Rhododendron

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Új földbe, egy mérettel nagyobb cserépbe ültesse át, és tartsa az erkély árnyékos részén. Sajnos a tűző nap és a nagy meleg az erkélyen is tönkre teheti.

#44406
Dorottya Usztics

Köszönöm gyors válaszát rhododendronnak való földet kapott sajna panelba lakok annyit tudok tenni,hogy leviszem a pincébe. Mit tanácsol mit tegyek vegyem ki a cserépből és ültessem új földbe?

#44185
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

A túlgodoskodás az ok, túltrágyázás, túlöntözés. Közvetlenül átültetés után nem szabad tápozni egyik növényt sem, mert a talajban a kezdeti fejlődéshez van elég tápanyag. A túltápozástól a gyökerei sérülnek. Emellett tudnia kell, hogy a rhododendron nem szobanövény, árnyékos helyen a teraszon azonban tartható edényben. Mindenképpen rhododendron földet és tápot használjon.

#44181
Dorottya Usztics

Tiszelt szaktanácsadó páromtól kaptam egy rhododrndront átültettem kapot neki való trágyát de 3nap után a levelei bepuhúltak elkezdte hullajtani őket és középről elkezdtek kifele barnúlni+még a fiatal hajtásai elkezdtek száradni pedig a tálja aljára raktam kavicsokat amiket folyamatosan nedvesen tartok válaszát előre is köszönöm

#44170