Alkamazási területek
A kálium a zöldségnövényeknél, a gyümölcsöknél, és szőlőben a termés minőségének javítására szolgáló nélkülözhetetlen makroelem. A termés minőségének javulása a termés nagyságának növekedésében, a cukorképzés fokozódásával, intenzívebb színesedésben, és az intenzív aromaképzésben mutatkozik meg. A növények káliumfelvétele és szállítása általában száraz és erős napfényes időben lassul, valamint egyes talajokon (erős K megkötő képességgel rendelkező) sokszor gátolt, ezért érdemes a káliumot levéltrágyaként a növények érési folyamataihoz igazítva adagolni.
Felhasználás és dózisok
Almástermésűek: szüret előtt 1–2 alkalommal a termésminőség, a cukortartalom és a színeződés fokozására, 3,0–5,0 l/ha adagban.
Csonthéjasok: szüret előtt 2–3 alkalommal a termésminőség, a cukortartalom és a színeződés fokozására 3,0–5,0 l/ha adagban.
Szamóca: 3–4 alkalommal az érés során, a növényvédelmi munkákkal egy menetben, 4,0–6,0 l/ha adagban.
Zöldségnövények: a termésérés fo lyamán 2–3 alkalommal, 3,0–5,0 l/ha dózisban.
Cukorrépa: sorzáródás után 1–2 alkalommal a cukorképzés elősegítésére, 3,0–5,0 l/ha dózisban.
Burgonya: vegetációban a gumóképzés és a termésérés idején, 3,0–5,0 l/ha dózisban.
A nagyobb hatás érdekében érdemes Wuxal® Ascofol biostimulátorral kombináltan kijuttatni.
- Gyártó
- Aglukon Spezialdünger
- Cikkszám
- T13334
- Súly
- 12.00 kg
- Zöldség
- igen
- Gyümölcs
- igen
- Veteményes kert
- igen
- Szőlő
- igen
- Értékesítési alapegység
- db
Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.
Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről
Bejelentkezés