Targa Super 5EC 1 l
  • Targa Super 5EC 1 l

Targa Super 5EC 1 l

Hatóanyag: 5% quizalofop-P-ethil. Formuláció: EC (emulzió képző koncentrátum) Az ariloxi-fenoxi-propionátok csoportjába tartozó quizalofop-P-etil a növénybe felszívódva és a növényszállító rendszerében szállítódva gátolja az acetil-S-CoA-karboxiláz enzim... Részletes leírás
Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
1-4 munkanap. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
Nem kiszállítható info
A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehető. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges. A jelenlegi járványra való tekintettel a személyes átvétel nem lehetséges.

Hatóanyag: 5% quizalofop-P-ethil.
Formuláció: EC (emulzió képző koncentrátum)

Az ariloxi-fenoxi-propionátok csoportjába tartozó quizalofop-P-etil a növénybe felszívódva és a növényszállító rendszerében szállítódva gátolja az acetil-S-CoA-karboxiláz enzim működését. Ezáltal megakadályozza a zsírsav bioszintézisét.

Hatástünet, szelektivitás:
A Targa Super hatóanyaga a zöld részeken keresztül kerül a növénybe (levélherbicid), gyorsan felszívódik és jól szállítódik a növényben, így a föld alatti rizómákba is eljut. Szelektíven irtja a legtöbb fűféle (egyszikű) gyomot kétszikű kultúrákban.
A zsírsavbioszintézis gátlásával roncsolja merisztéma szöveteket, így a hatástünetek a hajtás és gyökér osztódó szöveteinél jelentkeznek. A tünetek a kezelést követő 12–14 nap múlva jelentkeznek. A nóduszoknál tapasztalható lilás elszíneződés az elhalt osztódó szövetekre utal. A növény a nóduszok mentén könnyen „széthúzható”.


Kultúra Károsítók A kijuttatáshoz szükséges
szer (l/ha) víz (l/ha)
Cukorrépa, szója, napraforgó, repce, paprika, paradicsom, bab, borsó, lencse, szőlő, almatermésűek, lucerna, len magról kelő egyszikűek 0,7 - 1 200 - 300
fenyércirok
magról kelő 0,8
évelő 1 - 1,2
tarackbúza 2 - 2,5
csillagpázsit 3 - 3,5
Repce gabona árvakelés 0,4 - 0,6 200 - 300
Erdészet siska nádtippan 3 - 3,5 250 - 300

A kezeléseket a magról kel (egynyári) gyomok esetén a gyökérváltás előtt kell elvégezni (a gyomok 2–3 leveles állapota), míg az évelő gyomoknál a növény 20–30 cm-es fejlettségénél. Erős fertőzés esetén a magasabb dózisokat kell alkalmazni. Ha a gyomok elhúzódó kelésére kell számítani, akkor a megadott dózisok osztott kezeléssel történő kijuttatásával jobb hatékonyságot lehet elérni.
Hat levelesnél fejlettebb napraforgóban 1,5 l/ha-nál magasabb dózis kijuttatása nem javasolt.
A kezelést cukorrépában a kultúrnövény 4–6 leveles korától 8–10 leveles fejlettségéig, burgonyában 5–15 cm-es fenológiai álla-potban, napraforgó, repce, len kultúrákban
4–6 leveles, szója, lucerna 5–15 cm-es, borsó, bab 8–10 cm-es fejlettségi állapotában, almástermésű és szőlő kultúrákban a gyomfejlettséghez igazítva a vegetációs időszakban lehet elvégezni a gyomok 3–5 leveles fejlettségénél.
Őszi káposztarepcében a gabona árvakelések irtására a gyomok gyökérváltása előtt (2–3 leveles stádium) 0,4–0,6 l/ha-os dózissal használható.
Erdészetben siska nádtippan ellen a készítményt a gyomnövény intenzív növekedési szakaszának kezdetén kell kipermetezni. A megkésett kezelés a hatékonyságot rontja.
Egyéb technológiai javaslat:
A jobb hatás érdekében célszerű megvárni, amíg az egyszikű gyomok megfelelő nagyságú zöld felületet növesztenek. Ugyancsak fontos, hogy a kijuttatás időpontjában az egyszikűek intenzív növekedésben legyenek. Tartós szárazság, illetve hűvös időjárás a hatást gyengítheti. Az osztott kezeléssel történő kijuttatás magasabb hatásfokkal rendelkezik. Például Sorghum halepense ellen 0,5+0,5 vagy 0,5+0,7 l/ha kijuttatása az elhúzódó kelés esetén is gyommentességet biztosít. A megfelelően elvégzett gyomirtással a Targa Super a következő évi újrahajtást is gátolja. Az évelő/tarackos gyomok esetén ügyeljünk arra, hogy ne legyenek hosszú (50–100 cm-es) gyökérkapcsolatok. Az ilyen gyökérkapcsolatok ugyanis növelik az újrahajtás lehetőségét.
Keverhetőség:
A Targa Super általában keverhető a kétszikű gyomnövények elleni gyomirtó szerekkel. Nem keverhetõ a fenoxi- herbicidekkel, mint pl. a 2,4 D, MCPA stb. Min-den esetben javasolt a helyszíni keverési próba elvégzése. A permetlevet bekeverés után azonnal, de legkésőbb 12 órán belül ki kell juttatni. Ne használjunk műtrágyát a Targa Superrel tankkeverékben.

Engedélyszám:FM 28173/1991
Forgalmi kategória: III.
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: előírás szerinti felhasználás esetén nincs korlátozás
Munkaegészségügyi várakozási idő: 3 nap.
Eltarthatóság: eredeti, zárt csomagolás-ban, száraz, hűvös helyen, szabályos nö-vényvédőszer-raktárban 3 év.
Gyártó
Arysta Lifescience
Cikkszám
T10266
Súly
1.00 kg
Növényvédőszer forgalmazási kategória
3
Gyümölcs
igen
Értékesítési alapegység
db
Biztonságtecnikai Adatlap
MSDS-Targa-2011.-szept.pdf (-szept fileformat, 387.53k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Finale 14 SL 5 l
Sharpen 330 EC 50 ml
1 067 Ft
Stomp Super 0,25  l
Taifun Forte 0,2 l
879 Ft
Glialka Star 1 l
4 409 Ft
Select Super 1 l
14 963 Ft
Total 1l
Devrinol 45 F 0.2 l
Dicophar 0,5 l
10 606 Ft
Fozát 480 NEW 5 l
10 222 Ft
Colombus EC 1 l
13 285 Ft
Fusilade Forte 1 l
15 452 Ft