gyomirtás gyepben

Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

A tarack irtásnak most van az ideje. A glifozátok - pl. a Glialka most elég gyorsan jut el a gyökerekhez és pusztítja ki hatásosan az egyébként nehezen irtható gyomnövényt. Mint írtam, gyors a felszívódás, Korrekt választ nehéz adni arra a kérdésre, mennyi eső múlva tartózkodhatnak az állatok a területen? A fűevőkre - biztonsági okból 3 napot jelölnék meg, a többi állat egy napig maradjon távol. A toxicitási vizsgálatok alacsony kockázatot jelentenek.

#41074
Annamária Daniné

Tisztelt Szaktanácsadó!
A következő kérdéssel fordulok Önhöz! A baromfiudvar, amelyben gyümölcsfák is vannak, területe kb. 100 nm, tarackkal borított. Szeretném megkérdezni, ha Glialkával lefújom most ősszel a terültet, akkor utána mennyi időre nem engedhetem oda az állatokat?
Köszönöm válaszát

#41040
Pap Edina Szaktanácsadó

Sajnos a gyepszellőztetéssel valóban felaprítja a tarackgyökereketet, amivel valójában szaporítja a gyomot. Ellene csak a totális <a href="http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=product/search&amp;searchin=product&amp;filter_name="></a><a href="http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=product/search&amp;searchin=product&amp;filter_name=gyomirtó">gyomirtó</a> használható, de nem kell az egész gyepet lefújni, elég csak a tarackos foltokat, de több alkalommal. Ősszel hatékonyabb a kezelés. hagyja, hogy a gyep (és a gyomfű is) kicsit megnőjön, mert a szer lombon át hat. A gyepet magas káliumtartalmú gyeptrágyával lehet erősíteni: http://www.gazdabolt.hu/mutragya/gyep-mutragya/T02315-Scotts-Everris-Pre-Winter-Oszi-teli-gyepkondicionalo-14-05-21-2MgO-15-kg

#40808
Miklós Antal

Belinkelek még1 képet róla

#40723
Miklós Antal

Tisztelt Szakértő!
Az én problémám az lenne, hogy idén május környékén, raktuk rendbe az udvart, öntözőrendszer talajfeltöltés+vetett fű, sok sok gyom van benne, amit tudok, illetve mindenki mondja, hogy gyomirtóval kilehet irtani, viszont egytől félek, amire a kertépítő is azt mondta hogy ezt nem lehet gyomirtóval kiirtani, mennyek rajta végig gyepszellőztetővel az majd elvágja, és a fő elnyomja....(ha ezt elmondta volna már az elején, akkor inkább rakatok le gyepszőnyeget) a nevét nem tudom, Google rákerestem és ha minden igaz akkor ez tarack, de betallózok egy képet is. Sok jót nem olvastam róla. kérdésem végül is az lenne, hogy mi tévő legyek? Félek, hogy az egész udvarban elfog terjedni, és akkor szó szerint adtam a szrnak egy pofont! érdemes vele küzdenem, vagy inkább ősszel totális gyomirtás amit mindent visz, majd gyepszőnyeg, vagy pedig létezik valamilyen ellenszer, vagy bevált praktika?

#40722
Khalil Nimer Hannya

Tisztelt Szakértő!
Beállt, régi gyepben /500nm / elterjedt a kerekrepkény, a pirók ujjasmuhar, lóhere sok helyen.A gyep karbantartott, szellőztetett, Scott gyomirtós gyeptrágyával kezelt, öntözőrendszerrel ellátva. Ennek ellenére szaporodnak a gyomok.SOS szeretnénk kérni segítségét, mit tegyünk, hogy kertünk ismét gyommentes legyen?
Üdvözlettel: Keli

#40669