Nemastar 50 milliós
  • Nemastar 50 milliós

Nemastar 50 milliós

A TERMÉK BIOLÓGIAI KÉSZÍTMÉNY, SZAVATOSSÁGA 6 HÉT! HOGY MINDÍG FRISS TERMÉKET TUDJUK BIZTOSÍTANI,A BESZERZÉS FOLYAMATOS, ÍGY A SZÁLLÍTÁS MEGRENDELÉSTŐL SZÁMÍTOTT 5-10 MUNKANAP IS LEHET! FUTÁRSZOLGÁLATTAL TÖRTÉNŐ MEGRENDELÉS ESETÉN A TERMÉK MELLÉ JÉGAKKUT... Részletes leírás
Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
1-7 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A TERMÉK BIOLÓGIAI KÉSZÍTMÉNY, SZAVATOSSÁGA 6 HÉT! HOGY MINDÍG FRISS TERMÉKET TUDJUK BIZTOSÍTANI,A BESZERZÉS FOLYAMATOS, ÍGY A SZÁLLÍTÁS MEGRENDELÉSTŐL SZÁMÍTOTT 5-10 MUNKANAP IS LEHET! FUTÁRSZOLGÁLATTAL TÖRTÉNŐ MEGRENDELÉS ESETÉN A TERMÉK MELLÉ JÉGAKKUT CSOMAGOLUNK!
SZEMÉLYES ÁTVÉTEL ESETÉN SZÍVESKEDJEN A TERMÉK HŰTÉSÉRŐL GONDOSKODNI!

Felhasználási útmutató - Nemastar® parazita fonálféreg makroszervezet

90 g kiszerelésű csomag, 50 millió Steinernema carpocapsae fonálférget tartalmaz. A fonálférgek nedvesíthető por (WP) formulációban, nem vízoldható tasakban vannak kiszerelve.

Felhasználás előtt olvassa el a használati utasítást és győződjön meg arról, hogy megértette!
Felhasználására vonatkozó előírások:
Kultúra Károsító A kezelések maximális száma Dózis
(g/100 m2) Permetlé
(l/100m2)
valamennyi szabadföldi és hajtatott zöldségnövény, dísznövény, gyep, legelő vakondtücsök
(Gryllotalpa gryllotalpa) 4 90 100
vetési bagolylepke
(Agrotis segetum) 4 90 100
gyep, legelő lószúnyog
(Tipula paludosa) 4 90 100
Előírt növényvédelmi technológia:
A betelepítést az első kártevők megjelenésekor kell megkezdeni és a fertőzés mértékétől függően kell ismételni.
A fonálférgek nematicidekre nagyon érzékenyek, ezért a telepítésnél figyelembe kell venni a nematicides kezelések hatástartamát.
A fonálférgek fényérzékenysége miatt, a készítményt nem ajánlott tűző napon kijuttatni. A megfelelő hatékonyság biztosítása érdekében a kezelést sötétedéskor, vagy borús időben kell elvégezni.
A kezelendő közeg mindig legyen nedves. A kijuttatást követően 2 hétig a talajt nedvesen kell tartani, de nem szabad, hogy a víz álljon rajta.
A készítmény a kifejlett vakondtücskök ellen hatékony, amit azok megjelenésekor kell alkalmazni, kellően nedves talajba beöntözve. A kezelést érdemes még a peterakási időszak előtt, talajhőmérséklettől függően (minimum 12 oC – maximum 30 oC) legkésőbb május végéig elvégezni, de szükség esetén szeptember végéig használható.
A permetlé előkészítése során a csomag teljes tartalmát beletéve 15-20 °C-os vízbe folyamatos keverés mellett törzsoldatot kell készíteni, majd azt a szükséges dózisra felhígítani. Előkészítés után azonnal ki kell permetezni vagy kiöntözni 1,0 l/m2 vízmennyiséggel háti permetezővel vagy öntözőkannával. A dugulást elkerülendő kijuttatás előtt távolítsuk el a permetezőgép összes szűrőjét. Használjunk maximum 5 bar nyomást, a szórófej nyílása legalább 0,5 mm legyen (javasolt méret: 1 mm-es szórófej nyílás). A permetlevet a kezelendő területre egyenletesen juttassuk ki, majd ezt követően tiszta vízzel jól be kell mosni a talajba. Folyamatos keveréssel megelőzhető a fonálférgek leülepedése a tartály alján. A kijuttatást célszerű az esti órákban végezni (egyszeri kijuttatás). A kijuttatás utáni első két héten a talajt nedvesen kell tartani.
A vetési bagolylepke hernyója ellen a Nemastart május-június és szeptember-október hónapokban permetezéssel vagy beöntözéssel kell az esti vagy felhős időszakban kijuttatni a vakondtücsök elleni védekezéshez hasonlóan. A kezelt területet néhány napig nedvesen kell tartani.
Gyepterületen, legelőn a készítményt a lószúnyog lárvák ellen szeptember-október hónapokban a vakondtücsök elleni védekezéshez hasonlóan kell előkészíteni és a talajra kijuttatni.
Légi kijuttatás: nem engedélyezett
Az ember és a környezet veszélyeztetésének elkerülése érdekében tartsa be a használati utasítást!

