Kupfer Fusilan 100g
  • Kupfer Fusilan 100g

Kupfer Fusilan 100g

Kombinált hatású granulált gombaölő szer. Gombák és baktériumok ellen hatékony, a rezisztencia veszélye nélkül használható, gazdaságos termék. Hatóanyag tartalom 83 % rézoxiklorid, 4,3 % cimoxanil Hatáskifejtés módja kombinált Formuláció WG / WDG... Részletes leírás
1 460 Ft (nettó: 1 149,43 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
Nem kiszállítható info
A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehető. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges. A jelenlegi járványra való tekintettel a személyes átvétel nem lehetséges.

Kombinált hatású granulált gombaölő szer. Gombák és baktériumok ellen hatékony, a rezisztencia veszélye nélkül használható, gazdaságos termék.
Hatóanyag tartalom


83 % rézoxiklorid, 4,3 % cimoxanil

Hatáskifejtés módja


kombinált

Formuláció


WG / WDG vízben diszpergálható granulátum

Forgalmazási kategória


III. (szabadforgalmú)

Figyelmeztetés


gyenge méreg

Veszélyességi besorolás


Xn (ártalmas), N (környezeti veszély)

Méhveszélyesség


nem jelölésköteles

Vizi szervezetekre való veszélyesség


kifejezetten veszélyes

Tűzveszélyesség


tűzveszélyes, „C” tűzveszélyességi osztály

Munkaegészségügy Várakozási Idő


3 nap

Elsősegély nyújtás


Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199

Tárolhatóság


Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös, de fagymentes helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 2 év.

Kiszerelés


100 grammos zacskó, 1 kg-os zacskó, 10 kg-os zsák

Gyártó


Kwizda Agro

Engedély okirat szám


12799/1993, 15070/1994

Javasolt technológia

Szőlőben, uborkában és vöröshagymában a dózis 2,5–3,0 kg/ha. A magasabb dózist csak igen erős fertőzési körülmények között kell alkalmazni. A fajták rézérzékenységét a kezelések időpontjában figyelembe kell venni. A felhasznált permetlé mennyiségét – a javasolt határokon belül – ugyancsak az előbbiek szerint kell meghatározni.

Egyéb szántóföldi zöldségnövényeken (burgonya, ipari paradicsom, borsó) a dózis 2,2–2,7 kg/ha. A magasabb dózis (2,7 kg/ha) alkalmazása csak erős fertőzés esetén javasolt.

Szójában 2,2–2,7 kg/ha dózisban javasolt a védekezés. Erős fertőzés esetén a maximum dózist alkalmazzuk.Javasolt vízmennyiség:

Szőlő: 600–800 l/ha

Vöröshagyma: 500–600 l/ha

Burgonya: 400–500 l/ha

Borsó, szója: 400–500 l/ha

Paradicsom: 400–600 l/ha

Uborka: 600–800 l/ha

A kezeléseket az előrejelzésekre alapozva, a betegség tüneteinek megjelenése előtt kell megkezdeni.A permetlé mennyiségét a kultúra művelési módjától, a lombozat nagyságától, a kijuttató gép típusától függően kell megválasztani. Szőlőben, uborkában és vöröshagymában a magasabb dózist csak igen erős fertőzési körülmények között kell alkalmazni. A fajták rézérzékenységét a kezelések időpontjában figyelembe kell venni. A felhasznált permetlé mennyiségét – a javasolt határokon belül – ugyancsak az előbbiek szerint kell meghatározni. Szántóföldi növényeken (burgonya, szója, borsó) a magasabb dózis (3,0 kg/ha) alkalmazása csak erős fertőzés esetén javasolt.Permetlékészítés: Töltsük fel 1/3-ig a permetezőgép tartályát vízzel, majd folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a szükséges Kupfer Fusilan® WG-t, majd a kombinációs partnert! Ezután töltsük tele a tartályt! A munka végeztével mossuk ki a permetezőgépet!

