magnólia betegség

Attila Bodnár

Üdvözlöm.
A segítségüket szeretném kérni. A magnóliámnak ilyenek a levelei. Mi lehet a probléma? Betegség, vagy tápanyaghiány?A fáról annyit, hogy kb. 4 éve lett kiültetve, 200-250 liter savanyú földbe. Most kb. 3 méter magas/széles bokorrá nőtte ki magát. Idén tavasszal tele volt virággal, utána az áprilisi havazás visszavetette. Most folyamatosan hozza a leveleket, de mind ilyen foltos. A belső részről folyamatosan sárgulnak, hullanak le a levelek.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.:
Attila

#43386
Pap Edina Szaktanácsadó

Megfázott az áprilisi télben. Permetezzen rá Amargerolt és összetett lombtrágyát. Lombtrágyázni szigorúan 25 C-fok alatt, hajnalban szabad.

#43120
Timea Zokoliczane Hegyesi

Küldök még egy képet a növényről.

#43078
Timea Zokoliczane Hegyesi

Üdvözlöm!
4 éve ültetett, szépen fejlődő örökzöld magnóliánk idén tél végétől folyamatosan hullajtja leveleit. Az addigi szép, dús növénynek mára felkopaszodtak az ágai, és folyamatosan sárgulnak, hullanak régebbi levelei. Viszont az ágvégeken új hatásokat hoz.
Próbálkoztam gombaölő permettel, most pedig zöldítő komplexszel.
Kérem segítsen, hogyan tudnám megóvni a növényt.
Köszönettel: Hegyesi Tímea

#43077
Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

A leveleken látható kerek, világos közepű foltok gombabetegségre utalnak. Lisztharmat is látható. A lemosó permetezés fontos /réztartalmú/, persze virágzás előtt. A növény magas vasigénye elvirágzás után, lombosodáskor vastartalmú lombtrágyával oldható meg

#41771
Orsolya Gere

Szintén áprilisban ültetett magnóliánkkal nem tudjuk mi történhetett. Kérjük segítségüket.

#41182
Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

Kedves Erika! Baktériumos fertőzéssel állunk szemben (Pseudomonas syringae, rákereshet a neten), ami hűvös, párás időben támad - az augusztus végi lehűlés és a csapadék éppen kedvezett neki. Ellene rezes permetezés javasolt (Rézoxikoklorid, Champion, Miltox Special...stb). A Lehullott leveleket szigorúan el kell távolítani a tő aljáról és el kell égetni!

#41087
Erika Takács Andrásné

Az április végén elültetett magnóliám most így néz ki. Az aki elültette egyszer már <a href="http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=product/search&searchin=product&filter_name="></a> megpermetezte (nem tudom, hogy mivel) Nekem elég drágának tűnt ahhoz képest, hogy már nagyon nem tetszik 15.000 Ft-ot kért az <a href="http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=product/search&searchin=product&filter_name=ültető">ültető</a>, akinek saját nevelésű növényei vannak. Nem tudom mit tegyek vele, kérném a segítségüket a fényképek alapján. Tisztelettel és köszönettel

#41073