alginit

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Pap Edina

  Lehet keverni is, 2-3 kiló kell belőle négyzetméterenként.

 2. Bugovics Tiborné

  Tisztelt Tanácsadó!

  200 nméter-es kertem homokos.Olvastam a Melioritról, és az alganitról. Használhatom-e kombinálva(keverve) a kettöt egyszerre, ha igen milyen arányban?Milyen vastag rétegben kell a felületre felhordani, és ekkora területre mennyit kell belőlük vásárolnom?
  Köszönöm előre is a segítségükt.
  Üdvözlettel Bugovics Tiborné.

 3. Pap Edina

  Egy új készítmény a ZEBA, amiből a gyepre 100 m2-re 0,5-1 kg-t kell kiszórni. Ha nagyon kötött a talaj, akkoir a gyeplyuggatás után.

 4. Attila

  Abban szeretném a segítségét kérni,hogy a már meglévő 4 éves gyepnek a talaját hogyan lehetne legegyszerűbben javítani,a vízmegkötés miatt,mert homok az egész?Az egy centinél kisebb vágást,azt minden heti vágásnál rajta lehet hagyni?

  Válaszát előre is köszönöm

 5. Pap Edina

  http://www.alginit.hu/ vagy nagyvázsonyi Vázsonyi Szövetkezet Kft. 8291 Nagyvázsony, Gesztenyesor, telefon: 06-88/264-211, e-mail: nvmgikft@invitel.hu

 6. attila

  Kedves Imre.

  szeretnék alginitet vásárolni. Hogy érem el Önt?

 7. Botka Imre

  Használt az Alginit!
  Nagyvázsonyban 30 kg-os zsákokban kapható, 500 -Ft/zsák.
  Google: Alginit. -megtalálod- térképpel!

 8. Pap Edina

  http://www.alginit-distribution.hu/hu/objectifs.html

 9. Szabó Lajos

  Tisztelettel kérdezném hogy az alginitet még forgalmazza valaki ?

 10. Dajka Szilvia

  Köszönöm szépen a segítséget!

 11. Pap Edina

  Ha a gyepfelület 60%-a károsodott, akkor olcsóbb megoldás az egészet újratelepíteni. Homokos talajon is lehet szép gyepet kialakítani és fenntartani, a titok nyitja a vízmegkötést segítő alginit 1-2 kg/m2 adagban a talajba dolgozva, illetve a Scotts műtrágyák használata. Törjék föl a területet, kelesszék ki, majd gyomirtózzák le (Glialka) a gyomokat, takarítsák le, robizzák bele az alginitet, egyengessék el, és közvetlenül a vetés előtt gereblyézzék be sekélyen a Scotts Gyepstartert, majd vessék el a füvet. Eső hiányában kelesztő öntözést alkalmazzanak. A témában több cikket is olvashatnak Tudásbázis rovatunkban.

 12. Dajka Szilvia

  Kedves Pap Edina!

  Kb 100 nm területű kertrésszel van problémánk. Két éve füvesítettünk homokon, erre szórtunk fekete földet, de ez gyomírtás hiányában dudvás lett. Kézzel kiszedegettem a tarackot, muhart, többször is, idén nyáron viszont már nem volt időm, csak mostanában erre. A locsolás ellenére kiszáradt a fű szinte 60 %-ban, a gyomokat kikapáltam, s most készülünk a terület újbóli füvesítésére. Kérdésem: Kezdjük-e el teljesen előről, vagy felülszórás elég lesz-e, ha a továbbiakban megfelelően kezelgetem ezt a kertrészt? Robizzunk, vagy ne robizzunk, ez itt a kérdés? Válaszát várva maradok tisztelettel: Szilvia

 13. Botka Imre

  Elnézést, elállok a további fotó-küldésről, már csak azért is, mert a választ köszönettel megkaptam. Az 1kg Alginit/nm-t fogom választani. Jövőre beszámolok a hatásáról.
  Üdv: Botka Imre

 14. Botka imre

  Köszönöm szépen a választ!
  Üdvözlettel: Botka Imre

  thumb
 15. Botka imre

  Köszönöm szépen a választ!
  Üdvözlettel: Botka Imre

  thumb
 16. Pap Edina Szaktanácsadó

  Sajnos a képet nem sikerült feltölteni teljes egészében, kérem próbálja meg újra, kisebb méretben. Alginitet homokos felülszórás során 1-2 kg/m2 adagban célszerű kijuttatni.

 17. Botka Imre

  Siófokon, régen (Balatonból) feltöltött (eredendően homokos) területen van kb. 500 nm gyepem. A korábbi tulajdonosok változatosan használták a területet, a talaj így inhomogén.
  Ameddig az adottságok engedték - változó rétegmagassággaban - termőfölddel és tözeggel feltölttettem.
  Az inhomogenitás megmutatkozik a gyepfelület minőségében is, amit a Scotts műtrágyák, de biohumusz, saját komposzt kiszórása, sőt, pl. Linzi Volldüngerrel való belocsolása és tömlős, szelektív öntözés is csak részlegesen kompenzál.
  Mások szerint is a környéken nálunk a legszebb a gyep, de szebbet szeretnék.
  Az adottságok miatt új telepítés nem jöhet szóba.
  A konkrét kérdés: érdemes-e ősszel a szokásos földkeverék kiszórás során Alginitet (is) használni és nm-ként milyen mennyiséget?
  Üdvözlettel: Botka Imre

  thumb