Borkén 1 kg

T04820
A Borkén bemutatása: Alkalmazási terület és ajánlott adagolás: Cefre készítésekor: A darált cefrére szórjuk, vagy dorálás közben a borként opránként adagoljuk és elkeverjük. A szőlő és a cefre &aacut... Részletes leírás
2 598 Ft (nettó: 2 046 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (1-4 nap) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Borkén bemutatása:

Alkalmazási terület és ajánlott adagolás:

Cefre készítésekor:

A darált cefrére szórjuk, vagy dorálás közben a borként opránként adagoljuk és elkeverjük. A szőlő és a cefre állapota alapján 5-15 g/100 kg cefre borként adunk.

Must kénezése:

Musthoz csak akkor adjunk, ha a cefrét nem kezeltük he. A borkén megakadályozza a vadélesztők elszaporodását és ezáltal a nemes borélesztőtörzsek előbb jutnak uralomra, ezen kívül csökkentjük a borbetegségek fellépésének lehetőségét.

A borként a musthoz a következőképpen adagoljuk:

Egészséges termés, friss, édes must esetén:

10g borkén / 1 hl must;

Kissé rohadt termés esetén, mikrobiológiailag veszélyeztetett mustokhoz:

15 g borkén / 1 hl must;

Rothadt, penészes szemekbôl készített musthoz:

20 g borkén / 1 hl must; 

Bor, gyümölcsbor kénezése:

A borként fejtésekor kiválóan alkalmazhatjuk kénezésre.

Gyenge kénezést - 5-10 g borkén /1 hl bor- végezhetünk:

Elsö és második fejtéskor a száraz savas boroknál; második fejtéskor az édeskés, vagy lágy boroknál; a darabban álló boroknál; harmadik fejtéskor az egészséges fiatal fehér-, siller-, és vörösboroknál, óboroknál.

Közepes kénezést -20 g borkén /1 hl bor- végezhetünk:

első fejtéskor az édeskés, a nehezen tisztuló lágy boroknál; mérsékelten vagy erősen záptojásszagú boroknál; összegyűjtött seprő es aljboroknál; kezdődő borbetegségek esetén. Minden egyes bortétel szabad kénessav-tartalmát meg kell mérni, és bortípustól, érleléstől, tárolási módtól függ?en 30-50 mg/l értékre be kell állítani. A hiányzó kénessavtartalmat mg/l-enként 0,2 g borkén / hl bor adagolásával tudjuk pótolni. A szükséges borként ajánlatos előbb kevés mustban, borban jól elkeverve feloldani, és úgy hozzáadni a nagyobb tételhez!

Savanyúság eltevéséhez:

Káposztasalátához, vegyes savanyúsághoz (csalamádé), paprikához 5 literes üvegenként 2,5 g borként adagoljunk. A savanyúság nem barnul meg, húsa kemény es ropogós marad! A borként forró vízbe tenni nem szabad! Minősége megfelel az MSZ 09-570004/84. számú szabványnak, az Európai Közösség országaiban érvényes követelményeknek (EEC Food Grade E224), és a Food Chemical Codex előírásainak is. Mérsékelten irritatív hatású, vizes oldata enyhén savas kémhatású.

Munkaegészségügyi és elsősegélynyújtási előírások:

Felhasználásakor érzékeny börűeknek védőesztyű használata javasolt. A készítményből melegítés vagy savak hatására kéndioxid szabadul fel. A készítmény túladagolása szükségtelen és veszélyes is lehet! Esetleges szembe, bőrre kerüléskor bő vizes öblögetést, lemosást kell alkalmazni!

Súly: 1 kg
Szélesség: 120 mm
Magasság: 260 mm
Hossz: 50 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Szőlő
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.