Gyomírtás

Ildikó Szarka

Üdvözlöm! Azt szeretném megkérdezni, hogy metribuzin érzékeny burgonya esetében milyen gyomírtószer használható, ami kisebb mennyiségben is kapható?

#35892
Pap Edina Szaktanácsadó

Csak glifozát tartalmú totális hatású szer hatékony ellene, de az is ősszel, amikor a tápanyagáramlás az áttelelő képlet, nevezetesen a tarackgyökér felé halad, így a szer is oda jut, az irtás hatékony. Most csak kézi gyomlálást, kapálást javaslok.

#34121
Gáspárné Auth

Kedves Edina.Egy kérdésem lenne,hogy milyen gyomirtó szerrel lehet kiirtani a konyhakertből a tarackot? Előre is köszönöm. Auth Gáspárné Erzsi

#34002
Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Mária. Itt talál tanácsokat: http://www.agroline.hu/book/export/html/205

#33792
Mária Molnárné Hajdu

Milyen gyomirtó szert lehet használni fólia alatt állományba lévő paprikában?

#33756
Pap Edina Szaktanácsadó

Dual Gold, Devrinol. Stomp jöhet szóba.

#33509
József Monostori

Milyen gyomirtó szerrel lehetne az évelő virágok közül kiirtani a tyúkhúrt?

#33446
Dr. Varga Mária

A Glialka felszívódó gyomírtószer és csak lombon át kerülhet a növénybe, gyökéren át nem. Ha tehát Ön betartja a vegyszeres gyomírtás alapszabályait, nem kerülhet a borba a glifozát. Szélcsendes idő, terelőlemez - hogy csak a kezelendő gyomokra kerüljön permet - gyomirtáshoz használatos szórófej - nagyobb cseppképzés - és végül a hagyományos dugattyús permetezőgép - nem motoros. A gépet a gyomirtás után nagyon alaposan, mosószerrel kell kimosni /Trisó/ és többször átöblíteni.

#22547
Rajcsányi László

Kérdés:
Glialka gyomirtószert használok a szőlőtermesztésben már több éve. Egyre többet hallom,hogy mérgezett bort iszom.Mennyire bomlik le a szer,és mennyi jut ebből a borba???? kezdek aggódni!!! Igaz nem nagyüzemi a termelésem,de idő hiányában így oldom meg a gazirtást.

#22476
Dr. Varga Mária

Tyúkhúr ellen jó lenne egy perzselő gyomírtó szer, de az a kultúrnövényt is perzseli. A tarackossal más a helyzet. Mivel egyszikű gyom, szelektív egyszikűitóval /Fusilade Forte pl/ lepermetezve, 10-14 nap múlva a kezelést megismételve eredményes lesz.

#22472
Novák B János

Szép jó napot!
Egy házi kertem van a Szentendrei-szigeten. Alapvetően zöldségeket termesztek a homokos jellegű talajon! Sok gyümölcsfa van köröttük, többnyire 8-10 évesek. A kerten nagyon eluralkodott a tyúkhúr és pár tarackoló növény. Már nem bírom a tarackokat visszaszorítani! Milyen gyomirtó szert tudna ajánlani?
Üdvözlettel:
János

#22348