Finale 14 SL 5 l
  • Finale 14 SL 5 l

Finale 14 SL 5 l

A Finale totális gyomirtó szer. Hatóanyaga a glufozinát-ammonium kontakt és mélyhatású, így csak a zöld növényi részeket pusztítja el. A talajra kerülve rövid időn belül hatástalanná válik, ezért a kezelt területen talajhatástól illetve tartós gyomirtó ha... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
A Finale totális gyomirtó szer. Hatóanyaga a glufozinát-ammonium kontakt és mélyhatású, így csak a zöld növényi részeket pusztítja el. A talajra kerülve rövid időn belül hatástalanná válik, ezért a kezelt területen talajhatástól illetve tartós gyomirtó ha
Hatóanyaga:150 g/l glufozinát-ammonium
Forgalmazási kategória: II.
Miben használható: mezőgazdaságilag nem művelt területek; szőlő>3
Gyomnövények: évelő egyszikű gyomnövények; évelő kétszikű gyomnövények; magról kelő egyszikű gyomnövények; magról kelő kétszikű gyomnövények
A Finale totális gyomirtó szer. Hatóanyaga a glufozinát-ammonium kontakt és mélyhatású, így csak a zöld növényi részeket pusztítja el. A talajra kerülve rövid idõn belül hatástalanná válik, ezért a kezelt területen talajhatástól illetve tartós gyomirtó hatástól nem kell tartani.

Felhasználható:
A 3 évesnél idõsebb almatermésûek, csonthéjasok, szõlõ és mezõgazdaságilag nem mûvelt területek gyomirtására, valamint zárt termesztõ berendezésben palántázás elõtti, illetve a kultúrnövények kelése elõtti gyomirtásra. Az egy- és kétszikû gyomok irtására 4-6 l/ha, zárt termesztõ berendezésben 1-1,5 l/ha, 300-500 liter vízzel kijuttatva.

Kiskertben:
A készítményt 0,4-0,6 dl/4-6 liter víz töménységben 100 m2 felületre kell kijuttatni (a permetlé legalább 1%-os legyen). Zárt termesztõ berendezésben palántázás elõtti, illetve a kultúrnövények kelése elõtti gyomirtásra, szikleveles illetve maximum 2 lombleveles gyomok ellen 0,1-0,15 dl/5 liter víz töménységben (azaz 0,2-0,3%-os permetlében) 100 m2 felületre kijuttatva.

Almatermésûekben, csonthéjasokban szõlõben, mezõgazdaságilag nem mûvelt területeken a permetezést akkor kell elvégezni, amikor a gyomnövények intenzív növekedésben vannak és a 15-35 cm-es magasságot már elérték. Az egynyári (magról kelõ) gyomnövények esetében a kezeléssel addig várjunk amíg a várható gyomállomány nagyobbik része már kikelt. A nehezen irtható (pl. évelõ) gyomnövényeket virágzáskor célszerû permetezni, az egyszikû gyomok közvetlenül virágzás elõtt kezelendõk. A Finale a betyárkóró ellen is kiváló hatású. A szõlõ zöld részei nem permetezhetõk, a vadhajtásokat azonban nem kell eltávolítani azokat, a szer leszárítja.
A gyümölcsfák vízhajtásait kiválóan irtja. Nehezen irtható, illetve fejlettebb gyomok ellen a magasabb dózis használata javasolt. A kezelés után 6 esõmentes óra szükséges.

Várakozási idõk:

Munkaegészségügyi várakozási idõ: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idõ: almatermésûek, csonthéjasok, szõlõ: 14 nap
Eltarthatóság: eredeti, zárt csomagolásban, szabályos növényvédô szer raktárban 3 év.

Fontos: a gyomnövények teljes felületét le kell permetezni!
AKG programokban alkalmazható
Kérjük, használat elõtt feltétlenül olvassa el a címkét is!
Gyártó
Bayer Cropsience
Cikkszám
T00787
Súly
5.00 kg
UN szám
2902
ADR besorolás
Foly.MÉRG.PESZTICID,M.N.N.,(glufozinát-ammónium),6.1III
ADR szám
2
ADR
6.1
Hatóanyag
glufozinát-ammonium
Növényvédőszer forgalmazási kategória
2
Gyümölcs
igen
Szőlő
igen
Értékesítési alapegység
db
Végleg megszűnt a termék
igen
Biztonságtecnikai Adatlap
Finale.DOC (DOC fileformat, 59.5k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

K.V.
ápr 6, 2009
5
(5/5
Költséghatékony megoldás. Én pázsit tápanyagellátására használom. Magnéziumtartalma kevés, ebbõl kiegészítésre szorul, de ezt bõven ellensúlyozza a kitûnõ ár/érték aránya.
Oldal: 1

Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Gyom-stop Plusz 1 l
15 865 Ft
Select Super 1 l
16 365 Ft
Stomp Aqua 0,2 l
3 639 Ft
Dicophar 0,1 l
2 450 Ft
Armo SL 5 l
9 456 Ft
Sencor 0,1 l
5 985 Ft
Total 5l
12 671 Ft
Finale 14 SL 0,2 l
Fusilade Forte 5 l
61 954 Ft
Laudis 1 l
13 293 Ft