Taifun Forte 0,2 l
  • Taifun Forte 0,2 l

Taifun Forte 0,2 l

Hatóanyag: 480 g/l glifozát-izopropilamin só NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA: Napraforgóban a kezelést a kaszatok 20-30 % - os, kukoricában a szemek 30-40 % - os nedvességtartalmánál, a feketeréteg kialakulása után kell elvégezni. Állományszárításra gyommentes... Részletes leírás
1 107 Ft (nettó: 871,88 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
Nem kiszállítható info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Hatóanyag: 480 g/l glifozát-izopropilamin só

NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA:

Napraforgóban a kezelést a kaszatok 20-30 % - os, kukoricában a szemek 30-40 % - os nedvességtartalmánál, a feketeréteg kialakulása után kell elvégezni. Állományszárításra gyommentes napraforgóban, kukoricában 2,0-3,0 l/ha, gyomnövényekkel erősen fertőzött, nagy zöldtömegű állományban 4,0-5,0 l/ha dózisban kell alkalmazni.
Repcében a kezelést akkor kell elvégezni amikor a becő szint középső harmadában a magvak legalább 60 % - a barna színű, a becők ekkor még zöldek. A kijuttatás kizárólag szántóföldi géppel történhet.
Szántóföldi kultúrák esetében palántázás vagy vetés előtt illetve után a csírázás megindulásáig alkalmazható a szer 3 % - nál magasabb humusz-tartalmú talajokon, akkor, ha az elvetett magvakat legalább 3 cm vastag aprómorzsás talajréteg takarja.
Tarlókezelés esetén az évelő gyomfajok intenzív növekedési szakaszában kell kijuttatni a készítményt.
3 évesnél idősebb szőlő, gyümölcs telepítésekben a kezelést a gyümölcsszüret után ősszel, illetve tavasszal a hajtásnövekedés kezdetéig célszerű elvégezni. A hajtásnövekedés megindulása után a sarjhajtásokat el kell távolítani permetezés előtt. A munka során ügyelni kell arra, hogy a kultúrnövény zöld részeire permetlé ne kerülhessen, mert azokat károsítja. A munka során ezt védőlemezzel felszerelt szórófejekkel, vagy egyéb speciális permetezési technikával kell biztosítani.
Legelő, gyep területek felújításakor a feltörést vagy az újra vetést megelőzően alkalmazható a készítmény.
Erdészetekben telepítés előtt 1-2 héttel, két évesnél idősebb luc, erdei, duglasz fenyő telepítésekben teljes felületkezeléssel akkor lehet a készítményt kijuttatni, amikor kialakult a tűlevelek védettségét biztosító viaszréteg.
Fakitermelést követően a sarjhajtások ellen kell alkalmazni.
Mezőgazdaságilag nem művelt területek: utak, útpadkák, vasúti pályatestek, vízelvezető árkok, elektromos, gáz és kőolajvezetékek, repülőterek, ipari létesítmények, lakott területek, kiskertek, üzemanyagtöltő állomások, temetők (ahol ezt helyi rendelet nem tiltja) totális gyomirtására alkalmazható. Vízzel nem borított csatornák, halastavak, mocsaras területek gyomirtására nád, gyékény és egyéb évelő gyomnövények ellen a vegetációs időszakban alkalmazható.
HATÁS FELTÉTELE, HATÁSSPREKTUM:

A dózis meghatározásakor mindig a terület gyomviszonyait és azok fejlettségét vegyük figyelembe.
A permetezést követően a terület lehetőleg 6 óra hosszat ne kapjon csapadékot.
A hatékonyság adalékanyagok hozzáadásával fokozható.
Érzékeny gyomnövények: magról kelő egy és kétszikű gyomnövények, tarackbúza, csillagpázsit, fenyércirok, folyondár szulák, mezei acat.
FONTOSABB KOMBINÁCIÓK ÉS AZOK ELŐNYEI:

Taifun (2,0-4,0 l/ha) + 2,4 D (Dikamin 720 WSC) vagy MCPA hatóanyagú készítmény az engedélyezett dózisában látványosan felgyorsítja a gyomirtó hatást évelő kétszikűekkel erősen fertőzött gyümölcs és szőlő ültetvényekben, elgyomosodott tarlókon és felújítás előtt lévő rét-legelő területeken egyaránt.
Taifun (3,0 l/ha) + Galigan (1,0 l/ha) kombináció három évesnél idősebb telepítésű gyümölcsösben és szőlőben hosszú tartamhatást biztosít a magról kelő gyomok csirázásgátlása és a már kikelt gyomok elpusztítása révén. Ez a kombináció csak magasművelésű szőlőben alkalmazható biztonsággal.
Bio-Film (0,5 l/ha) a kezelések hatékonyságát és esőállóságát jelentősen javíthatja.
KIEGÉSZÍTŐ TECHNIKAI ADATOK:

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Forgalmi kategória: III.
Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen,
szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.
Gyártó
Adama Kft
Cikkszám
T07572
Raktáron
1-10 db
Növényvédőszer forgalmazási kategória
3
Értékesítési alapegység
db
Biztonságtecnikai Adatlap
TAIFUN-360.pdf (pdf fileformat, 170.35k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Glialka Star 1 l
4 546 Ft 4 941,32 Ft (8.0%)
Medallon Premium 5 l
15 419 Ft
Glialka Star 5 l
18 106 Ft
Finale 14 SL 1 l
Select Super 1 l
17 932 Ft
Fusilade Forte 5 l
63 750 Ft
Finale 14 SL 5 l
Fusilade Forte 1 l
9 594 Ft
Gyom-stop Plusz 0,1 l
2 470 Ft
Medallon Premium 0.2 l
1 459 Ft