Gyártó: E-nema GmbH Klausdorfer Straße 28-36 D-24223 Raisdorf, Németország, www.e-nema.de
Magyarországi forgalmazó: Biocont Magyarország Kft. 1139 Budapest, Hajdú u. 42-44., Tel.:06-27-302-818 Termékfelelős tanácsadó: Ujváriné Fekete Emese (Tel.:70/228-9909) ujvarine.emese@biocont.hu, www.biocont.hu
GYÁRTÓI KIEGÉSZÍTÉS:

Hatásmechanizmus: A termékben található hasznos fonálférgek a talajra kerülve felkeresik a kártevőt, s annak szervezetébe jutva azt elpusztítják. Az elpusztult gazdaszervezetben felszaporodnak, ahonnan több ezer fonálféreg jut ki a talajba újabb kártevők elpusztítására.
A Steinernema carpocapsae fonálféreg a természetben is megtalálható, csak a rovarkártevőkre hat, emberre, növényekre és hasznos rovarokra nincs káros hatása.

BEKEVERÉSI ÉS KIJUTTATÁSI JAVASLATOK

A fonálférgek nedvesíthető por formulációban, nem vízoldható tasakban vannak kiszerelve.

♦ Locsolókanna / vagy kézi permetező
• Törzsoldat készítés: Adjon 1 csomagnyi (50 millió) nemastar-t 10 liter vízhez egy tiszta vödörben. Keverje fel alaposan a törzsoldatot.
• Öntsön 1 liter törzsoldatot (kitöltés előtt mindig keverje fel!) a locsolókannába/vagy permetezőbe és töltse fel vízzel.
• Keverje össze alaposan és kezdje el a permetlé kijuttatását.
• 10 liter permetlé 100 m2 kezelésére elegendő
• További kezelésekre ismételje meg a fenti procedúrát.

♦ Talaj permetező berendezés
• Alaposan tisztítsa meg a permetezőt a nemastar alkalmazása előtt.
• A szükséges vízmennyiség 2/3 részét töltse a permetező tartályába. Folyamatos keverés mellett adja hozzá a szükséges nemastar mennyiséget (egy adag 50 millió fonálférget tartalmaz). Folytassa a keverést, miközben hozzáadja a többi vizet.
• Kezdje el a bekevert permetlé kijuttatását, amint a nemastar tökéletesen el lett keverve a megfelelő mennyiségű vízben. A keverés folyamatos legyen a teljes kijuttatás ideje alatt!

