Stomp Aqua 10 l
  • Stomp Aqua 10 l

Stomp Aqua 10 l

Nagyon sok kultúrában engedélyezett, a talajban rendkívül stabil, alap gyomirtó szer. Magról kelő fűfélék, valamint számos kétszikű gyom károsításának megelőzésére alkalmas herbicid. ADAGOLÁS:3-3,5 l/ha kultúrától függően TECHNOLÓGIAI AJÁNLÁSOK... Részletes leírás
86 293 Ft (nettó: 67 947 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
1-4 munkanap. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
Nem kiszállítható info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Nagyon sok kultúrában engedélyezett, a talajban rendkívül stabil, alap gyomirtó szer.
Magról kelő fűfélék, valamint számos kétszikű gyom károsításának megelőzésére alkalmas herbicid.

ADAGOLÁS:3-3,5 l/ha kultúrától függően

TECHNOLÓGIAI AJÁNLÁSOK
Kalászosokban: preemergensen, vagy postemergensen a bokrosodás végig használható. A hatékonyság növelése, a megcélzott gyomspektrum kiszélesítése érdekében célszerű korai kijuttatáskor Alliance® 660 WG-vel kombinálni

Rizsben: a vetést követő három napon belül, vagy a kelést követően, 1–2 leveles stádiumban használható. Preemergensen vízmentes területre permetezhető. (A rizs 2-3 cm mélyre legyen vetve!)

Kukoricában: preemergens használat esetén a kukorica 3-4 cm mélységben legyen vetve, postemergens kijuttatás a kultúrnövény szögcsíra állapotától négy leveles fejlettségig lehetséges. Állományban a kétszikű évelő gyomok ellen, szükség szerint U-46® D Fluid, illetve Oceal® készítményekkel egészíthető ki.

Napraforgóban: a vetés előtt 1–2 cm mélyen a talajba keverhető. Preemergensen a vetést követő három napon belül használható. Kétszikű gyomok ellen Global® Duplo preemergens alkalmazása ajánlott.

Zöldborsóban, száraz borsóban, lóbabban: preemergensen, a vetést követő 4–5 napon belül kell kipermetezni a szert.

Szójában: a vetés előtti kijuttatáskor, sekélyen – 1–2 cm – kell a talajba dolgozni, vagy a vetést követően (preemergensen) 2–3 napon belül a jól elmunkált föld felszínére permetezni. Kétszikűek ellen a Command® 48 EC kiváló kombinációs partner.

Dohányban: gyomirtásra palántázás előtt 2–3 cm mélyen a talajba célszerű dolgozni. Kacsgátlásra a tengelyvirág megjelenésekor a virágzás kezdetén, a tetejezést követően használható, a kacsok 1–3 cm-es fejlettségénél. Tövenként 10–20 ml 1,1%-os töménységű oldat szükséges a növény teljes lemosására.

Vöröshagymában, fokhagymában es poréhagymában: dughagymás termesztés, illetve magtermő hagyma előállításánál duggatás után azonnal kipermetezhető. Magról vetett hagymánál – a 3 cm es vetésmélység kötelező betartásával – három napon belül kell a védekezést elvégezni. (Étkezésre szánt zöldhagymában nem használható!)

Fejes káposztában, kelkáposztában, kelbimbóban, karfiolban es karalábéban: a palántázást megelőzően a földre permetezhető, de az 1–2 cm-es bedolgozás száraz időben jelentősen javítja a hatékonyságát.

Sárgarépában és petrezselyemben: preemergensen, a vetést követő 4–5 napon belül használható, míg zellerben: a palántázást megelőző 8–10 napig juttatható ki.

Paprikában és paradicsomban: a palánták kiültetését megelőző 8–10 napban permetezhető a talajra.

Burgonyában: a végleges bakhát kialakítása után kell kijuttatni ügyelve arra, hogy a burgonya csíráit még legalább 3–4 cm föld borítsa.

Lucernában: arankairtásra csak foltkezelés formájában használható. A herbicidet kora tavasszal – a kultúrnövény nyugalmi szakaszában – fakadás előtt lehet kijuttatni.

Almatermésűekben (alma, körte, naspolya, birs), és csonthéjasokban (kajszi-, őszibarack, cseresznye, meggy, szilva, ringló): kora tavasszal jól elmunkált, aprómorzsás talajfelszínre szórható. 1–2 cm bedolgozás a hatását növeli.

Bogyós gyümölcsűekben (ribiszke, köszméte, josta, málna, szeder, szamóca): kora tavasszal gyom- és növényi maradványoktól mentes talajfelszínre szórható. (Szamócában csak nyugalmi állapotban végezhető el a kezelés!)

Szőlőben (bor és csemege): tavasszal, a szőlő fakadása előtt kell az aprómorzsás talajfelszínre szórni.

Fűszer- es gyógynövények (kömény, édeskömény, kapor, ánizs, angelika, lestyán, koriander, ligetszépe, sáfrányos szeklice): preemergensen vetés után, de kelés előtt használható a készítmény.

Disznövényekben (tulipán, nárcisz): a hagymák nyugalmi időszakában úgy kell kipermetezni, hogy azokat legalább 3-4 cm földréteg borítsa.

Erdészet (faiskola, kosárfűz, fagyalfélék, díszcserjék, fenyőfélék): a kezelést nyugalmi állapotban, a növények fakadása előtt, gyommentes területen kell elvégezni.

Vöröscsenkeszben: a gyomnövények megjelenése előtt kell kijuttatni.

Spárgában: a telepítést követő évtől a bakhátbontás után használható. Fejessalátában: a kultúrnövény palántázása előtt szórható a területre.

HATÁSSPEKTRUM
Magról kelő egyszíkűek és néhány kétszíkű.

HATÁSMECHANIZMUS
A pendimetalin gátolja a sejtek osztódását, és megnyúlását, így megakadályozza a csírázó gyomok kelését. A már kicsírázott magvak gyökérnövekedését leállítja, az egyszikű gyomoknál ezzel gyakorlatilag lehetetlenné teszi a gyökérváltást.
Gyártó
BASF
Cikkszám
T13306
Súly
0.80 kg
Növényvédőszer forgalmazási kategória
3
Zöldség
igen
Veteményes kert
igen
Értékesítési alapegység
db

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Pendigan 330 EC 5l
Targa Super 5EC 1 l
Finale 14 SL 0,2 l
Armo SL 5 l
14 773 Ft
Medallon Premium 0.2 l
1 459 Ft
Taifun Forte 0,2 l
1 107 Ft
Taifun Forte 0,5 l
Subtil/Sencor 0,1 l
7 596 Ft
Dicophar 0,1 l
2 074 Ft
Stomp Super 0,25  l
Clinic UP 5 l
Gyom-stop Plusz 1 l
17 633 Ft