Feromoncsapda Reagron Almamoly (Cydia pomonella) 2 rajzásos

T11848
Almamoly (Cydia pomonella) Magyarországon rendszeresen előforduló, évente két nemzedékes kártevő. A csomag tartalmaz: 1 db tető, 2 db ragasztós lap, 2 db diszpenzer; Tápnövénye: Alma, körte, birs, dió, mandula Kártétele: A gyümölcs belsejébe behatoló hernyó a magházat odvasítja ki, ürüléket és rágcsálási törmeléket hagyva maga után. Az al... Részletes leírás
4 604 Ft (nettó: 3 625 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (1-4 nap) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Almamoly (Cydia pomonella)
Magyarországon rendszeresen előforduló, évente két nemzedékes kártevő.

A csomag tartalmaz: 1 db tető, 2 db ragasztós lap, 2 db diszpenzer;

Tápnövénye:
Alma, körte, birs, dió, mandula

Kártétele:
A gyümölcs belsejébe behatoló hernyó a magházat odvasítja ki, ürüléket és rágcsálási törmeléket hagyva maga után. Az alma és a körte „férgességét” szinte mindig neki köszönhetjük, csakúgy mint a diót feltörve, csak ürüléket és rágcsálékszemcséket találunk. Egy hernyó több gyümölcsöt is károsíthat.

Életmódja:
Lárvaként telel át a gyümölcsfa törzsén, gyümölcstároló helyeken. Az első nemzedék rajzása évjárattól és az időjárástól függően április második felében vagy május elején kezdődik és május közepén, június elején tetőzik. A második nemzedék repülése július első felétől várható, a lepkék rajzása július végén, augusztus elején tömeges és szeptember végéig elhúzódhat. A lepkék a tojásokat a gyümölcsre, illetve a gyümölcs közelében lévő levelekre rakják le.

Tanácsok a védekezéshez:
Az első hernyók kelése általában a rajzás kezdete után három héttel, tömeges kelése a rajzáscsúcsot követő 10-14 nap elteltével várható. A rajzás ismerete rendkívül fontos, mivel a vegyszeres védekezés a rajzáscsúcs és a hernyók tömeges kikelése időszakában igazán hatékony.

Feromon csapdák kihelyezése:
Csapdák kihelyezése április közepén, legkésőbb az almafák virágzása idején. A diszpenzereket és a ragasztós lapokat kb. 6-8 hetente cserélje, lehetőleg ne a várható rajzáscsúcs közelében.
Ellenőrizze a csapdákat heti két alkalommal. Számolja össze az adott időszakban befogott molyok számát és jegyezze fel. Az adatokból látható a rajzásdinamika és meghatározható a beavatkozás ideje. Ha a csapda kevés molyt fog be a tapasztalati rajzáscsúcsok idején is, az kis fertőzöttségre utal. Ilyen esetben kiskertekben néhány további csapda kihelyezésével a molyok befoghatók és a populáció permetezés nélkül is kontrolálható, így kímélhetjük környezetünket.
Súly: 0.25 kg
Szélesség: 170 mm
Magasság: 260 mm
Hossz: 40 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kiszállítható növényvédőszer: kiszállítható növényvédőszer
Kultúra: Gyümölcs
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.