Kalibráló folyadék pH 7.0 20ml

T06831
Kalibráló Folyadék használata: A PH mérőket rendszerese kalibrálni kell. Ennek elmulasztása esetén a készülék esetleg rossz értékeke fog mutatni. Napi rendszeres használatnál heti kalibrálás ajánlott. Mi a lénye... Részletes leírás
992 Ft (nettó: 781 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Kalibráló Folyadék használata:

A PH mérőket rendszerese kalibrálni kell. Ennek elmulasztása esetén a készülék esetleg rossz értékeke fog mutatni. Napi rendszeres használatnál heti kalibrálás ajánlott.

Mi a lényege a kalibrálásnak?

A kalibrálás lényege – megadnia a műszernek a mért potenciál és a pH-közötti átváltási szabályt.

Hogyan végezzük el a kalibrálást?

Ezt úgy végezzük el, hogy behelyezzük a mérőműszert egy ismert pH-értékű oldatba, az megméri a pH- és referencia-elektródák között kialakult potenciált és elmenti annak az értékét a memóriájába. Ezután behelyezzük az elektródákat egy más pH-értékű oldatba és újból megmérjük a potenciált és elmentjük a memóriába.

Hogyan kapjuk meg a pontos eredményt ?

Ebből a 2 mérésből, a műszer már ki tudja számítani bármilyen más oldatban megmért potenciálból az oldat pH-értékét. A kalibráláshoz puffer oldatokat használunk, amelyek pH értékei pontosan ismertek, például, pH= 4,01, pH=6,86, pH=9,18. A pontos mérésekhez, legalább 2 pontos kalibrációt kell elvégezni.

Javaslat

A kertészeti pH-mérések nagyobb része pH 5-7 között történik, ezért javasoljuk a pH=6,86 és pH=4,01 értékű pufferekkel elvégezni a kalibrációt.

Súly: 0.022 kg
Szélesség: 150 mm
Magasság: 10 mm
Hossz: 70 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.