Szobanövény

  • A karácsonyi virágcsodákért már most kell öntözni
    A karácsonyi virágcsodákért már most kell öntözni

    A karácsonyfán kívül, az év végi családi ünnepek dísze lehet számos élő virágzó növény is. A vendégjáráskor sok irigyet szerezhet, aki ágas-bogas, terebélyes mikulásvirággal vagy vödörnyi virágzó karácsonyi kaktusszal képes elkápráztatni a virágkedvelőket. Ehhez az előkészületeket most kell megtenni.

    Olvass tovább
  • A növények egészségük védelméért harcra is készek
    A növények egészségük védelméért harcra is készek

    A baktériumok, vírusok vagy gombák által okozott betegségekkel szemben a növények - még akkor is, ha nem rendelkeznek valódi immunrendszerrel – képesek magukat megvédeni.

    Olvass tovább
  • Hobbi védett helyen
    Hobbi védett helyen

    A télikert a gyűjtemények igazi helye, különösen a hasonló környezeti igényű növényeket ajánlatos egy kupacban tartani. Példának lehet hozni citrusokat és a jázmint, de társaik lehetnek a hoyák is. Egész évben pompázatos mediterrán hangulatú növényegyüttest lehet a télikertben működtetni. Nem kell hozzá más, mint murvafürt, mirtusz, egy apró füge, leander, muskátli, körömvirág, lobélia, fukszia. 

    Olvass tovább
  • Sárguló levelek ¬ SOS
    Sárguló levelek ¬ SOS

    A szóba- vagy kerti növények idő előtti levélsárgulását számos tényező okozhatja, élen jár a túlzott öntözés, vagy a vízhiány, a kevés fény, a szélsőséges hőmérséklet-ingadozás, a lakásban a huzat. Ha már észrevették a növény üzentét, cselekedjenek, hogy kedvébe járjanak. tünetek

    Olvass tovább
Showing 1 to 4 of 4 (1 Page)