Falcon 460 EC 1 l
  • Falcon 460 EC 1 l

Falcon 460 EC 1 l

Felszívódó gombaölő permetezőszer szőlő védelmére Hatóanyaga: 250 g/l spiroxamin 167 g/l tebukonazol 43 g/l triadimenol Három felszívódó hatóanyagot tartalmazó szőlőlisztharmat elleni készítmény. A hatóanyagok külön-külön is hatékonyak a betegség ellen,... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Felszívódó gombaölő permetezőszer szőlő védelmére

Hatóanyaga:
250 g/l spiroxamin
167 g/l tebukonazol
43 g/l triadimenol


Három felszívódó hatóanyagot tartalmazó szőlőlisztharmat elleni készítmény. A hatóanyagok külön-külön is hatékonyak a betegség ellen, de a kombináció hatásuk gyorsaságán és hatékonyságuk mértékén tovább javít.


Javasolt technológia:

A szőlőlisztharmat olyan kórokozó, amely a termés mennyiségén és minőségén kívül a szőlőből készülô bor minőségére is hatással van. Talán nem annyira közismert, de már néhány százalékos (1-5%-os) fertőzöttség jelenléte a fürtökön befolyásolhatja a bor ízét. (Ausztrál kutatók 2004-ben számoltak be arról, hogy Chardonnay fajtán végzett kísérleteikben igazolták a must és a bor kedvezôtlen illat- és ízváltozását.) Ennek a gombabetegségnek az élete teljesen a szőlőhöz kötött, tehát más növényt nem fertőz és azon nem is szaporodik fel. Ezt azért fontos tudni, mert tavasszal és nyáron az ültetvényben termelődik meg a következő év fertőző anyaga. Amennyiben egész évben alacsony szinten tudjuk tartani a fertőzés mértékét, akkor kevesebb lesz az áttelelő fertőző képlet is a területen, ami kedvezően befolyásolja a következő év növényvédelmét.
A Falcon-t szőlőlisztharmat ellen 7-14 naponként, megelőző jelleggel alkalmazzuk. Nagyon erős fertőzési nyomásnál (25 °C és erős harmatképződés) a rövidebb, közepes és gyenge fertőzési veszélynél pedig a hoszszabb (10-14 nap) permetezési fordulót javasoljuk. A védekezést az előző évi fertőzöttség és az előrejelzés figyelembevételével már virágzás előtt elkezdhetjük. Lisztharmat-érzékeny fajták (pl: Rajnai rizling, Rizlingszilváni, Hárslevelű, Blauburger, Kékoportó, Kékfrankos stb.) védelmére kifejezetten ajánljuk. Ha a betegség már megjelent a növényen, a Falcon-t a rövidebb permetezési fordulóval alkalmazzuk.
Szőlővédelmi technológiába illesztve a szőlőperonoszpóra ellen engedélyezett Melody Compact-tal, vagy Profiler-el kombinálva is használhatjuk. Ezeket a kombinációkat a vegetáció folyamán, más hatásmechanizmusú kombinációkkal váltogatva (rotációban), vagy önálló blokkban alkalmazzuk (egymás után maximum kétszer).


Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 35 nap

Eltarthatóság: eredeti, zárt csomagolásban, szabályos növényvédô szer raktárban 3 év.
A felhasználás során tartsa be a címkén és a termék engedélyokiratában szereplő előírásokat!
Gyártó
Bayer Cropsience
Cikkszám
T00700
Súly
1.00 kg
UN szám
2902
ADR besorolás
Foly.,MÉRGEZŐPESZTICID,M.N.N.,(tebukonazol+triadimenol+
ADR szám
2
ADR
6.1
Hatóanyag
tebukonazol+triadimenol
Növényvédőszer forgalmazási kategória
1
Szőlő
igen
Értékesítési alapegység
db
Végleg megszűnt a termék
igen
Biztonságtecnikai Adatlap
Falcon-EC-460.doc (doc fileformat, 55.5k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Cosavet DF 0,5 kg
Mister 50 ml
Topas 100 EC 0.1
4 200 Ft
Dithane M-45 0.25 kg
1 777 Ft 1 931,44 Ft (8.0%)
37 366 Ft
Polyversum WP 50 g
Alfa Solo 100 ml
8 530 Ft
Signum WG 0,5 kg
16 862 Ft
Amistar 5 l
146 535 Ft