Oenoferm Rouge F3 vörösbor élesztő 100g
  • Oenoferm Rouge F3 vörösbor élesztő 100g

Oenoferm Rouge F3 vörösbor élesztő 100g

Kiváló szárított fajélesztő a gyümölcsös vörösborokhoz, kiemeli a feketeribiszke és pirosbogyós gyümölcsök aromáit. A termék rövid leírása Az Oenoferm® Rouge a bevált Oenoferm® Klosterneuburg fajélesztő speciális szelekciója, a Saccharomyces cerevisiae... Részletes leírás
2 732 Ft (nettó: 2 151,42 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
1-4 munkanap. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
1-15 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-15 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Kiváló szárított fajélesztő a gyümölcsös vörösborokhoz, kiemeli a feketeribiszke és pirosbogyós gyümölcsök aromáit.

A termék rövid leírása
Az Oenoferm® Rouge a bevált Oenoferm® Klosterneuburg fajélesztő speciális szelekciója, a Saccharomyces
cerevisiae élesztőfaj LW 317-29 élesztőtörzse. Az élesztő kiválasztásakor különös hangsúlyt fektettek vörös
cefrék és mustok erjesztése során a színanyag megkímélésére és megőrzésére. A jelenleg hatályos EU-s
rendeletek és irányelvek szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban
bevizsgált termék.
Erbslöh-F3 élesztőszaporítás - Fit for Fermentation
A kiváló és közismert Erbslöh Oenoferm élesztőfajok már az előállítás
során az Erbslöh-F3 élesztőszaporításnak köszönhetően sokkal
erősebbek lesznek. Az élesztők elszaporításához egy ásványi
anyagokban és vitaminokban gazdag táptalajt használnak. Az így létrejött
élesztők biztonságos erjedésvezetést tesznek lehetővé stresszhelyzetekben is,
garantálva a teljes kierjedést.

A termék és hatása
Az Oenoferm® Rouge kiemeli a piros bogyós gyümölcsök, feketeribiszke és
cseresznye aromajegyeket. Az Oenoferm® Rouge kiválóan alkalmas
gyümölcsös karakterű, érlelhető vörösborokhoz. Az Oenoferm® Rouge-t
speciálisan a színkímélő és színmegtartó vörösborkészítéshez szelektálták. Az
alacsony bétaglükozidáz aktivitásnak köszönhetően az erjedés során minimális
a színveszteség. A szándékos szaporítási fázisok és a kíméletes szárítás csak
csekély mértékű színanyag megkötést tesz lehetővé az élesztősejtfalakban. Az
Oenoferm® Rouge jellemzői a gyors erjedésindítás, gyors kierjedés, teljes
végerjedés, kiváló alkoholtűrő-képesség, valamint a csekély habképződés. Az
erjedést követően a Biostart® kultúrákkal történő biológiai almasavbontás
levezetése is problémamentes.
Az erjedés lefolyása és a megfelelő érzékszervi tulajdonságok elérése érdekében az erjesztést: 18-28 °C között
ajánljuk.
Alkohol tűrőképesség: 14,5 v/v %.

Adagolása
20-30g Oenoferm® Rouge 100l musthoz/cefréhez adagolva garantálja az erjedéshez szükséges életképes
élesztősejtek mennyiségét. Az így beadagolt nagymennyiségű élesztősejt biztosítja az erjedés azonnali
beindulását és a vad élesztőfajok háttérbe szorítását.

Alkalmazása
Az Oenoferm® Rouge élesztőt alkalmazás előtt kb. 10-szeres mennyiségű 1:1 arányú kézmeleg (max. 37 - 42 °C)
must / víz keverékben lassan elkeverjük, majd 20 percen keresztül duzzadni hagyjuk. Az élesztő szuszpenziót ezt
követően keverés közben a beoltandó musthoz adjuk. Ügyeljünk arra, hogy az élesztőszuszpenzió és a
beoltandó mennyiség hőmérséklete közti különbség ne legyen nagyobb, mint 8 °C. Ellenkező esetben ún.
élesztősokk léphet fel és az élesztősejtek jelentős része elpusztulhat. Ezt megakadályozhatjuk, ha az
élesztőszuszpenzió és a beoltandó tétel hőmérsékletét fokozatosan közelítjük.
Az élesztő vitalitását már korai stádiumban tovább fokozhatjuk, amennyiben a rehidratálás során az élesztőhöz
kb. 10 perc elteltével az élesztővel azonos mennyiségű VitaDrive® F3 élesztőmobilizátort adagolunk. Amint az
erjedés beindul ajánlott a hőmérséklet ellenőrzése, hogy az erjedést megfelelő szinten tudjuk tartani.

Tárolása
Vákuumcsomagolt termék. Kérjük hűvös és száraz helyen tárolni. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk
vissza, és 2-3 napon belül használjuk fel.
Gyártó
Erbslöh
Cikkszám
T09629
Súly
0.10 kg
Szőlő
igen
Értékesítési alapegység
db

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

120 Ft
Aszkorbinsav 50g
495 Ft
Borkén 500g
622 Ft
Vitamon combi 0,02 kg
116 Ft