Viva 10 l

T11965
Házikerti felhasználás: 30-50 ml/10 l víz. A talajélet aktivátor Hogyan működik és mire jó a Viva? Olyan természetes hatású biostimulátor, amely fokozza a tápanyagfelvételt és serkenti a talajéletet, így használatával nagyobb termés és jobb minőség érhető el. Aktivizálja a talajflórát, fokozza a hasznos talajbaktériumok felszaporodását, ami s... Részletes leírás
57 627 Ft (nettó: 45 376 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
raktáron info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (raktáron) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
raktáron info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Házikerti felhasználás: 30-50 ml/10 l víz.

A talajélet aktivátor

Hogyan működik és mire jó a Viva?
Olyan természetes hatású biostimulátor, amely fokozza a tápanyagfelvételt és serkenti a talajéletet, így használatával nagyobb termés és jobb minőség érhető el. Aktivizálja a talajflórát, fokozza a hasznos talajbaktériumok felszaporodását, ami segíti a szerves anyagok bomlását és a kijuttatott baktériumtrágyák biztosabb hasznosulását. Hatására megnő a talajban kötött tápanyagok feltáródása. A Viva használatának eredményeként aktívabb a gyökértevékenység alacsony talajhőmérséklet esetén is. Növeli a gyökerek hosszát, illetve sótűrését, poliszacharid tartalma pedig javítja a növény fagytűrő képességét.

Mit tartalmaz a Viva?
A Viva poliszacharidokat, fehérjéket, polipeptideket, aminosavakat, huminsavakat, hormon prekurzorokat és vitamin-komplexeket tartalmaz. A huminsavak és a poliszacharidok hatásmechanizmusának köszönhetően ez a készítmény elsősorban a rizoszférára van hatással, javítja a fejlődő gyökerek környezetét, serkenti a talajéletet, valamint fokozza a gyökérrendszer fejlődését is. Ezenkívül a Vivával kezelt növényekre fokozott kötődés, egységes érés és termésméret jellemző.

A talaj szerkezetének javítása:
A Viva-ban lévő biológiailag aktív összetevők hatással vannak a talaj szerkezetére. A huminsavak a talaj jellegzetes, nagy molekulájú, kolloid tulajdonságú anyagai. Működésük sokrétű, főleg az ionmegkötő (tápanyagmegkötő) képességük jelentős. Vízmegkötő képességük szintén nagy. Agronómiai szempontból a Ca-huminsav komplexek jelenléte a legkiemelkedőbb, hiszen ez biztosítja az aprómorzsás talajszerkezetet.

Gyökéraktivitás fokozása:
A gyökér növekedéséért az auxinok felelnek. A Viva-ban lévő huminsavak gátolják az auxinhormon lebomlását, így segítik a megfelelő auxinszint fenntartását, stimulálva ezzel a gyökér hosszirányú növekedését. A kiterjedt gyökérrendszernek köszönhetően a növény nagyobb hatékonysággal képes a talajban lévő tápanyagokat felvenni. E hármas hatásmechanizmusnak köszönhetően a Viva valamennyi talajtípuson és valamennyi kertészeti növénykultúra esetén hatékony megoldást biztosít. Egyedi összetétele támogatja a rizoszféra hatékonyabb működését, valamint az optimális vegetatív-generatív egyensúlyt. A Viva még azokon a helyeken is hatékonyan működik, ahol a talajadottságok nem megfelelőek a növénytermesztés számára (pl. alacsony szervesanyag-tartalom, tömör talajok, magas sókoncentráció, pH viszonyok változása, csekély mikroorganizmus tevékenység).

Dózis:
kertészeti kultúrák:
10-20 l/ha
2-4 l/1000 m2


szántóföldi kultúrák (talajra permetezve):
tavaszi vetésűek, 4 leveles korig: 3-5 l/ha

őszi vetésűek, vegetatív fejlődés kezdetén: 3-5 l/ha
Súly: 10 kg
Elérhetőség: raktáron
Értékesítési alapegység: db
Biztonságtecnikai Adatlap T11965-1-Attachment-Organova-Viva1.pdf

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.