális paradicsom fajta gyökeres dugványát tartalmazza. Fajtaösszetétel: -Cookie (Korai fajta. Kiváló ízharmóniájú termései különleges alakúak. Szilva... Részletes leírás
Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
1-4 munkanap. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
1-15 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-15 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Legyen saját paradicsomos kertje, neveljen profi palántát gyökeres dugványból!
A csomag 6 db professzionális paradicsom fajta gyökeres dugványát tartalmazza.

Fajtaösszetétel:
-Cookie (Korai fajta. Kiváló ízharmóniájú termései különleges alakúak. Szilva nagyságú enyhén csíkos termései vannak)
-Maestria (Erőteljes növekedésű, ízletes közép-korai fajta. Magas betegség rezisztenciával rendelkezik)
-Carmello (Közép-korai jól ismert, jó növekedésű, magas rezisztenciájú fajta)
-Fuji Pink(Közép-korai magas minőségű termései rózsaszín árnyalatúak. Kemény húsú, harmonikus ízű fajta)
-Sweet Million(Nagyon édes fürtös paradicsom, rengeteg apró termés hosszú fürtökön)
-Sungold(Sárga színű alacsony sav tartalmú. Nagyon édes, erőteljes növekedésű fajta magas termőképességgel)

A paradicsom fényigényes növény, a kert napos részére ültetendő. Nagy a vízigénye. Karózásra, illetve támrendszer kialakítására van szükség a maximális terméshez. Erősen tápanyagigényes, s külön kalcium kiegészítésre szorul a többi növényhez képest. Az oldalhajtásokat (hónaljhajtásokat) távolítsuk el a megfelelő bogyó nagyság eléréséhez.

A növényeket átvétel után azonnal el kell ültetni, fagyok után egyből ki a végleges helyére (cserepekbe, kaspóba, függő kosarakba, kertekbe szabadföldre), vagy előnevelés céljából 12-15cm átmérőjű cserepbe. A növények ezek után is folyamatos gondozást igényelnek. A növényeket át kell ültetni nagyobb cserepbe, edénybe bármikor a termesztés során, amikor a növények kinovik helyüket (kb. 2x olyan szeles es/vagy magas mint a cserép). Közegként általánosan a legmegfelelőbb a tőzeg közegek, ilyen például lVirágföld Floragard paradicsomhoz 40 l a Az agyagos talajokat homokkal, durva rostú tőzeggel lehet javítani. Míg a homokos talajokat szerves trágyával, finom rostú tőzeggel, s más víz- es tápanyag megkötő anyagokkal kell javítani a megfelelő termési eredmény eléréséhez. A talajjavító anyagok széles skáláját megtalálja a webáruházunkban, s szaktanácsadóink további tanácsokkal tudnak szolgálni. Ha a növények betegnek tűnnek (fehéres lisztes por, lila-barnás foltok a leveleken, gyümölcsökön, vagy apró bogarak, hernyók jelennek meg), haladéktalanul kezdje meg a növényvédelmi kezeléseket, amennyiben segítségre szorul kérjük lépjen kapcsolatba a gazdabolt.huszaktanácsadóival, akik megfelelő tanáccsal fognak szolgálni. Tápanyag utánpótlás még szabadföldön is fontos, de feltétlenül szükséges a cserepekbe, ládákba, függő kosarakba ültetett növényeknek. Ezek nem vegyszerek, hanem a növények fejlődéséhez szükséges "ételek", "ennivalók". Egyszerre kevés, de folyamatos tápanyag ellátás a legoptimálisabb.. Vigyázzunk, hogy soha ne árasszuk el a növényeket, mindig legyen lehetősége a felesleges víznek elfolynia. Soha ne ültessük a növényeket olyan edénybe, aminek nincs lyuk az alján. Túl sok vízben a gyökerek megfulladnak, s a növény elpusztul a "túl-szeretés"-től. A száraz állapotot a puha levelű növények jól jelzik lankadó leveleikkel. Nagy melegben, napos oldalon, naponta 2-2,4 liter víz is szükséges m2-kent; viszont hűvösebb, felhősebb időben pedig minden másnap, harmadnap is elég 1-1,5 liter.

Figyeljük a növénykéinket! Minden nap nézzük meg őket szeretettel!

A gyökeres dugványok még nem kész növények, még további nevelést igényelnek!
Gyártó
Szirom Kft
Cikkszám
T12422
Súly
1.00 kg
Zöldség
igen
Veteményes kert
igen

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

11 további termék ebben a kategóriában