Fóliasátrak, fóliaalagutak hobbikertekbe

Fóliasátrak, fóliaalagutak hobbikertekbe

Gazdabolt 2013. márc. 11.

Mostanában több szó is esett a palántázásról, aminek éppen itt van a szezonja, de a magoncok gyorsan nőnek, így hamarosan felmerül a kérdés, hogyan tovább? Természetesen a szabadföldbe még nem ültethetjük ki őket, de hatalmas földterülete sincs mindenkinek, hogy hagyományos fóliasátrat építsen.

Erre a problémára kínálunk mi több alternatívát, legyen szó akár egy pici balkonról vagy egészen kicsi konyhakertről.
Kínálatunkban  ötletes, egyszerű, kényelmes és kis helyen is alkalmazható mini fóliasátrak is megtalálhatóak többféle méretben, többféle változatban.
Ezek percek alatt összeszerelhetőek, külön eszközökre ehhez többségüknél nincs is szükségünk.
Megfelelő használat mellett elmondható, hogy nagyon tartósak, ellen álnak a nap káros sugarainak, mivel UV álló LDPE anyagból készülnek.
Ennek köszönhető a magasabb páratartalom, illetve a megfelelő hőmérséklet.
A magasabb páratartalom miatt növényeinket kevesebbszer kell öntözni, a megfelelő hőmérséklettel pedig kb. másfél hónappal előrébb hozhatjuk a palánták nevelését és ennyivel előbb fogyaszthatjuk a magunk által termesztett zöldségeket, vagy gyönyörködhetünk virágainkban.

A fólia nem csak a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat biztosítja hanem ezen kívül megóvja a növényeket a szél pusztításától és a rájuk rakódó szennyeződésektől.
Késő ősszel is sokáig hasznunkra lehet, például friss saláták, fűszernövények nevelhetünk benne ami a téli időszakban gondoskodik szervezetünk vitamin pótlásáról.
Amikor palántázásról beszélünk, nem szabad megfeledkezzünk két praktikus eszközről, az egyik a magvető, ami nagyban megkönnyíti a munkánkat, hogy a megfelelő edénybe a megfelelő számú mag kerüljön. A másik pedig a jelölő tábla, amire a hozzá való eszközzel ráírhatjuk az elvetett mag nevét, így véletlenül sem fordul elő, hogy mikor kikelnek a magok nem várt meglepetésben lesz részünk és esetleg csak találgathatunk, hogy mit is ültettünk az adott cserépbe?

Most, hogy a palántázással kapcsolatos sorozatunkkal végére értünk, egy rövid videó keretein belül szeretném bemutatni, hogy mindazt amit ide leírtam, a valóságban is milyen egyszerű és még egy átlagos városi hobbikertésznek sem jelenthet gondot.

 

Kreatív Kert – Kreatív Otthon facebook oldal:

https://www.facebook.com/kreativkert
Kreatív Kert – Kreatív Otthon blog:
http://kreativkertkreativotthon.blogspot.hu/
Intermas E. E. Kft. facebook oldal:
https://www.facebook.com/intermaskft