Falcon 460 EC 50 ml
  • Falcon 460 EC 50 ml

Falcon 460 EC 50 ml

Felszívódó gombaölő permetezőszer szőlő védelmére Hatóanyaga: 250 g/l spiroxamin 167 g/l tebukonazol 43 g/l triadimenol Három felszívódó hatóanyagot tartalmazó szőlőlisztharmat elleni készítmény. A hatóanyagok külön-külön is hatékonyak a betegség ellen,... Részletes leírás
2 003 Ft (nettó: 1 577,34 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
Nem kiszállítható info
A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehető. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Felszívódó gombaölő permetezőszer szőlő védelmére

Hatóanyaga:
250 g/l spiroxamin
167 g/l tebukonazol
43 g/l triadimenol


Három felszívódó hatóanyagot tartalmazó szőlőlisztharmat elleni készítmény. A hatóanyagok külön-külön is hatékonyak a betegség ellen, de a kombináció hatásuk gyorsaságán és hatékonyságuk mértékén tovább javít.


Javasolt technológia:

A szőlőlisztharmat olyan kórokozó, amely a termés mennyiségén és minőségén kívül a szőlőből készülô bor minőségére is hatással van. Talán nem annyira közismert, de már néhány százalékos (1-5%-os) fertőzöttség jelenléte a fürtökön befolyásolhatja a bor ízét. (Ausztrál kutatók 2004-ben számoltak be arról, hogy Chardonnay fajtán végzett kísérleteikben igazolták a must és a bor kedvezôtlen illat- és ízváltozását.) Ennek a gombabetegségnek az élete teljesen a szőlőhöz kötött, tehát más növényt nem fertőz és azon nem is szaporodik fel. Ezt azért fontos tudni, mert tavasszal és nyáron az ültetvényben termelődik meg a következő év fertőző anyaga. Amennyiben egész évben alacsony szinten tudjuk tartani a fertőzés mértékét, akkor kevesebb lesz az áttelelő fertőző képlet is a területen, ami kedvezően befolyásolja a következő év növényvédelmét.
A Falcon-t szőlőlisztharmat ellen 7-14 naponként, megelőző jelleggel alkalmazzuk. Nagyon erős fertőzési nyomásnál (25 °C és erős harmatképződés) a rövidebb, közepes és gyenge fertőzési veszélynél pedig a hoszszabb (10-14 nap) permetezési fordulót javasoljuk. A védekezést az előző évi fertőzöttség és az előrejelzés figyelembevételével már virágzás előtt elkezdhetjük. Lisztharmat-érzékeny fajták (pl: Rajnai rizling, Rizlingszilváni, Hárslevelű, Blauburger, Kékoportó, Kékfrankos stb.) védelmére kifejezetten ajánljuk. Ha a betegség már megjelent a növényen, a Falcon-t a rövidebb permetezési fordulóval alkalmazzuk.
Szőlővédelmi technológiába illesztve a szőlőperonoszpóra ellen engedélyezett Melody Compact-tal, vagy Profiler-el kombinálva is használhatjuk. Ezeket a kombinációkat a vegetáció folyamán, más hatásmechanizmusú kombinációkkal váltogatva (rotációban), vagy önálló blokkban alkalmazzuk (egymás után maximum kétszer).


Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 35 nap

Eltarthatóság: eredeti, zárt csomagolásban, szabályos növényvédô szer raktárban 3 év.
A felhasználás során tartsa be a címkén és a termék engedélyokiratában szereplő előírások
Gyártó
Bayer Cropsience
Cikkszám
T00702
Súly
0.05 kg
Raktáron
1-10 db
UN szám
2902
ADR besorolás
Foly.,MÉRGEZŐPESZTICID,M.N.N.,(tebukonazol+triadimenol+
ADR szám
2
ADR
6.1
Hatóanyag
tebukonazol+triadimenol
Növényvédőszer forgalmazási kategória
2
Szőlő
igen
Értékesítési alapegység
db
Biztonságtecnikai Adatlap
Falcon-EC-460.doc (doc fileformat, 55.5k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Antracol WG  0,1 kg
Amistar Top 1 l
24 197 Ft
Dithane M-45 20 g
281 Ft
Alfa Solo 100 ml
7 004 Ft
Bumper 25 EC 1 l
16 650 Ft
Proplant 1 l
19 520 Ft
Folicur Solo 5 l
65 803 Ft
Thiovit Jet 0.25 kg
1 080 Ft
Cosavet DF 0,5 kg