Feromoncsapda Reagron Cseresznyelegyek (Rhagoletis cerasi,R.cingulata) 2 rajzásos
  • Feromoncsapda Reagron Cseresznyelegyek (Rhagoletis cerasi,R.cingulata) 2 rajzásos

Feromoncsapda Reagron Cseresznyelegyek (Rhagoletis cerasi,R.cingulata) 2 rajzásos

Cseresznyelégy, Keleti cseresznyelégy (Rhagoletis cerasi, Rhagoletis cingulata) A csomag tartalmaz: 1 db tető, 2 db ragasztós alj, ami a csalogató anyagot is tartalmazza! Tápnövénye: A fajok a cseresznye és a meggy fő károsítói Kártétele: A... Részletes leírás
3 066 Ft (nettó: 2 414 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
1-7 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Cseresznyelégy, Keleti cseresznyelégy
(Rhagoletis cerasi, Rhagoletis cingulata)

A csomag tartalmaz: 1 db tető, 2 db ragasztós alj, ami a csalogató anyagot is tartalmazza!

Tápnövénye:
A fajok a cseresznye és a meggy fő károsítói

Kártétele:
A gyümölcsben kikelő lárvák rágásukkal és ürülékükkel pépesítik, szennyezik a termést. A kifejlett lárva jellegzetes lyukat hagyva távozik a gyümölcsből

Életmódja:
A cseresznyelégy egész Európában elterjedt, a cseresznye és a meggy állandó és kitartó kártevője. Évente egy nemzedéke van, a rajzása májusban a legintenzívebb és július elejéig elhúzódhat. A keleti cseresznyelégy amerikai eredetű és 2006 óta egyre jobban terjed hazánkban is. Ennek is évente egy nemzedéke van, de rajzása elhúzódó, augusztusig is eltarthat. A bábok a fák környékén a talajban telelnek át. A kifejlett gyümölcslegyek fekete színűek, csak a tor vége lehet sárgás. Szárnyuk mintázata eltérő, és a két faj ennek alapján különböztethető meg. A legyek tojásaikat a kikelésüket követően 5-10 napon belül helyezik el a gyümölcshúsba. A kikelt lárvák kifejlődésük alatti 10-15 napon keresztül rágják pépesítik a gyümölcs belsejét. A kifejlett lárvák a termésből kirágják magukat és a földre esve bebábozódnak az átteleléshez.

Tanácsok a védekezéshez:
Az első lárvák kikelése általában a rajzás kezdete után 1-2 héten belül, tömeges kelése a rajzáscsúcsot követő 5-10 nap elteltével várható. A rajzás ismerete rendkívül fontos, mivel az esetleges vegyszeres védekezés a rajzáscsúcs időszakában igazán hatékony. Segíti a védekezést a gyümölcsfák alatti terület felásása fertőtlenítése. Mivel a cseresznyelegyek általában kis távolságra repülnek, a rendszeres REAGRON csapdás védekezés egy kiskertben jelentősen megritkítja a populációt, és így a kártételt.

Feromon csapdák kihelyezése:
Csapdák kihelyezése április végén célszerű. A csalogatóanyagot a ragasztóban tartalmazó sárga lapokat kb. 8 hetente cserélje.
Ellenőrizze a csapdákat heti két alkalommal. Számolja össze az adott időszakban befogott legyek számát és jegyezze fel. Az adatokból látható a rajzásdinamika és meghatározható a beavatkozás ideje. Ha a csapda kevés cseresznyelegyet fog be a tapasztalati rajzáscsúcsok idején is, az kis fertőzöttségre utal. Kiskertekben néhány további csapda kihelyezésével a cseresznyelegyek befoghatók és a kártétel visszaszorítható. Így óvjuk egészségünket és környezetünket.
Gyártó
Pentachem Kft.
Cikkszám
T11872
Súly
0.25 kg
Raktáron
1-10 db
Gyümölcs
igen
Értékesítési alapegység
db
Termék ismertető
Reagron-termekismerteto.pdf (pdf fileformat, 349.21k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában