Áfonya ültetés

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Pap Edina

  Nagyobb kavicsdarabok vagy cserépdarabok a jó vízvezetés érdekébe. Tartós műtrágyával dúsított tőzeg, vagy rhododendronföld felel meg neki. Több faiksolában, kertészeti árudában kapható. Pl: http://www.hibiscusfaiskola.hu/fajtalista.asp?ID=3

 2. Demeter Csaba

  Tisztelettel!
  Az lenne a kerdesem h mennyibe is kerulne egy csemete es hol lehet talalni azt a bizonyos foldtipust amire az afonyanak szuksege van na meg a kavics az aljara tudtom szerint nem mind1 h milyen!onok milyen kavicsrol beszeltek?
  Koszonom

 3. Pap Edina Szaktanácsadó

  Szombathelyen az Erdészeti Rt.-nél termesztik. Elvileg nagyobb árudákban kapható, és a csomagküldő szolgálatok is forgalmazzák. Ha nagy tételben kellene Önnek, akkor az előbb említett címen kellene érdeklődni:
  9700 Szombathely, Saághy út. 13.
  Telefon/fax. +36 94 505-182
  Laborvezetõ: Zaxné Simon Erzsébet
  Nyitva tartás:
  hétvõ-csütörtök: 7.15-15.40
  péntek: 7.15-13.40

 4. Nagy Tamás

  Kedves Edina!
  Hol lehet beszerezni áfonya "csemetét"?
  Nagy Tamás

 5. Pap Edina Szaktanácsadó

  Az áfonya ületésével kapcsolatban a legeslegfontosabb tudnivaló, hogy savanyú tőzeges talajba kell ültetni. Barkácsáruházakban kapható úgynevezett rhododendron-föld, az megfelelő számára. Mindemelett sok vizet és tápanyagot igényel, így szervestrágyát is célszerű keverni a talajba. Két lehetősége van: vagy teljes talajcserét végez 40x40 cm széles 30- cm mélységű göldörben, vagy egy 30-40 literes edényben, az említett földkeverékbe ülteti el, aminek a fenekét kilyukasztja, és 10 cm vastagon durva kavicsréteget szór az aljára. Napos helyet válasszon a bokornak, és a nyugalmi állapotban elvégzett metszés során csak a beteg részeket távolítsa el. A áfonyát nem szabad olyan erősen metszeni, mint a többi bogyós gyümölcsöt.

 6. Balina István

  Tisztelt Szaktanácsadók!
  Sophia áfonya (Heidelbeer 'Sophia")
  Fenti áfonyát szeretnék laikusként telepíteni!
  Kérem részletes (" szájbarágós" ) tanácsukat az ültetéshez .
  Köszönettel: Balina István


  thumb