Smaragd tuja sárgulás

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Pedig ez tápanyagprobléma. Nem elegendő a pétisó, amit kiszórt, azt is al alatta levő gyomok hasznosították. Lombtrágyázás javasolt magnéziumot is tartalmazó komplex lombtrágyával (pl. Damisol Kondi, Fitohorm Komplex Plus, Wuxal Super), illetve a talajba tartós hatású komplex műtrágyát kell beásni (pl. Compo vagy Substral örökzöldekhez javasolt típusai).

#42452
Péter Németh

Igy néznek ki. Vajon menthető?

#42269
Péter Németh

Tisztelt Szakértő.

Tavaly tavasszal ültetem 200 db smaragd tuját. 1 métereseket. Őszig szépen fejlődtek is. Aztán észre vettem rajtuk hogy elhalványodtak. Csöpögtető rendszer van alattuk, víz hiányt kizárnám.

Sima pétisót kaptak.

Ősszel 10 napos eltolással lepermeteztem őket Sanmite és Champion wg keverékével. Egy bolti tanácsra. Ezek atka és gomba ölők. Nem tudom alkalmasak e,de ezt kaptam.

Most tavasszal mintha még csunyábbak lennének. Pétisót adtam nekik napokkal ezelőtt,és ismét ezzel a két szerrel permeteztem ma, de aggódok. Nem kis munkám menne veszendőbe,illetve anyagi károm is származna elég jelentősen.

A kérdésem hogy megmenthetők? Mit tegyek velük,kérem az Önök honlapjáról ajánlanak valamit. ( permetezhetem mással,annak tudatában hogy ma lenyomattam őket,illetve pétisót is kaptak)??

Köszönöm előre is.

#42268