♦ Injektálás öntözőrendszeren keresztül
• A termék kijuttatható mikroöntöző berendezéssel (egyedi spagetti-cső), csepegtető rendszerrel, vagy kézi esetleg motoros öntöző berendezéssel.
• Öntözzenek 15-30 percig közvetlenül a nemastar beinjektálása előtt, hogy lehűtsék az öntözőrendszert és benedvesítsék a talajfelszínt..
• Keverjék a terméket a megtisztított öntözővíz tartályba. A szuszpenziót folyamatosan keverni kell a tartályban, hogy megelőzzük a leülepedését. Felületi feszültség csökkentők - mint például 0.4% v/v carboxy methyl cellulose – hozzáadása megelőzi a termék leülepedését a csövekben.
• A permetlé kijuttatása után mossák át az öntözővíz tartályt tiszta vízzel és injektálják a vizet a rendszerbe.
• Öntözzék meg a kezelt területet a kezelés után.

• Áztatásos kezelés egyedi konténerekben
Keverje fel 1 csomag nemastar tartalmát (50 millió fonálféreg) 400 liter vízben és egyenletesen juttassa ki a termesztőközeg felszínére. 90 ml-t juttassanak ki egy 15 cm átmérőjű cserépbe. A szükséges mennyiséget kisebb vagy nagyobb cserépbe a következő áztatásos keverési táblázat szerint adagolja:
Cserép átmérő /cm Cserepenkénti beáztatás /ml Kezelt cserepek száma db/csomag
10 30 12.617
15 90 4.206
20 150 2.523
25 300 1.262
30 390 971
Áztatásos kezelés: Áztasson be 200 ml-t minden növény körül.
Egy csomagnyi (50 millió fonálféreg) 200 liter vízben felkeverve kb.1000 növény kezelésére elegendő.
KEVERHETŐSÉG: A nemastar számos kémiai és biológiai növényvédőszerrel és műtrágyával keverhető. A nemastar alkalmazható szerrotációban és tankkeverékben egyaránt. További információkért konzultáljon a készítmény forgalmazójával.
TÁROLÁS ÉS KEZELÉS: A terméket fagyasztani tilos! Ne nyissa fel a csomagot, csak közvetlenül a felhasználás előtt. Használja fel a csomag teljes tartalmát egyszerre. Ne ossza szét a csomagot későbbi felhasználásra. A bekevert permetlét ne tárolja.
Kérjük tartsa be a gyártó által előírt technológiát, hogy a megfelelő hatékonyságot elérje!
Gyártó
Biocont Magyarország Kft
Cikkszám
T08382
Súly
0.30 kg
Növényvédőszer forgalmazási kategória
3
Internetes cikk
I
Pázsit
igen
Díszkert
igen
Dísznövény
igen
Veteményes kert
igen
Kiszállítható növényvédőszer
igen
Értékesítési alapegység
db
Pick-pack-pontban tiltott
igen
Doboz cimke
Nemastar-50mio-dobozcimke.doc (doc fileformat, 34k)
Termék ismertető
Nemastar-50mio-Felhasznalasi-utmutato.doc (doc fileformat, 63.5k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Szabó Józsefné

Szeretnék nemastar 500 milliós kiszerelést rendelni, sajnos nem kerül a kosárba.
Várom mielőbbi szíves válaszukat. A terméket személyesen kívánom ætvenni.
Tisztelettel: Szabóné

#45222
Bilinovics András

Tisztelt Bolt,

Ha jól tudom a Nemastar-t felhasználásig hűtve (4-12 fok) kell tárolni. Szeretnék érdeklődni, hogy ezt futárszolgálatos szállítás esetén hogyan tudják biztosítani?

Köszönöm

#42811

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Bora WP 1 kg
Artis 100 g
Artis Pro 1 kg
41 957 Ft
Artis Pro 100 g
6 102 Ft
Artis 1 kg
Nematop  50 milliós
Öko-Ni WG 5kg
Trifender Pro 100g
6 891 Ft
Artis Pro 20 g
1 600 Ft
Öko-Ni WG 1kg
Bora WP 100g
Trifender Pro 1 kg
49 900 Ft
Trifender Pro 20 g
1 990 Ft
Artis 20 g