édesburgonya

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Pap Edina Szaktanácsadó

  Megváltozott a honlapcím: http://www.bivalyos.hu/batata/

 2. Sárvári József János

  Egy elérhető címet szeretnék kérni édesburgonya palánta rendeléséhez,mivel az ásotthalmi email címen nem sikerült több próbálkozás után sem-
  email címem:sarvari.jozsef@citromail.hu

  Tisztelettel!előre is köszönöm!

 3. Pap Edina Szaktanácsadó

  Kedves László! Itt talál gyakorlati információt: http://www.bionaturline.hu/batata/termesztese.html

 4. Kovács László

  Tisztelt Cím !
  Szeretném megkérdezni, hogy vásárolt palántáim nagyon szépen hajtanak, kipróbáltam, hogy a több mint 1 méteres hajtás végéből levágtam kb 20-25 cm-t, azt elpalántáztam és már 3 hete szépen él. Ha ősszel a fagy beállta előtt megtenném ezt nagyobb tétellel és egy világos helyen nagyobb ládában teleltetném akkor azok is képesek termést hozni ?
  Köszönöm előre is válaszát László

 5. kõllõ lászló.Tényö

  Szeretnék rendelni, 25db palántát.Posta cím .
  Maglics László
  9111. Tényö
  Árpád u 78.

 6. Anikó

  Ásotthalmon van lehetőség a palánta rendelésére. Ezen az oldalon lehet:
  http://bionaturline.hu/batata/rendeles.html

  Nevelése szaporítása is itt le van írva!

 7. Turcsán Mihály

  Batáta palánták 2013. évi ültetésre előjegyezhetők.
  (turcsan6@t-online.hu)

  thumb
 8. Turcsán Mihály

  Batáta palánták 2013. évi ültetésre előjegyezhetők.
  (turcsan6@t-online.hu)

 9. váraljai dénes

  Kedves Hozzászólók!

  Sajnos csak most a nyár végefelé találtam erre az oldalra, de örömmel látom, hogy sokan érdeklődnek a batáta, ill. édesburgonya termesztéséről.
  Magam több mint 20 éve számos fajtáját termelem. Idén is közel 2000 tő már szépen cseperedik. Az ásotthalmi Batáta Baráti Kör alapítója vagyok. Ásotthalmon mintegy 15 család foglalkozik az édesburgonya termelésével.

  Ha tudok, bármilyen kérdésére szívesen válaszolok, de célszerű felkeresni a ma még készülőfélben lévő weboldalamat, amit ha időm engedi folyamatosan egyre több információval bővítek.
  http://www.bionaturline.hu/batata

  Mivel az oldal még nagyon kezdetleges, és kevés használható anyagot tartalmaz, érdemes a edesburgonya01@gmail.com címemen is érdeklődni.

  Tisztelettel
  váraljai denes

 10. viragsandor

  tisztelt.szerketóség,érdekene,az édeburganya.tervelése?és hol.lehet.kapni.(hásároni9vetomagot.szeretné.termeli.mert.tudo.hoy.jo.czukar.betegeknek.és.lipid-betegekne.is-kel-fogynom-mert-a-hahyamányos.burgyna.ne.m.egéségeskoszónóm

 11. gizella

  Nagyon szeretnék batátát termeszteni csak úgy magamnak de hol lehet kapni gumót vagy palántát- és hogyan kell termeszteni jó lenne tudni.
  köszönettel

 12. Turcsán Mihály

  Édesburgonya (batáta) gyökeres dugvány előjegyzés a csuka56@vipmail.hu E-mailen

 13. Turcsán Mihály

  Batáta (édesburgonya) gyökeres dugványok májusi kiültetésre előjegyezhetők.

  thumb
 14. Pap Edina

  Úgy tudom, hogy egyelőre csak külföldről lehet beszerezni. http://www.szabadfold.hu/kertunk/batata_barati_kor_asotthalom_edesburgonya

 15. Kozma Éva

  Szeretném tudni hol lehet Pest környékén batátát vásárolni

 16. Sándor

  Elfelejtettem ,adisznövényboltban valószinüleg csak mutatós zöld és sárgalevelü palántát vehet,én már beugrottam ennek, de gumót nem fog szüretelni. Bár lehet ,hogy ujabban termesztésre alkalmasat is árulnak,ezt érdemes elolvasni a hozzáadott kis leirásról.

 17. Sándor

  Kedves Erzsébet, ahol a paprika,amit szintén elő kell nevelni, ott az édesburgonya is megterem. Persze más a palántanevelés. Lehetőleg január végén vegyen egy ép egészséges példányt akárhol és a lakás legmelegebb napos ablakában ,és a páratartás miatt csukható átlátszó dobozban , nyirkos tőzegbenkell hajtatni . Vagy vizben,hogy a felső kétharmada kint legyen . Kb 3 hét után jelennek meg a kis rügyekből a hajtások, amiket 4-5 cm nagyság után akár vizespohárban tovább kell előgyökereztetni, majdkis cserepekben, meleg helyen továbbnevelni, miközben az eredeti gumó további hajtásokat hoz. Ha jól csinálja,május végére lesz 20-30kis palánta , amikből az erősebbekből szintén levághat vizbengyökereztetésre. .Túlkorán nem érdemes kiültetni a szabadba ,mert hideg talajban úgyse megy semmire. Legkésőbb július közepéig érdemes szaporitani,és kiültetni, mert a későbbi már csak nagyon apró termést hozna, vagy semmit. Egy gumóból nekem sikerült a fagyok előtt kiásni majdnem 30 kilót.Érdemes kipróbálni . sok sikert Sándor. képet nem tudom ,hogy kell feltenni, csak rendes e mailen.

 18. Pap Edina

  Az édesburgonyát az élő növény gyökeréről nyert kis hajtásokról lehet szaporítani. Egyesek szerint az ehető gumót vízbe kell helyezni úgy, hogy csak egy része érjen bele.

 19. GODOR KRISZTINA

  SZERETNEK TANACSOT KERNI HOGYAN TUDNAM AZ EDESBURGONYAT KICSIRAZTATNI, ES BALKON NOVENYKENT NEVELNI.
  MAR TOBBFELE FORMABAN PROBALKOZTAM, DE EDDIG NEM SIKERULT.
  NAGYON MEGKOSZONNEM A TANACSOT. SURGOS!!

 20. Pankotai Zsolt

  Próbaként egy barátom vetett e kertjébe pár tövet. Most annyi édesburgonyája van, hogy nem tudja kiirtani :) szóval szerintem lehet termeszteni!