Pendigan 330 EC 5l
  • Pendigan 330 EC 5l

Pendigan 330 EC 5l

Kalászosokban (őszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa, rozs, zab, triticalé) vetés után, kelés előtt preemergensen, vagy a kultúrnövény kelése után a bokrosodás kezdetéig posztemergensen kell a készítményt kijuttatni. Rizsben a kultúrnövény kelése után annak 1-2... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Kalászosokban (őszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa, rozs, zab, triticalé) vetés után, kelés előtt preemergensen, vagy a kultúrnövény kelése után a bokrosodás kezdetéig posztemergensen kell a készítményt kijuttatni.

Rizsben a kultúrnövény kelése után annak 1-2 leveles állapotában, vagy preemergensen a vetést követő 3 napon belül kell kijuttatni. A preemergens alkalmazás esetén fontos, hogy a rizs vetése egyenletesen 2-3 cm mélységre történjen. A kezelést vízmentes területen kell elvégezni, a táblán pangó vízfoltok sem lehetnek, mert a levegő hiánya és a herbicid együttesen a rizs csírázását gátolhatják.

Kukoricában (takarmány, vetőmag, csemege) a kultúrnövény vetése után, kelése előtt preemergensen, vagy korai posztemergensen lehet a készítményt felhasználni. Preemergens kijuttatás esetén a kukorica legalább 3-4 cm mélyre történő vetése után, 4,0-5,0 l/ha dózisban kell alkalmazni. A kukorica kelése után annak szögcsíra- 4 leveles fejlettségéig, a magról kelő egy- és kétszikűek szikleveles állapotában önmagában 4,0 l/ha dózisban kell alkalmazni.
A készítmény csemegekukoricában, vetőmag előállításban történő alkalmazása a fajtatulajdonos előzetes hozzájárulásával történhet.

Napraforgóban preemergensen a vetést követő 3 napon belül, vagy 1-2 cm mélyen a talajba dolgozva kell alkalmazni a készítményt.

Borsóban, lóbabban preemergensen, a vetést követő 4-5 napon belül kell a kezelést elvégezni.

Szójában preemergensen, a vetést követő 2-3 napon belül, vagy a vetés előtt sekélyen, 1-2 cm mélyen a talajba dolgozva kell alkalmazni a készítményt.

Dohányban palántázás előtt (pre-planting) a talajra permetezve, vagy 2-4 cm mélyen a talajba dolgozva. Kacsgátlásra a kezelést a tengelyvirág megjelenésekor, legkésőbb a virágzás kezdetén, tetejezést követően, a kacsok 1-3 cm-es fejlettsége mellett kell elvégezni. Dohánytövenként 10-20 ml 1,5 %-os permetlé koncentrációjú szermennyiség szükséges. Fontos a dohányszár egyenletes, permetlével való fedése, a tövétől a tetejéig.

Lucernában arankairtásra egy évesnél idősebb állományban kora tavasszal, a lucerna nyugalmi állapotában kell kijuttatni a készítményt.

Vöröshagyma (kivéve zöld-hagyma), fokhagyma, póréhagyma kultúrákban preemergensen, a dug- és magtermő anyahagyma kiültetése után azonnal, magvetés esetén a vetést követő 3 napon belül kell a készítményt kipermetezni. Fontos az egyenletes, 3 cm mély vetésmélység. Étkezésre termesztett zöldhagyma gyomirtására nem használható!

Sárgarépa, petrezselyem esetében preemergensen, vetés után kelés előtt, a vetést követő 4-5 napon belül, zeller esetében a palántázás előtt 8-10 nappal kell kipermetezni a készítményt.

Paradicsom, paprika (pre-planting) palánták kiültetése előtt 8-10 nappal kell kijuttatni a készítményt.

Káposzta, kelkáposzta, bimbóskel, karfiol, karalábé (pre-planting) kultúrnövények palántáinak kiültetése előtt 8-10 nappal kell kipermetezni a készítményt. Száraz időjárás esetén a sekély, 1-2 cm mély talajba dolgozás a hatékonyságot növeli.

Burgonyában preemergensen, a végleges bakhátak kialakítása után kell a készítményt kipermetezni, amíg a burgonya csírái 3-4 cm-rel a talajfelszín alatt vannak.

Almatermésűek (alma, körte, birs, naspolya), csonthéjasok (kajszi, őszibarack, cseresznye, meggy, szilva, ringló) esetében kora tavasszal, jól elmunkált, gyommentes, apró-morzsás talajfelszínre kell kipermetezni a készítményt. Száraz időjárás esetén a sekély, 1-2 cm-es bedolgozás a hatékonyságot növeli.

