lemosó permetezés

Pap Edina Szaktanácsadó

Bármelyiket, de ősszel és tavasszal, 10 C-fok fölött, 25 C-fok alatt. Most leginkább a felszívódó szereket használja, ha van kártétel. Fordítson gondot a megfelelő tápanyagpótlásra, a növények jó kondiban tartására, mert a károsítók a legyengült növényeket támadják.

#45759
István Somodi

Kedves Edina,

Részlegesen volt korábban róla szó, de szeretnék egy megerősítést kérni. réz+kén+olaj összetételű lemosó lével az örökzöldek közül melyiket lehet permetezni?
-tiszafa
-borostyán
-fenyő
-leylandi ciprus
-tuja
ezek vannak az udvaron, de eddig sosem mertem megperemetezni, hogy ne marja meg a leveleket, hiszen gyümölcsfán nem lehet rügyfakadás után lemosózni.

Köszönöm válaszát előre is!

Üdv:

István

#45715
Pap Edina Szaktanácsadó

Elnézést a késedelmes válaszért, de azt hiszem, a lemosó permetezés elvégzésének idejével még nem késtünk el. Tartósan 5 C-fok fölött kell lenni ugyanis a léghőmérsékletnek ehhez. Az előrejelzések szerint a hét végén már el lehet kezdeni a kezeléseket, szélcsendes, száraz időben. A Bordói lé+kén-hez Vektafid A vagy Biola-Agro keverhető, ami bioban elfogadott. Az Olajos Rézkén nevű készítményben azonban a réz a kén és az olaj is benne van.

#41933
Györgyné Tóth

Bordói lé+kén-hez milyen rovarölő vagy bármi más (pl. olaj) kell még tavaszi általános lemosáshoz (bio)kiskertbe?

#41846
Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

A lemosó kezelés a károsítók elleni hatásos védekezés. Persze, nem olyan egyszerű, hiszen sok esetben különleges - több alkalommal történő - kezelés. Az örökzöldeket is érdemes permetezni nyugalmi állapotukban. A lemosó készítmény réz és kén tartalmán kívül feltétlen tartalmazzon olajat

#41769
zoltánné Miski

Kérdésem hogy az örökzöldeket kell -e lemosó permetezni pl. leylandi ciprus, tuja, buxus

#41319