Pasztinák Félhosszú 2,5g

T06496
A pasztinák általános jellemzői: A pasztinák az ernyősvirágzatúak rendjébe, ezen belül a zellerfélék családjába tartozó faj, amely a sárgarépával rokon és Európában őshonos gyökérzöldség.Fehérje- és ásványi anyagtartalma (vas, kalcium és foszfor) magas (bár nem kiemelkedő).Kiváló rost-, B- és C-vitamin forrás. A növényi rostok azzal, hogy élénkí... Részletes leírás
304 Ft (nettó: 239 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (1-4 nap) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A pasztinák általános jellemzői:

A pasztinák az ernyősvirágzatúak rendjébe, ezen belül a zellerfélék családjába tartozó faj, amely a sárgarépával rokon és Európában őshonos gyökérzöldség.Fehérje- és ásványi anyagtartalma (vas, kalcium és foszfor) magas (bár nem kiemelkedő).Kiváló rost-, B- és C-vitamin forrás. A növényi rostok azzal, hogy élénkítik a bélműködést, csökkentik a koleszterinszintet (a szervezetben rövidebb ideig tartózkodó székletből kevesebb koleszterin tud visszaszívódni), s szabályozza a vércukor-tartalmat is.Kalcium- és foszfor tartalma jótékonyan befolyásolja a csont anyagcseréjét, illóolaj-tartalma révén pedig vizelethajtó, görcsoldó.A pasztinák legelőnyösebb tulajdonsága a vizelethajtó hatás, ennek köszönhetően hugyúti fertőzések esetén átöblítőként, valamint vesehomok kezelésére és megelőzésére is alkalmas. Tisztítja a vesét és az epét, elősegíti a gyomor és az emésztőrendszer működését.

A pasztinák Félhosszú fajta jellemzői:

Hosszú tenyészidejű (200-220 nap), nagy termőképességű, kiváló minőségű fajta. Félhosszú, fehér gyökere répaszerű, széles vállú, felülete sima, édeskés, aromaanyag tartalma magas. Jól tárolható, friss fogyasztásra, és szárításra alkalmas.

A pasztinák Félhosszú fajta termesztése:

Vetése:

március-áprilisban szabadföldbe. Csírázása 15-20 C0 fokon 7-21 napig tart. Kelés után 10 cm-re ritkítjuk.

Vetőmagszükséglet:

5-6 g/10 m2.

Tenyészterület:

40-50 x 10 cm.

Szedés:

október-novemberben.

Súly: 0.005 kg
Szélesség: 140 mm
Magasság: 80 mm
Hossz: 1 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.