Devrinol 45 F 1 l
  • Devrinol 45 F 1 l

Devrinol 45 F 1 l

Szelektív, folyékony gyomirtó szer. Az értékes kertészeti kultúrák gyomirtó szere, amely több szántóföldi kultúrákban is használható. Repcében szuperszelektív. permetező Házi kerti felhasználás esetén 10 l vízhez 20–60 ml készítményt kell adni. Javasolt... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Szelektív, folyékony gyomirtó szer. Az értékes kertészeti kultúrák gyomirtó szere, amely több szántóföldi kultúrákban is használható. Repcében szuperszelektív.

permetező Házi kerti felhasználás esetén 10 l vízhez 20–60 ml készítményt kell adni.

Javasolt technológia
A Devrinol® kifejezett csírázásgátló készítmény. A növények csírázáskor veszik fel a hatóanyagot, megakadályozva a további növekedést. A hatás kifejtéséhez talajnedvesség, vagy a kezelés utáni 10–20 mm csapadék szükséges. A szer hatástalan a csírázásnak indult és a már kikelt gyomokra.

Javasolt kombinációk, keverhetőség
JAVASOLT KOMBINÁCIÓK Repcében: Vetés előtt: Devrinol® 45 F 2,0–2,5 l/ha Minden esetben a vetés előtt sekélyen be kell dolgozni, majd a gyomviszonyoknak megfelelő készítménnyel felülkezelni. Vetés után: Devrinol® 45 F 2,0–2,5 l/ha+ Command® 48 EC 0,15–0,2 l/ha A kombinációt minden esetben preemergensen kell alkalmazni. Kertészeti kultúrákban, dohányban, málnában és ribiszkében engedélyezett készítmények valamelyikével javasolt kombinálni.

Megjegyzés
Gyakorlati tanácsok A Devrinol®-t jól elmunkált, gyommentes talajra kell kijuttatni a vetés, vagy ültetés előtt ill. a vetés után, de a kelés előtt. A kertészeti kultúrákban a vetés, vagy a palántázás előtt 5–6 nappal dolgozzuk be. Ültetvények esetében az őszi vagy kora tavaszi permetezés nyújtja a legjobb eredményt. Repcében a vetés előtt és után egyaránt használható.

HATÁSMECHANIZMUS A napropamid kifejezett csírázásgátló naftalin-származék. A növények csírázáskor veszik fel a hatóanyagot, amely felszívódva megakadályozza a sejtosztódást és a további növekedést. A hatás kifejtéséhez megfelelő talajnedvesség, vagy a kezelés utáni 10–20 mm csapadék szükséges. A szer hatástalan a csírázásnak indult és a már kikelt gyomokra.

HATÁSSPEKTRUM A szer önmagában hatásos: nagy széltippan, parlagi ecsetpázsit, vadzab, vadóc fajok, pirók ujjasmuhar, kakaslábfű, köles-fajok, muhar-fajok, perje-félék, fenyércirok (magrólkelő), disznóparéj-fajok, pipitér-fajok, fehér libatop, aprószulák, mályva-fajok, kamilla-fajok, keserűfű-félék, porcsin-félék, tyúkhúr, veronika-fajok, valamint részlegesen a gabona-félék árvakelése ellen.

EGYÉB INFORMÁCIÓK A hatóanyag lassan bomlik a talajban, ezért a főnövény kipusztulása esetén másodvetésként csak az engedélyezett kultúrák valamelyike vethető. A kezelt területre 12 hónapig salátát vetni vagy ültetni tilos!


"mvi: 0 nap; dohány (palánta), paprika, paradicsom, káposzta, karfiol, bimbóskel, repce magról kel? egyszik? gyomok, magról kel? kétszik? gyomok (kakaslábf?félék, muharfélék, disznóparéjfélék) 3,3-5,5 l/ha, - nap; almatermés?ek>2, csonthéjasok>2, málna>2, ribiszke>2, sz?l?>2, földieper, rózsa magról kel? egyszik? gyomok, magról kel? kétszik? gyomok (kakaslábf?félék, muharfélék, disznóparéjfélék) 4,4-6,6 l/ha, - nap
Gyártó
Kwizda
Cikkszám
T00597
Súly
1.00 kg
UN szám
3082
ADR besorolás
Körny.Vesz.Foly.A.,M.N.N.(napropamid),9,III
ADR szám
3
ADR
0
Hatóanyag
napropamid
Növényvédőszer forgalmazási kategória
3
Zöldség
igen
Gyümölcs
igen
Szőlő
igen
Értékesítési alapegység
db
Végleg megszűnt a termék
igen
Biztonságtecnikai Adatlap
Devrinol-45-F.doc (doc fileformat, 40k)
Termék ismertető
DEVRINOLtermism.doc (doc fileformat, 28.5k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Subtil/Sencor 0,1 l
6 064 Ft
46 654 Ft
Fozát 480 NEW 1 l
2 355 Ft
Agil 100 EC 1 l
19 012 Ft
Finale 14 SL 0,2 l
Armo SL 5 l
9 456 Ft
Medallon Premium 0.2 l
1 371 Ft
Roundup Bioactiv 20 l
79 339 Ft
Taifun Forte 0,2 l
918 Ft
Pendigan 330 EC 1 l
Proplant 1x5 ml amp.
640 Ft
Select Super 0,2 l
4 459 Ft