Feromoncsapda Reagron Almalevél aknázómoly (Lithocolletis blancardella) alap csapda

T11852
Almalevél aknázómoly (Lithocolletis blancardella) Magyarországon általánosan előforduló, évente általában háromnemzedékes faj. Kedvező időjárás esetén a negyedik nemzedéke is kifejlődhet. A csomag tartalmaz: 1 db tető, 1 db ragasztós alj, 1db diszpenzer Tápnövénye: Alma, almafélék, esetenként más gyümölcsfák is Kártétele: A hernyó a fonák... Részletes leírás
3 867 Ft (nettó: 3 045 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Almalevél aknázómoly (Lithocolletis blancardella)
Magyarországon általánosan előforduló, évente általában háromnemzedékes faj. Kedvező időjárás esetén a negyedik nemzedéke is kifejlődhet.

A csomag tartalmaz: 1 db tető, 1 db ragasztós alj, 1db diszpenzer

Tápnövénye:
Alma, almafélék, esetenként más gyümölcsfák is

Kártétele:
A hernyó a fonák felől behatolva a belső levélszöveteket fogyasztja el. Aknája hosszúkás alakú, többnyire vastagabb erek által határolt, a fonáki részen felhólyagosodott, összeráncolódott. A levél színén az akna kidomborodik, felülete mozaikosan foltos. Egy-egy levélen akár tíznél több akna is lehet.

Életmódja:
Báb alakban telel át az aknában maradva a lehullott levelekben. Az első nemzedék rajzása évjárattól és az időjárástól függően április-májusban, a második nemzedék repülése június első felétől várható, a lepkék rajzása július végétől augusztus végéig tömeges és szeptember elejéig elhúzódhat. A rajzáscsúcsok összefolynak és kb. öthetente ismétlődnek. A lepkék tojásaikat egyesével a levél fonákjára helyezik. A petéből kikelő hernyó azonnal berágja magát a levélbe.

Tanácsok a védekezéshez:
A feromonos csapdák igen nagy számban gyűjthetik a lepkéket, így gyérítik az állományt, azonban az erős rajzás gyakran nem, vagy csak elhanyagolható károsítással párosul. Az irtószeres védekezéssel ezért célszerű megvárnunk a hernyók kelését és annak ismeretében döntsünk a kezelésről. Általában a rajzáscsúcsot követően 10-12 nap múlva várható a hernyók tömeges kelése.A fürkészdarazsak jelentős mértékben gyérítik ezt a kártevőt. Rajzásuk az almalevél aknázómoly rajzáscsúcsát követően 1-2 héttel tetőzik, ezért- ebben az időszakban lehetőség szerint ne permetezzünk.

Feromon csapdák kihelyezése:
Csapdák kihelyezése április elején esedékes. A diszpenzert és a ragasztós lapot kb. 6-8 hetente cseréljük.Ellenőrizze a csapdákat heti két alkalommal. Számolja össze az adott időszakban befogott molyok számát és jegyezze fel. Az adatokból látható a rajzásdinamika és meghatározható a beavatkozás ideje. Ha a csapda kevés molyt fog be a tapasztalati rajzáscsúcsok idején is, az kis fertőzöttségre utal. Ilyen esetben kisebb területen néhány további csapda kihelyezésével a molyok befoghatók és a populáció permetezés nélkül is kontrolálható, így kímélhetjük környezetünket.
Súly: 0.25 kg
Szélesség: 170 mm
Magasság: 260 mm
Hossz: 40 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kiszállítható növényvédőszer: kiszállítható növényvédőszer
Kultúra: Gyümölcs
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.