Házi kerti felhasználás esetén 10 l vízhez 20–30 g készítményt kell adni.
Javasolt kombinációk, keverhetőség

A készítmény jól keverhető más gomba- és rovarölő szerekkel, valamint lombtrágyákkal is (Wuxal®, Volldünger®, Agriplant®), de a munka megkezdése előtt célszerű keverési próbát végezni.A Kupfer Fusilan® WG-t célszerű lehet lisztharmat elleni szerekkel kombinálni, ahol erre szükség van: Kupfer Fusilan® WG 2,0–3,0 kg/ha + Cosavet® DF 3,0–5,0 kg/ha

Szőlőben szisztémikus blokkban: Kupfer Fusilan® WG 2,5–3,0 kg/ha + Talentum® 0,08–0,13 l/ha vagy Diadem® Q 1,0–1,25 l/ha


Megjegyzés

A fertőzést megelőző, blokkoló, és gyógyító hatással is rendelkezik. A kijuttatását preventíven vagy az első tünetek megjelenésekor kezdjük el. A kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége kultúránként jelentősen változik. Egyes kultúráknál a rézérzékenységet figyelembe kell venni. A magasabb dózisokat csak igen erős fertőzés esetén használjuk.Hatásmechanizmus: A rézoxiklorid kontakt, a cimoxanil lokál-szisztémikus védelmet nyújt a kórokozók ellen. A réz (Cu++) hatóanyagot a csírázó spóra veszi fel. Ez a folyamat rendkívül gyorsan a toxikus koncentrációig fokozódik. A cimoxanil a gombák lebontó, oxidatív biokémiai folyamatait gátolja (ma még kevésbé ismert módon, de rendkívül hatékonyan), a növénybe egy órán belül felszívódik. Mintegy 3–6 napon át belső védőhatást ad, ezért a betegségek megelőzésére, megállítására és gyógyítására egyaránt alkalmas. Használatával megelőzhetjük a rezisztens törzsek kialakulását. A szerforma a könnyebb kezelhetőséget, felhasználhatóságot szolgálja.Hatásspektrum: A Kupfer Fusilan® WG elsősorban a peronoszpóra, a fitoftóra és az alternáriás betegségek ellen hatékony, de magas réztartalmának köszönhetően hatása a baktériumos betegségekre is kiterjed.Egyéb információk: A mikrogranulátum (WG) forma a termelő számára a könnyebb kezelhetőséget eredményezi. A permetlé előállításakor a vízbe öntve mintegy robbanásszerűen (nescafé) diszpergálódik, ezzel megkönnyítve az előkészítési, gyorsítva a permetezési munkát. A termék szilárd részecskeformája és mérete a legmesszebbmenőkig megfelel a felhasználói és környezetvédelmi igényeknek. A szilárd részecskék ülepedési sebessége rendkívül alacsony. A formulációnak köszönhetően a permetlé használhatósága, kijuttathatósága számottevően javult a poralakú készítményekhez képest. Figyelemreméltó a termék emelt hatóanyagtartalma is. Vöröshagyma, borsó (viaszos levelű növényeknél) tapadásfokozó adalékanyag hozzáadása szükséges!
Gyártó
Kwizda
Cikkszám
T09409
Súly
0.10 kg
Raktáron
1-10 db
Zöldség
igen
Gyümölcs
igen
Szőlő
igen
Értékesítési alapegység
db
Biztonságtecnikai Adatlap
Kupfer-Fusilan-WG.pdf (pdf fileformat, 105.28k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Karathane Star 50 ml
1 266 Ft
Polyram DF 200 g
1 640 Ft
Bordói por 50 g
302 Ft
Prolectus 250g
12 677 Ft
Domark 10 EC 50 ml
2 134 Ft
Cuproxat FW 1 l
4 842 Ft
Bumper 25 EC 1 l
Universalis 10 ml
814 Ft
Polyversum WP 50 g
7 619 Ft
Thiovit Jet 20 kg
23 906 Ft
Tanos 50 DF 0,4 kg
13 147 Ft
Signum WG 0,5 kg
15 964 Ft
Acrobat MZ WG 50 g
1 073 Ft
Chorus 50 WG 4,5 g
416 Ft