Vitamon combi 0,02 kg
  • Vitamon combi 0,02 kg

Vitamon combi 0,02 kg

Élesztő tápanyagok az élesztők optimális tápanyagellátására A termék rövid leírása A Vitamon-termékek speciális élesztőtápanyag preparátumok. Elősegítik az élesztő szaporodását és ezzel gyors erjedésindítást és teljes kierjedést biztosítanak. ·... Részletes leírás
119 Ft (nettó: 93,72 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
1-4 munkanap. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
1-7 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Élesztő tápanyagok az élesztők optimális tápanyagellátására

A termék rövid leírása

A Vitamon-termékek speciális élesztőtápanyag preparátumok. Elősegítik az élesztő szaporodását és ezzel gyors erjedésindítást és teljes kierjedést biztosítanak.


· Vitamon A - különleges tisztított diammónium-foszfát,

· Vitamon B – a B1 -vitamin (tiamin) tárolható só formában,

· Vitamon Combi - a Vitamon A és Vitamon B keveréke.

A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.
Kezelési cél

Az élesztő szaporodásának elősegítése és ezzel egy jobb erjedés biztosítása.

A magasabb adagolási mennyiségek ajánlatosak különösen a nem tipikus öregedési jegyek illetve a bakszag (kénhidrogén) megakadályozására.

A Vitamon termékeket vízben vagy mustban feloldva adagoljuk a teljes mennyiséghez. A tápanyag adagolást a jobb felhasználódás érdekében több részletben végezzük. A mennyiség felét az erjedés elején, majd a második részét az erjedés első harmadában. Minden esetben ajánlott a must tápanyag ellátottságának mérése az Erbslöh-EasyLab élesztők által hasznosítható nitrogéntartalom teszttel.Termék és hatása

§ Vitamon A - Alkalmazása különösen foszfát- vagy nitrogénhiány esetén ajánlható. Adagoláskor a Vitamon A ammónium- és foszfát tartalma az élesztő számára pótlólagos természetes tápanyagforrást biztosít. Ez lehetővé teszi a megfelelő szaporodást, és biztosítja az egyenletes erjedést.
§ Vitamon B - A B1-vitamin az élesztők szaporodását segíti elő. Mivel a szőlő saját B1 -vitaminját a botritisz cinerea felhasználja, a Vitamon B alapvetően botritiszes szőlőből készült mustoknál használandó. Alkalmazásával elősegítjük az élesztő szaporodását és ezzel SO2 - megtakarítás is jár.
§ Vitamon Combi – A Vitamon Combi minden fajta mustnál, áterjesztésnél illetve pezsgősítésnél felhasználható kombinált termék. A Vitamon Combit minden esetben alkalmazzuk, ha az erjesztendő tétel tápanyagellátását nem ismerjük. Ezzel a preparátummal a szükséges vitamin mennyiséget, és a tápanyagokat is a mustba ill. az erjedő borba visszük segítve ezzel az élesztők szaporodását és a jobb erjedést.
A Vitamon-tápanyagok szitálási eljáráson estek át ezért a tárolás során a termékek nem csomósodnak.
Gyártó
Kerttrade Kft
Cikkszám
T10531
Súly
0.04 kg
Értékesítési alapegység
db

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Kénlap 0,25 kg
509 Ft
Deriton 0,5 kg
391 Ft
Borélesztő 20 g
166 Ft