Vadszőlő (Parthenocissus) Rocalba

T11676
Vadszőlő (Parthenocissus) A tasak tartalma 1 g A közönséges vadszőlő fás szárú, évelő kúszócserje. Hajtásai fiatalon sima kérgűek, kopaszok, paraszemölcsösek, idős korban a kéreg felrepedezik rajtuk, de nem válik le. A hajtások három-ötágú, erős... Részletes leírás
672 Ft (nettó: 529 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Vadszőlő (Parthenocissus)

A tasak tartalma 1 g

A közönséges vadszőlő fás szárú, évelő kúszócserje. Hajtásai fiatalon sima kérgűek, kopaszok, paraszemölcsösek, idős korban a kéreg felrepedezik rajtuk, de nem válik le. A hajtások három-ötágú, erősen kunkorodó kacsokkal kapaszkodnak a fatörzsekbe, falakba, sziklákba. Szórtan elhelyezkedő levelei ujjasan összetettek, 5-7 levélkéből állnak. A levélkék 5–12 cm hosszúak, 2-4,5 cm szélesek, durván fűrészes szélűek, hegyes csúcsúak.

Nyár közepén virágzik. Apró, nem feltűnő, kétivarú virágai bugavirázatot alkotnak. A csésze alig felismerhető, a kis zöldessárga szirmok szétterülnek, a diszkusz összenő a kétrekeszű magház aljával, a bibeszál rövid és zömök. Bőven terem nektárt, ezért a rovarok szívesen látogatják.

Termése 6–8 mm-es, kékesfekete, kerek bogyó, amelyben 3–4 mag található.

Hasonlít hozzá a tapadó vadszőlő (Parthenocissus quinquefolia), amelynek kacsai 5-8 ágúak és tapadókorongban végződnek. A dísznövényként gyakran falra futtatott japán vadszőlő (Parthenocissus tricuspidata) levelei háromkaréjúak, nem összetettek.
Súly: 0.001 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.