Bogyósgyümölcsűek (ribiszke, köszméte, josta, málna, áfonya, szeder, szamóca) kultúrákban kora tavasszal, gyom- és növényi maradványoktól mentes, jól elmunkált talajfelszínre kell kijuttatni a készítményt. Szamócában a kezelést kora tavasszal, a kultúrnövény nyugalmi állapotában kell elvégezni.

Szőlőben (bor és csemege) a készítményt kora tavasszal, a szőlő fakadása előtt, jól elmunkált, apró-morzsás talajfelszínre kell kijuttatni.

Fűszer- és gyógynövények (kömény, édeskömény, kapor, ánizs, angelika, lestyán, koriander, ligetszépe, sáfrányos szeklice) kultúrákban preemergensen vetés után, kelés előtt kell kipermetezni a készítményt.

Dísznövények (tulipán, nárcisz) esetében a kezeléseket a hagymák nyugalmi időszakában kell elvégezni, fontos, hogy a hagymákat 3-4 cm aprómorzsás földréteg takarja.

Erdészet (faiskola, kosárfűz, fagyalfélék, díszcserjék, fenyőfélék, Juniperus) kultúrákban a kezelést fakadás előtt, nyugalmi állapotban, a gyomnövények megjelenése előtt kell elvégezni.

A szer üvegházban, valamint fólia alatti területeken nem alkalmazható!
Laza talajokon az alacsonyabb, szerves anyagban gazdagabb, kötöttebb talajokon a magasabb dózisok alkalmazása javasolt.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

HATÁS FELTÉTELE, HATÁSSPREKTUM:

A készítmény a magról kelő egyszikű- és néhány kétszikű gyomnövény ellen hatékony.
A hatás kifejtéséhez 5-15 mm bemosó csapadék szükséges.

FONTOSABB KOMBINÁCIÓK ÉS AZOK ELŐNYEI:

Preemergensen a Galigan 1 l/ha + a Pendigan 4 l/ha-os dózisa komplett védelmet biztosít a napraforgó legfontosabb egy- és kétszikű gyomnövényei ellen. (PendOxi csomag)
Fenti kultúrákban az azokban engedélyezett összes preemergens gyomirtó szerrel kombinálható.

KÜLÖNLEGES ELŐNYEI:

felhasználhatósága rugalmas
jól irtja a kakaslábfű, selyemmályva, vadköles fajokat, valamint a muharféléket és a libatopféléket
egynyári perje ellen kiváló

KIEGÉSZÍTŐ TECHNIKAI ADATOK:

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: nincs korlátozás
Engedély szám: 11104/2002 FVM, 1399/2006. NTKSz, 04.2/4314-1/2012. NÉBIH
Kiszerelés: 5 literes kanna
Forgalmi kategória: III.
Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.
Gyártó
Adama Kft
Cikkszám
T09506
Súly
5.00 kg
Internetes cikk
I
Dísznövény
igen
Zöldség
igen
Gyümölcs
igen
Értékesítési alapegység
db
Végleg megszűnt a termék
igen
Biztonságtecnikai Adatlap
PENDIGAN-330-EC2.pdf (pdf fileformat, 553.42k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Gáspár Elek

Tisztelt Címzett!,
Még egy kérdés,a 10.liter permetlét,mekkora területre kell kijuttatni?
Mert az adagoláson lévő ha /L.élég furcsán lehet visszaosztani.

#42689
Gáspár Elek

Tisztelt Címzett!
Pár kérdésem lenne,
-milyen dózisban kell kijuttatni,kiskertben ,mert volt több variáció már. 10.literhez mennyi ml. általánosan?
-sütőtöknél,patisszon,cukkiniben alkalmazható?
-tarka babban,száraz babnak,zöld hüvelyű babban?
-földi mogyoróban?
-

#42688

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Sharpen 330 EC 0,25 l
3 178 Ft
Bofix Garden 10 ml
Medallon Premium 1 l
4 045 Ft
Glialka Star 5 l
18 106 Ft
Gyom-stop Plusz 0,1 l
2 470 Ft
Sharpen 330 EC 1 l
7 369 Ft
48 007 Ft
Finale 14 SL 5 l
Total 5l
14 184 Ft
Select Super 0,2 l
4 588 Ft
Laudis 1 l
13 679 Ft