Feromoncsapda Reagron Nyerges szőlőmoly (Eupoecilia ambiguella) 2 rajzásos
  • Feromoncsapda Reagron Nyerges szőlőmoly (Eupoecilia ambiguella) 2 rajzásos

Feromoncsapda Reagron Nyerges szőlőmoly (Eupoecilia ambiguella) 2 rajzásos

Nyerges szőlőmoly (Eupoecilia ambiguella) Magyarországon évente két nemzedéke fejlődik. Inkább a nedvesebb, hűvösebb klimatikus viszonyokat kedveli. A csomag tartalmaz: 1 db tető, 2 db ragasztós alj, 2 db diszpenzer Tápnövénye: Szőlő, esetenként... Részletes leírás
3 001 Ft (nettó: 2 363 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
1-7 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Nyerges szőlőmoly (Eupoecilia ambiguella)
Magyarországon évente két nemzedéke fejlődik. Inkább a nedvesebb, hűvösebb klimatikus viszonyokat kedveli.

A csomag tartalmaz: 1 db tető, 2 db ragasztós alj, 2 db diszpenzer

Tápnövénye:
Szőlő, esetenként ribiszke

Kártétele:
Az első nemzedék hernyói a fürtök egyes részeit összeszőve a bimbókat, bogyókezdeményeket pusztítják el, így a fürt egyes részeinek teljes elhalását okozhatják. A második nemzedék lárvái a még zöld bogyók belsejét rágják ki. A megrágott bogyók utat nyitnak a botritiszes rothadáshoz.

Életmódja:
Szövedékes gubóban, báb alakban telel át a tőkefejen, karórepedésekben. Az első nemzedék rajzása évjárattól és az időjárástól függően május elejétől június közepéig repül. A második nemzedék július első felétől augusztus közepéig rajzik. A lepkék a tojásokat többnyire a fürtökre rakják le. A hernyó teste vörösesbarna, a feje sötétbarna, így jól megkülönböztethető a tarka szőlőmoly lárvájától.

Tanácsok a védekezéshez:
Ha a feromonos csapdák nagy számban fogják be, különösen az első nemzedék példányait, az irtószeres védekezés eldöntéséhez az első hernyók kikelése – május közepe és július vége -, ad választ. A vegyszeres védekezés a fürtök kezelésével a rajzáscsúcs és a hernyók tömeges kikelése időszakában igazán hatékony.Az eredményes védekezés érdekében a tarka szőlőmoly feromoncsapdás megfigyeléséről és a védekezés összehangolásáról is gondoskodni kell.

Feromon csapdák kihelyezése:
Csapdák kihelyezése április végén. A diszpenzereket és a ragasztós lapokat a második rajzás előtt cserélje.
Ellenőrizze a csapdákat heti két alkalommal. Számolja össze az adott időszakban befogott molyok számát és jegyezze fel. Az adatokból látható a rajzásdinamika és meghatározható a beavatkozás ideje. Ha a csapda kevés molyt fog be a tapasztalati rajzáscsúcsok idején is, az kis fertőzöttségre utal. Ilyen esetben kiskertekben területen néhány további csapda kihelyezésével a molyok befoghatók és a populáció permetezés nélkül is kontrollálható, így kímélhetjük környezetünket.​
Gyártó
Pentachem Kft.
Cikkszám
T11869
Súly
0.25 kg
Raktáron
1-10 db
Szőlő
igen
Értékesítési alapegység
db
Termék ismertető
Reagron-termekismerteto.pdf (pdf fileformat, 349.21k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában