Trenolin 4000 DF préseléskönnyitő enzim 250g

T09611
Folyékony préseléskönnyítő pektináz, fehér cefréhez. Bevált, pektolitikus enzimkészítmény cefre, must és újbor kezelésére. A termék rövid leírása A Trenolin 4000 DF megbízható pektolitikus enzimkészítmény cefre-, must-, újborkezelésre és mustkoncentrátum készítésére. A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztasá... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Folyékony préseléskönnyítő pektináz, fehér cefréhez.
Bevált, pektolitikus enzimkészítmény cefre, must és újbor kezelésére.

A termék rövid leírása
A Trenolin 4000 DF megbízható pektolitikus enzimkészítmény cefre-, must-, újborkezelésre és mustkoncentrátum
készítésére.
A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében
szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

Kezelési cél
A Trenolin 4000 DF pektinbontó hatása lehetővé teszi a cefre, must és újbor gazdaságosabb feldolgozását. A
cefrekezelésnél jelentkező előnyök mindenekelőtt a nagyobb lényeredék és a préskapacitás jobb kihasználása.
Továbbá használatával a borok jobban tisztulnak és jobban szűrhetőek. A Trenolin 4000 DF elsőként teszi
lehetővé különleges pektinbontó tulajdonságainak köszönhetően a mustkoncentrátum előállítását.

A termék és hatása
A Trenolin 4000 DF-fel történő kezelés a cefre elfolyósítását, tehát jó léelválasztást tesz lehetővé. Az ebből
következő préselési idő csökkenés és préskapacitás növekedés jelentős cefreállásidő csökkenést eredményez. A
tapasztalat szerint egyidejűleg 6-10 %-kal nő a mustkihozatal. Mustnál alkalmazva a Trenolin 4000 DF-nek
destabilizáló hatása van és segíti a szediment részek kompakt ülepedését. A feldolgozási idő lecsökken és,
ezáltal a mikrobiológiai fertőzésveszély csökken.
Mustkoncentrátum előállításakor a Trenolin 4000 DF gyorsabb feldolgozást tesz lehetővé. Ilyen esetben a
Trenolin DF-et min. 1 órát kell hatni hagyni, mielőtt a kombinált derítést NaCalit PORE-TEC-kel, Erbigel Liquid és
Blanaksittal elvégezzük. Ezután hatásosan elvégezhető az mustkoncentrátum finomszűrése.
A Trenolin 4000 DF különleges eljárással tisztított enzimkészítmény depszidáz- és oxidáz mellékaktivitás mentes,
így a fajtajelleg megőrizhető.

Adagolása és alkalmazása
A kezelés hatékonysága függ az adagolási mennyiségtől, a hőmérséklettől és a hatásidőtől. Az adagoláskor a
must / cefre / újbor hőmérséklete min. 10 °C kell legyen, de jobb, ha 15 °C fölött van. Minél magasabb a
hőmérséklet, az enzim annál hatékonyabban működik (max. 55 °C).
Az adagolandó enzim mennyiséget kevés folyadékkal fel kell hígítani, hogy jobban eloszlathassuk a tartályban.
Az adagolás után jól keverjük át a mustot.
Az adagolás irányértékei 15 oC -on a következők:
Kezelési eset Adagolás (ml / 100 kg ill. 100l)
Cefre kb. 12
Must kb. 8
Újbor kb. 8
Mustkoncentrátum kb. 12
Az enzim hatásideje függ az alkalmazástól, de legalább 1 órát hagyjuk hatni. Hosszabb hatásidő előnyös lehet,
amit korai adagolással érhetünk el a szőlőre, a bogyózóba ill. a présbe adagolva. Mustba adagolva segíti a
szediment ülepedését.
15 oC alatti hőmérsékleten az adagolási mennyiséget ill. a hatásidőt jelentősen meg kell emelni. Pl.: 12 oC-on
meg kell kétszerezni az adagolandó mennyiséget és dupla hatásidővel kell számolni.
A bor megszokott alkolhotartalmán (16 v/v %-ig) és a törvényileg engedélyezett SO2 adagolási mennyiségnél a
Trenolin enzimek hatása nem csökken. A bentonit inaktiválja az enzimet ezért csak a hatásidő után adagolható a
musthoz.

Tárolása
Hűvös helyen tároljuk. A kibontott csomagokat újra zárjuk vissza és mielőbb használjuk fel.
Súly: 0.25 kg
Elérhetőség: raktáron
Kultúra: Szőlő
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.