Feromoncsapda Reagron Almailonca (Adoxophyes orana) alap csapda
  • Feromoncsapda Reagron Almailonca (Adoxophyes orana) alap csapda

Feromoncsapda Reagron Almailonca (Adoxophyes orana) alap csapda

Almailonca (Adoxophyes orana) Magyarországon időszakosan előforduló, évente kétnemzedékes kártevő. Nagy károkat okozhat a hűvösebb nyarú években. A csomag tartalmaz: 1 db tető, 1 db ragasztós alj, 1db diszpenzer Tápnövénye: Polifág kártevő, elsősorban... Részletes leírás
2 876 Ft (nettó: 2 264,33 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
1-7 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Almailonca (Adoxophyes orana)
Magyarországon időszakosan előforduló, évente kétnemzedékes kártevő. Nagy károkat okozhat a hűvösebb nyarú években.

A csomag tartalmaz: 1 db tető, 1 db ragasztós alj, 1db diszpenzer

Tápnövénye:
Polifág kártevő, elsősorban alma, körte, kajszi- és őszibarack

Kártétele:
A kéregrepedésekben áttelelő hernyók rügyfakadáskór a rügyek belsejét rágják ki. Később más sodrómolyokhoz hasonlóan összeszőtt, megrágott levelek és virágok jelzik előfordulását. A hernyók a nyár folyamán az összeszőtt leveleket és különösen az érő gyümölcsök felszínét rágják meg.

Életmódja:
Az első nemzedék rajzása évjárattól és az időjárástól függően május második felében kezdődik és május végén, június elején tetőzik. A második nemzedék repülése július második felétől várható, a lepkék rajzása július végén, augusztus elején tömeges és szeptember elejéig elhúzódhat. A lepkék fénylő tojásaikat a gyümölcsre, illetve a gyümölcs közelében lévő levelekre rakják le.

Tanácsok a védekezéshez:
Az első hernyók kelése általában a rajzás kezdete után két héttel, tömeges kelése a rajzáscsúcsot követő 7-14 nap elteltével várható. A vegyszeres védekezés rügyfakadás előtt, a rajzáscsúcs és a hernyók tömeges kikelése időszakában igazán hatékony.

Feromon csapdák kihelyezése:
Csapdák kihelyezése május elején esedékes. A diszpenzert és a ragasztós lapot a két rajzás között kb. július elején cserélhetik.
Ellenőrizze a csapdákat heti két alkalommal. Számolja össze az adott időszakban befogott molyok számát és jegyezze fel. Az adatokból látható a rajzásdinamika és meghatározható a beavatkozás ideje. Ha a csapda kevés molyt fog be a tapasztalati rajzáscsúcsok idején is, az kis fertőzöttségre utal. Ilyen esetben kisebb területen néhány további csapda kihelyezésével a molyok befoghatók és a populáció permetezés nélkül is kontrolálható, így kímélhetjük környezetünket.
Gyártó
Pentachem Kft.
Cikkszám
T11850
Súly
0.25 kg
Raktáron
1-10 db
Gyümölcs
igen
Értékesítési alapegység
db
Termék ismertető
Reagron-termekismerteto.pdf (pdf fileformat, 349.21k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában