Feromoncsapda Reagron Tarka szőlőmoly (Lobesia botrana) 3 rajzásos

T11867
Tarka szőlőmoly (Lobesia botrana) Magyarországon általánosan elterjedt, évente három nemzedékes veszélyes szőlőkártevő. Többnyire a nyerges szőlőmollyal együtt károsít. Báb alakban a szőlőtőkék kérge alatt telel át. A csomag tarta... Részletes leírás
5 340 Ft (nettó: 4 205 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Tarka szőlőmoly (Lobesia botrana)

Magyarországon általánosan elterjedt, évente három nemzedékes veszélyes szőlőkártevő. Többnyire a nyerges szőlőmollyal együtt károsít. Báb alakban a szőlőtőkék kérge alatt telel át.

A csomag tartalmaz: 1 db tető, 3 db ragasztós alj, 3db diszpenzer 

Tápnövénye:

Szőlő, esetenként egres, ribiszke

Kártétele:

Az első nemzedék hernyói a fürtök egyes részeit összeszőve a bimbókat, bogyókezdeményeket pusztítják el, s a fürt egyes részeinek teljes elhalását okozhatják. A második nemzedék hernyói az érő szemekbe rágnak és bár a közvetlen kártételük nem jelentős, de a megrágott bogyók utat nyitnak a botritiszes rothadásnak.

Életmódja:

Báb alakban a szőlőtőkék kérge alatt telel át. Az első nemzedék rajzása április végén kezdődik. A második nemzedék június végétől, a harmadik augusztus közepétől kezd rajzani. Általában az első és a második rajzás erőteljesebb. A harmadik rajzás változó erősségű. A nőstény lepkék a tojásaikat a fürtökre helyezik. A lárva teste zöldesszürke, a feje pedig sárga színű.

Tanácsok a védekezéshez:

Az első védekezést közvetlenül az első rajzáscsúcs után célszerű elvégezni tartós hatású készítménnyel. A második rajzáscsúcs közelében rövid hatású szerekkel végzett eredményes védekezés révén a harmadik rajzás igen gyenge lehet, és ekkor nem kell újabb permetezés, így az érés folyamán már nem szennyeződik a gyümölcs és a környezet.

Feromon csapdák kihelyezése:

Csapdák kihelyezése április közepétől célszerű., így rajzásuk és a pontos védekezési időpont jól meghatározható. A diszpenzereket és a ragasztós lapokat kb. 6-7 hetente cserélje, lehetőleg ne az ábra szerinti várható rajzáscsúcs közelében.

Ellenőrizze a csapdákat heti két alkalommal. A feromonos csapdák igen szelektíven fogják a szőlőkártevőket Számolja össze az adott időszakban befogott molyok számát és jegyezze fel. Az adatokból látható a rajzásdinamika és meghatározható a beavatkozás ideje. Ha a csapda kevés molyt fog be a tapasztalati rajzáscsúcsok idején is, az kis fertőzöttségre utal. Ilyen esetben, kiskertekben néhány további csapda kihelyezésével a molyok befoghatók és a populáció permetezés nélkül is kontrolálható, így kímélhetjük környezetünket.

Súly: 0.25 kg
Szélesség: 170 mm
Magasság: 260 mm
Hossz: 40 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kiszállítható növényvédőszer: kiszállítható növényvédőszer
Kultúra: Szőlő
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.