Topsin-M 70 WDG 0.2 kg
  • Topsin-M 70 WDG 0.2 kg

Topsin-M 70 WDG 0.2 kg

Felszívódó vízben diszpergálható granulátum (WG). Almafélék, egyes csonthéjasok, zöldségfélék és szántóföldi kultúrák (kalászos, repce) bevált, széles hatásspektrumú gombaölőszere. Lisztharmat, monilia, szürkepenész, varasodás, egyéb levélbetegségek típusú... Részletes leírás
Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
1-4 munkanap. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
Nem kiszállítható info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Felszívódó vízben diszpergálható granulátum (WG). Almafélék, egyes csonthéjasok, zöldségfélék és szántóföldi kultúrák (kalászos, repce) bevált, széles hatásspektrumú gombaölőszere. Lisztharmat, monilia, szürkepenész, varasodás, egyéb levélbetegségek típusú gombabetegségek ellen javasolt.
Kontant szerrel (pl. Tiuram Granuflow) javasolt tankkeverék formájában kijuttatni.

Javasolt növényvédelmi technológia
Almatermésűekben elsősorban a szirombimbós állapottól az intenzív hajtásnövekedési időszak lezárulásáig javasolt a szer használata. Varasodás elleni használatkor kontakt hatású szerrel kell kombinálni.
Utolsó kezelés időpontja: amikor a fajtára jellemző színezettség kialakult.
Cseresznye, meggy, szilva ültetvényekben a védekezéseket monília ellen színesbimbós állapot végén/virágzás kezdetén vagy fővirágzásban kell végrehajtani, egyéb gombabetegségek ellen a spórakiszóródás kezdetekor, ill. a leveleken megjelenő tünetek észlelésekor kell végrehajtani. Cseresznyében és meggyben a monília elleni védekezések legkésőbb a virágzás végéig végezhetők. A termés betakarítása után a levélbetegségek (blumeriella) ellen a készítmény lombpermetezés formájában ismét felhasználható. Monília elleni használatakor eltérő hatásmódú készítménnyel váltva kell használni. Utolsó kezelés időpontja: amikor a fajtára jellemző színezettség kialakult, ill. betakarítás után.
Szőlőben (bor és csemege) lisztharmat ellen a fertőzésveszélyes időszakban kell védekezni. Szürkerothadás ellen a fürtzáródáskor javasolt a használata. Elsősorban a fürtzónában alapos bőséges, lemosásszerű permetezést kell biztosítani. Szürkerothadás elleni használatakor kontakt hatású szerrel kell kombinálni. Utolsó kezelés időpontja: fürtzáródás.
Erdészeti csemetekertekben és erdősítésekben 500-1500 l/ha vízben kell a szert a betegség megjelenésekor kijuttatni.
Kalászosokban az állománypermetezést a gyomirtás időszakában vagy kalászhányáskor -virágzáskor kell végrehajtani. Utolsó kezelés időpontja: virágzás vége
Repcében levél- és szárbetegségek ellen az első tünetek megjelenésekor célszerű védekezni. Utolsó kezelés időpontja: becőképződés
Hajtatott paradicsom és tojásgyümölcs esetén a lisztharmat és szürkerothadás ellen a fertőzési veszélytől függően, virágzástól termésnövekedésig célszerű védekezni. Szürkerothadás elleni használatakor kontakt hatású szerrel kell kombinálni. Utolsó kezelés időpontja: érés.
Zöldbabban szklerotíniás rothadás ellen az első tünetek megjelenésekor célszerű védekezni. Utolsó kezelés időpontja: amikor a hüvelyek 50 %-a elérte a végleges nagyságot.
Légi kijuttatás: nem engedélyezett. (Eseti engedély kérhető.)
Gyártó
Sumi Agro Hungary Kft.
Cikkszám
T02589
Súly
0.20 kg
Növényvédőszer forgalmazási kategória
2
Zöldség
igen
Gyümölcs
igen
Szőlő
igen
Értékesítési alapegység
db
Termék ismertető
TopsinM70WP.doc (doc fileformat, 74.5k)
Biztonságtecnikai Adatlap
Topsin-M-70-WDG.pdf (pdf fileformat, 114.4k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Pongor Klára

Kedves Gazdabolt,

A segítségeteket szeretném kérni. Van 6 babérmeggyem, másfél méteresek és lombosak. a kertész barátnőm megállapította, hogy a sötétbarna kieső foltokat gomba okozza és a Topsinnal kellene lepermetezzem őket. Az lenne a kérdésem, hogy tényleg jó-e rá ez a szer vagy van más ötletetek, illetve, hogyan kell használni ezt a szert?
Köszönöm segítségeteket,
Pongor Klára

#44453

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Champion WG 25 kg
Orvego 1l
20 402 Ft
Amistar 1 l
22 508 Ft
Talentum 20 EW 1 l
Antracol WG  0,1 kg
Chorus 50WG 0,2 kg
8 460 Ft
Bumper 25 EC 3ml
Altima  1 l
37 502 Ft
Bordói por 50 g
Universalis 50 ml
3 565 Ft
Previcur Energy 1 l
31 381 Ft
Dagonis 250 ml
9 078 Ft
Cuproxat FW 0.2 l
2 002 Ft
Champion WG 1 kg