Feromoncsapda Reagron Cseresznyelegyek (Rhagoletis cerasi,R.cingulata) alap csapda

T11871
Cseresznyelégy, Keleti cseresznyelégy (Rhagoletis cerasi, Rhagoletis cingulata) A csomag tartalmaz: 1 db tető, 1 db ragasztós alj, ami a csalogató anyagot is tartalmazza! Tápnövénye: A fajok a cseresznye és a meggy fő károsítói Kártétele: A gyümölcsben kikelő lárvák rágásukkal és ürülékükkel pépesítik, szennyezik a termést. A kifejlett lárv... Részletes leírás
3 867 Ft (nettó: 3 045 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Cseresznyelégy, Keleti cseresznyelégy
(Rhagoletis cerasi, Rhagoletis cingulata)

A csomag tartalmaz: 1 db tető, 1 db ragasztós alj, ami a csalogató anyagot is tartalmazza!

Tápnövénye:
A fajok a cseresznye és a meggy fő károsítói

Kártétele:
A gyümölcsben kikelő lárvák rágásukkal és ürülékükkel pépesítik, szennyezik a termést. A kifejlett lárva jellegzetes lyukat hagyva távozik a gyümölcsből

Életmódja:
A cseresznyelégy egész Európában elterjedt, a cseresznye és a meggy állandó és kitartó kártevője. Évente egy nemzedéke van, a rajzása májusban a legintenzívebb és július elejéig elhúzódhat. A keleti cseresznyelégy amerikai eredetű és 2006 óta egyre jobban terjed hazánkban is. Ennek is évente egy nemzedéke van, de rajzása elhúzódó, augusztusig is eltarthat. A bábok a fák környékén a talajban telelnek át. A kifejlett gyümölcslegyek fekete színűek, csak a tor vége lehet sárgás. Szárnyuk mintázata eltérő, és a két faj ennek alapján különböztethető meg. A legyek tojásaikat a kikelésüket követően 5-10 napon belül helyezik el a gyümölcshúsba. A kikelt lárvák kifejlődésük alatti 10-15 napon keresztül rágják pépesítik a gyümölcs belsejét. A kifejlett lárvák a termésből kirágják magukat és a földre esve bebábozódnak az átteleléshez.

Tanácsok a védekezéshez:
Az első lárvák kikelése általában a rajzás kezdete után 1-2 héten belül, tömeges kelése a rajzáscsúcsot követő 5-10 nap elteltével várható. A rajzás ismerete rendkívül fontos, mivel az esetleges vegyszeres védekezés a rajzáscsúcs időszakában igazán hatékony. Segíti a védekezést a gyümölcsfák alatti terület felásása fertőtlenítése. Mivel a cseresznyelegyek általában kis távolságra repülnek, a rendszeres REAGRON csapdás védekezés egy kiskertben jelentősen megritkítja a populációt, és így a kártételt.

Feromon csapdák kihelyezése:
Csapdák kihelyezése április végén célszerű. A csalogatóanyagot a ragasztóban tartalmazó sárga lapokat kb. 8 hetente cserélje.
Ellenőrizze a csapdákat heti két alkalommal. Számolja össze az adott időszakban befogott legyek számát és jegyezze fel. Az adatokból látható a rajzásdinamika és meghatározható a beavatkozás ideje. Ha a csapda kevés cseresznyelegyet fog be a tapasztalati rajzáscsúcsok idején is, az kis fertőzöttségre utal. Kiskertekben néhány további csapda kihelyezésével a cseresznyelegyek befoghatók és a kártétel visszaszorítható. Így óvjuk egészségünket és környezetünket.
Súly: 0.25 kg
Szélesség: 170 mm
Magasság: 260 mm
Hossz: 40 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kiszállítható növényvédőszer: kiszállítható növényvédőszer
Kultúra: Gyümölcs
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.